Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hölgyek, nők, asszonyok,...

Hölgyek, nők, asszonyok, mennyasszonyok, elvált nők hogy álltok a "házastársi kötelezettség" fogalmával?

Figyelt kérdés
Azt tapasztalom, tapasztaltam már régen is, hogy sok nő leginkább, vagy csak azért szexel a párjával sokszor mert kötelezettségének érzi, vagy azért nem, mert csakazértsem, szóval tesz rá, hogy a férfinek "igényei" vannak. Szerintetek mennyire jogos, nemjogos ez az elvárt dolog egy férfi életében, és mennyire változtatta meg a manapság egyre jobban tapasztalható női öntudat felemelkedése, hogy sokszor, tényleg nagyon sokszor azért vannak a kicsapongások a férfi részéről, mert a nő "megvonja" a szexet tőle.
2011. ápr. 10. 11:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
Ja csakhogy a nők nem mondják meg hogy, "bocs napközben rosszul esett amit mondtál" csak hisztiznek meg durcáskodnak és nincs sezx aztán a pasi találja ki mi a baj. És ez a h*lyeség.
2011. ápr. 10. 14:42
 42/72 A kérdező kommentje:
Meg amint már írtam nem mindenkinek stresszmentes a munkahelye, nem mindenki kiegyensúlyozott lelkületü, aztán a nap is 24 órából áll, és ha hazatámolyogsz a munkából este hétkor, még aludni is kéne, mert reggel kelés, és nincs idő arra, hogy kikönyörögj, megtudd, hogy miért is nyöszörög már megint a kedves. Időhiány van már mindenre emberek. Ne legyetek már nők ilyen érthetetlenek, nem kényszerítésről beszélek, de sokszor mi is elvagyunk havazva, csak a férfiui önérzet nem engedi magunkból kiadni
2011. ápr. 10. 14:54
 43/72 anonim ***** válasza:

Igen, a nők elvárják a gondolatolvasást, ez gyerekes és idegesítő.

De. Ha elvárod, hogy ő beszéljen, akkor te is tedd félre a büszkeséged, és beszélj, hogy el vagy havazva, stb.

2011. ápr. 10. 14:56
 44/72 anonim ***** válasza:
48%

A szex is a közös élet része, amire mind a két félnek szüksége van. Nem vagyok gép, hogy adott napon, adott időben együtt legyek vele (mert neki erre igénye van), de fontosnak tartom a rendszerességet.

Egy kis kölcsönös törődéd, kényeztetés nem árt a mai rohanó világban. :)

És imádom, ha csak velem van elfoglalva, és vica-verza.

(Mondjuk hiszek abban is,ha otthon minden rendben, akkor nem kere máshol vígaszt...)

Üdv!

37 N (feleség)

2011. ápr. 10. 15:10
 45/72 anonim ***** válasza:
100%

ezt megelőzendően célszerű olyan párt választani magunknak, akivel egyezik a habitusunk...

az biztos, hogy én soha nem tettem csak azért szét a lábam (és nem is fogom), mert éppen rájött a kangörcs a férjemre, de nekem egyáltalán nem volt hozzá kedvem... azt gondolom, egy valóban jól működő párkapcsolatban, nem lehet olyan, hogy ezt nem tudják a párok normálisan kezelni...anélkül, hogy megalázó helyzetekbe kéne valamelyik félnek belemennie.

2011. ápr. 10. 15:15
 46/72 A kérdező kommentje:
nyílván kialakul egy rendszeresség, és ha jó a kapcsolat meg lehet beszélni ha ma, most nem akarja a másik. de itt hetek, hónapok is vannak sokszor, és ezt ki tudja tolerálni. azért..... lássuk be.
2011. ápr. 10. 15:32
 47/72 anonim ***** válasza:
100%

Ahol már hónapok kimaradnak, ott már valami nagyon nem jól működik, de nem a szexben, hanem a kapcsolatban.

Egy híres párterapeuta mondja, hogy a nő szeretetre vágyik, a férfi meg szexre. Akkor működik jól a kapcsolat, ha a férfi szereti a nőt és ezt ki is mutatja (tehát a nő érzi), amit a férfi megtesz, mert a nőnek így lesz kedve a szexre. Amit ugye a férfi szeretne. Mert a férfi csak úgy tudja igazán szeretni a nőt, ha van szex.

Persze ez elég sarkított, de valahol igaz.

Az amazonnak mondanám pedig, hogy én egy házassággal nem azt vállalom, hogy onnantól kezdve minden rám szakad, azt a házat és gyereket nem csak én akartam és nem csak az enyém. Úgymond közös projekt volt, ezután is az.

Ha én is dolgozik eset 7-ig ugyancsak elvárom, hogy a párom bevállalja a házimunka és a gyereknevelés felét. És ezt nem gondolom, hanem meg is mondom neki!

És lássatok csodát..megérti és meg is csinálja!

2011. ápr. 10. 15:43
 48/72 anonim ***** válasza:
100%

Egyetlen gondolatom van a témával kapcsolatban. Ha a férfi úgy áll hozzá, hogy a KÖTELESSÉGem, akkor innentől kezdve várhatja....

Bár remélhetőleg nem lesz dolgom olyan férfival aki így áll hozzá. Olyan párt kell választani akivel megegyeznek az igények és meg lehet beszélni mindent.

2011. ápr. 10. 15:50
 49/72 A kérdező kommentje:
ezt ne úgy értsd, értse, hogy úgy kötelező mint egy számlát befizetni, hanem vannak dolgok, mint a másik támogatása is ha kapcsolatban vagy, hogy jogos elvárás. Persze ha vita van meg minden, szóval nyílván kell érzelem is, de azért ne is zsarolják már az embert na.
2011. ápr. 10. 15:51
 50/72 anonim ***** válasza:
Közben olvasgattam. 14:38-es választ szépen lepontozták, pedig tökéletesen igaza van. Ez csak így működik. Nem csoda, ha tönkremennek a házasságok, kapcsolatok, ha az emberek azt hiszik, hogy oké, meghódítottam / elvettem / hozzá mentem, innentől semmi dolgom, csak ülök a fenekemen. Tévednek.
2011. ápr. 10. 15:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!