Hölgyek, nők, asszonyok, mennyasszonyok, elvált nők hogy álltok a "házastársi kötelezettség" fogalmával?
Arra is kellene gondolni, mielőtt a szexet elutasító feleséget szidjuk, hogy vajon mitől olyan fáradt, és miért nem kívánja a férjet?
Ha a férj egész este gépezett/tévézett, míg a nő egyedül végezte a házimunkát, ellátta a gyereket, stb., és/vagya pasi (aki maga sem egy Brad Pitt) még meg is jegyezte tapló módon hogy a felesége hízott, lepukkant, stb. - szerintem ne csodálkozzon, ha a feleség este nem bújik hozzá szerelmesen.
Egy jó kapcsolatban, házasságban nem a szex a központi rész. Fontos, nagyon fontos része, de az ideiglenes hiánya nem szabad, hogy törést is okozzon a kapcsolatban. pl. egy veszélyeztetett terhesség, amikor kb. 10 hónapig legfeljebb a pasi kényeztethető. Egy gondos és jó férj figyel a feleségére és nem várja el, hogy ilyen helyzetben is ki legyen szolgálva. Mi pont ebben a helyzetben voltunk, a férjem soha nem rótta fel nekem, hogy két hányás közt uram bocsá' nincs kedvem máshogy kényeztetni. Ő szeretkezésre vágyott, nem egy szimpla szopásra.
A nők nagy manipulátorok és azzal büntetnek, amivel tudnak. Nagyon kevés nő mondja meg a férjének, hogy "hé, édeske, szedd már fel a seggedet a kanapéról és mosogass el, vagy tanulj a gyerekkel", inkább magában puffog, durrog, és szexhiánnyal büntet. Sok kapcsolatban a férj is hibás ebben, mert amíg a nő nem feleség, hanem meghódítandó nő, barátnő, addig dicsérik, ajándékokat, meglepiket kap, randevúznak, a nő pedig értékelve van, mint nő. De házasság után átmegy egy robotba, aki legyen házvezetőnő, szakács, profi anyuka, dolgozzon is legalább 8 órát, mert ha nem, akkor ingyenélő, közben ő legyen az, aki tipp-topp, szuper alakja van, mindig fullos. És a pasik mit tesznek a jó házasságért, szexért? Az esetek nagy részében, semmit. Valahogy olyan "elvettelek, hálád meg ezután" íze lesz a dolognak. Ágyba bújik egy fáradt nővel, és közli, hogy dugjunk. Ha helyette pl. azt mondaná, hogy megmasszírozlak, nagyobb az esély rá, hogy a vége "boldog befejezés" lesz mind a két félnek.
Mi soha nem a nászi ágyban oldjuk meg a problémáinkat. Tény, hatalmas mázlim van a szuper férjemmel, mi mindent megbeszélünk, igyekszünk kompromisszumot kötni, ha kell, bocsánatot kérünk egymástól. Nincs elvárt szex és megvonással való büntetés. Értékel, segít, így nekem nem kötelesség a szex, ha valóban nem kívánom, akkor sincs sértődés belőle, mert tudja a párom, hogy akkor majd lesz holnap, holnapután, hétvégén.
Hmmm... azzal jössz, hogy biztos saját tapasztalatom: azaz saját magad helyett rólam beszélsz, rám igyekszel terelni a hangsúlyt. Arról pl. egy szót se hallottam, hogy "megértem, hogy fárasztó EZÉRT aktívan részt veszek a megoldásban, segítek neki"
Nem saját tapasztalat egyébként, hanem a környezetemben rengeteg ilyet látok, beszélgetésekből sok ilyen esetre derül fény. Így már előre látom, hogy milyen férfival nem akarok élni illetve milyen életet nem akarok élni. Szerencsére a párom elég jó jelöltnek tűnik egy normális,egyenrangú kapcsolatra.
Mellesleg szex terén - noha nagyon kívánós és mindig készen áll - a világ legmegértőbb pasija, soha nem duzzog és követelőzik, ha valamiért kevés a szex, és ezzel azt váltja ki belőlem, hogy még ha álmos is vagyok, sokszor összeszedem magam - leginkább mert olyan jó vele a szex, hogy soha nem bánom meg :) Egy hangot nem duzzogott ilyen dolgok miatt, és láss csodát, senkivel nem dugtam annyit, mint vele.
Szóval ez kettőn múlik...
12.11
És azon vajon elgondolkodik az elutasított fél, hogy miért kapott "nem"-et?
Mert sokszor van az elutasítás hátterében fáradtság (háztartás, gyerekek, munkahely stb.), de nagyon sokszor az az ok, hogy az egyik önző szex közben, és csak a maga örömére koncentrál, a másik (ugyebár a legtöbbször a nő) pedig kielégítetlen marad. Na, ilyenkor alakul ki az a helyzet, hogy kötelességből fekszik le a másikkal. ("Hagyd magad, előbb szabadulsz" - alapon.)
Hát nekem érdekes a kérdés úgy, ahoyg van. Szerintem egész egyszerűen baromság, hogy sok nő csak kötelességből szexel a férjével, vagy épp egyáltalán nem szexel. Én egy ilyen nőt ismerek, na de ő a kivétel!
AMi a női öntudat részét illeti, ez szerintem annyiban változtathatott a dolgokon, hogy a nők jobban törekednek arra, mint régen, hogy nekik is jó legyen.
Ami a kicsapongást illeti, hát ez már kényes téma. Ha egy nő zsarolásból esetleg megvonja szexet, szerintem hülyeség. Az a nő valószínűleg nagyon buta, mert ezzel sok mindent nem lehet elérni. Hacsak nem azt, hogy a férfi rájön, hogy a nő nem szereti, ezért keres egy olyat, aki szereti. Mert aki zsarolásból megvonja a szexet, az nem szereti a másikat...
Ugyanakkor azt is el kell fogadniuk a férfiaknak, hogy a nők máshogy vannak összerakva. A nőknek ott vannak a maguk kis hormonjai, amik folyamatosan változnak. És ehhez nem kell teszem ezt egy szülés, sajnos a nők hormonháztartása olyan, hogy képes egyszer csak magától felborulni, amit aztán úgy kell kívülről bevitt hormonokkal helyre rakni. Bárkinél előfordulhat akár ezért, akár a stressz miatt, hogy nem kívánja a szexet. És ez teljesen rendben van, amíg nem egy tényleg tartósan fennálló probléma. Na és ezeket a férfinak igenis meg kell értenie és el kell fogadnia és nem az, hogy "jaj, két hete nem szexelt velem a feleségem, rohanok a szomszédasszonyhoz!"... Hiszen a másik azért a párunk, a társunk, hogy a bajban és a nehezebb időszakokban is mellettünk álljon, ne csak akkor, amikor minen happy.
Ugyanakkor, ha egy nő direkt szexmegvonással szórakozik, ha el akar érni valamit - szerintem ne csodálkozzon, ha a párja előbb-utóbb odébbáll...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!