My Heritage miért nem tudta feldolgozni a DNS mintám?
Ma kaptam mailt miután kb 3 hete küldtem el nekik a mintám, hogy"nem tudtuk leolvasni a DNS adatokat, valószínű a mintavétel nem helyesen történt"
Küldenek ingyen új csomagot, bár így előről ketyeg a kb 6 hét, ami bosszantó, de nem ez a bajom.
Mindent betartottam A-Z-ig. Helyesen vettem le a nyálmintát 100%. Nem tudom legközelebb sem jobban csinálni, nem tudom, mit kellene tennem, hogy jó legyen a minta. Van valakinek tapasztalata ezzel?
Hali.
Elküldöd ha megkérlek? Esetleg képkivágás formában, vagy a százalékos eredményt?
Érdekelnek az ilyenek és szívesen megnézem.
Nem enged fotót feltölteni ide, leírom:
balkáni 51,7%
észak és nyugat európai 20,0%
askenázi zsidó 13,3%
kelet-európai 9,2%
finn 3,6%
mezoamerikai és andesi 2,2%
Feltöltöttem a nyers DNS adataimat a my true ancestry-re, ahol ősi mintákkal vetik össze inkább archeológiai szempontokat vizsgálva, ott szkíta jött ki :) érdekes, mert nem kellett megadni Országot, semmit és nem is MO-n vagyok épp(hogy pl IP cím alapján dobjanak be valamit), mégis Szkíta lettem, tehát valószínű, nem szemfényvesztés.
Fogalmam sincs, legközelebb ha pánsípos indiánokat látok valahol, beállok közéjük :D
Engem eléggé meglepett, a zsidóra számítottam, arról tudok(anyai dédszülők zsidók voltak, sok zsidó rokon emigrált a VH alatt és legtöbb talált távoli rokon amerikai és izraeli zsidó).
A balkánra ilyen mértékben nem számítottam, semmilyen balkáni rokonról nem tudok.
De a finn és mezoamerikai viszi a pálmát. Nem tudom hova tenni.
A balkáni valószínűleg magyar lesz.
Én is feltöltöttem my true ancestry-re a tesztem, nekem is ilyenek adott ki, hogy szkíták, vizigótok stb, meg hogy van közös dns szegmensem Szent Lászlóval. Az az igazság, hogy az ember nem kapja meg az összes dns-t az őseitől, tehát ezek nem is jelenhetnek meg az ilyen teszteken. Szerintem hülyeség az egész. Az egyik dns minta (vagy nem tudom mi), amit kiadott is valami ősmagyar dns minta, amit nem hiszem, hogy az én dns-emből szedtek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!