Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet feldolgozni, hogy...

Hogy lehet feldolgozni, hogy olyan családba születtem, ahol soha sem szerettek? 26/N

Figyelt kérdés

Sokgyerekes családban én voltam az egyetlen lány. Apánk lelépett, új családja lett, minket nem keresett. Anyám mindig éreztette velem, hogy nem érek annyit, mint a testvéreim.

10. osztályig kitűnő tanuló voltam, de annyiszor elmondta anyám, hogy semmire nem vagyok jó, semmi nem lesz belőlem, hogy végül teljesen depressziós lettem, így az utolsó két évben romlottak a jegyeim. Mindig orvos szerettem volna lenni, 3 ponttal csúsztam le a felvételinél.

Itt nyilván megint jött anyámtól, hogy mekkora szar vagyok, erre sem voltam képes, ő megmondta, hogy így lesz.

18 évesen akkor elkezdtem dolgozni egy közeli boltban árufeltöltő-takarító munkakörben, de anyám az egész fizetésemet követelte, mert "amíg az én házamban laksz, addig én mondom meg, mi lesz azzal a pénzzel"

21 voltam, amikor eljöttem onnan, mert már nem bírtam az állandó verbális megalázást, hogy mekkora szar vagyok. Ez 5 éve volt, akkor én úgy voltam vele, hogy tudja a telefonszámom, keres majd, ha akar. Azóta sem keresett.

De hiányzik, akkor is, ha soha nem volt egy jó szava sem hozzám, mégiscsak ő az anyám. Annyira egyedül vagyok a világban.

Félek felkeresni, mert egyrészt rettegek attól, hogy még jobban utál. Másrészt meg most aztán tényleg lenne indoka nevetni rajtam, hogy mekkora senki lett belőlem (senkim sincs, minimálbéren vagyok, az albérletet is alig bírom fizetni). Tényleg igaza lett, hogy semmire sem vagyok jó.

És a legrosszabb az egészben, hogy egyre irigyebb vagyok más velem egykorúakra, nekik vannak szerető szüleik, jó munkájuk, lakásuk, kocsijuk, szép ruháik, én meg csak attól rettegek, mikor válok hajléktalanná.

aug. 23. 13:29
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
83%

Hát, mit mondjak, ennek én a szöges ellentéte vagyok, de az én sztorim sem kecsegtet jobb jövőképpel.

Engem anyám mindennél jobban szeretett a világon, de tényleg, olyan szinten, ami szavakkal ki sem fejezhető. Ebben nőttem fel, aminek az lett a következménye, hogy ezt a szintű rajongást vettem alapvetésenk.

Ennek pedig az lett a hosszú távú következménye, hogy párkapcsolat-keresésnél egyszerűen nem adom annál alább, minthogy engem valaki rajongásig szeressen. Ami ennél enyhébb szeretet, az egyszerűen nem üti meg azt az ingerszintet, amit elfogathatónak találnék. És tudom, senki nem fog engem soha úgy szeretni, mint az anyám, ezért örökre egyedül maradok. De legalább a gyerekkorom szeretetben telt, és egy végtelenül magányos felnőtt időszak vár rám.

Te valószínűleg azt a szeretetet megkapod majd másvalakitől, amit én az anyámtól kaptam. Annyi a különbség kettőnk között, hogy én gyerekként éltem meg a csodákat, felnőtt koromra meg már nem maradt belőle, neked, ha minden jól megy, fordítva lesz majd ez. Mert te meg tudod majd becsülni azt, aki szeret.

aug. 23. 13:36
 2/34 anonim ***** válasza:
8%
Nem akarlak elkeseríteni de ez egy olyan ország, ahol ha szar helyre születesz akkor nincs jövőd. Az írásod alapján egy normális pszichológust (heti 20 ezer) se tudsz megfizetni úgyhogy gyakorlatilag csak mélyebbre fogsz süllyedni.
aug. 23. 13:39
 3/34 anonim ***** válasza:
100%
De ha csak pár pont hiányzott a felvételihez,nem volt B opció? Másik szak/kar vagy akár valami plusz pontot adó képzés? Tudom,nem ez volt a kérdés,de ha tényleg kevés hiányzott miért nem próbáltad/próbálod meg újból,mert azért az orvosi meg egy takarítói állás ég és föld, illetve ezzel is tudnád neki is magadnak is bizonyítani,hogy milyen sokat érsz. 26 évesen talán még ezzel sem vagy annyira elkésve.
aug. 23. 13:46
 4/34 anonim ***** válasza:
85%

#3 Már hogy tudná megpróbálni, ha a lakását nem bírja kifizetni a munkájából? :O

Suli mellett is kell megélhetésre pénzt szerezni, a munkát nem tudja otthagyni, aki meg azt mondja, hogy a nulláról képes muka mellett egy orvosit elvégezni, annak annyit válaszolnék, hogy akkor tessék, meg lehet mutatni, és majd ha sikerül, akkor 6 év múlva megtapsolom!

-.-

Ne értsen félre senki, nem ellendrukker vagyok, csak reálisan látom a mai Magyar világot.

Aki nulláról indul, annak mocskos nehéz segítség nélkül!

ÉLNI is, nem csak feljebb jutni!

Még annak is nehéz, akinek van segítsége, de akinek senki és smemi nincs tényleg... Hát megemelem a kalapom azelőtt, aki eddig is el tud egyáltalán jutni!

Én szívesen segítenék ebben amúgy - ha tudnék, de itt most nem ez a kérdés lényege.

Ami viszont igen, abban meg sajnos én sem tudok, és szerintem más sem. :(

aug. 23. 13:53
 5/34 anonim válasza:

Egész életen át tartó szenvedést valószínűleg egymagad nehezen tudnál feldolgozni ilyen körülmények között. Talán még egy szakember sem tudna, szóval ne agyalj rajta, hogy most felkeress egyet.

A depresszió valószínűleg maga alá gyűrt, de lenne hajlandóságod most kitörni, ha ezeket le tudtad írni. Nem tudom, milyen munkával keresel most minimálbért, de van bolti múltad. Én a helyedben erősen koncentrálnék az életminőségem javítására, jelentkezz ALDIs, illetve LIDL-ös munkákra. Van felvétel nagyon sok helyen, és nem fizet keveset. LIDL-nél van lehetőség túlórára, én azt mondom dolgozd ki magadból alaposan a rossz gondolatokat; vagyis dolgozz, ne gondolkodj sokat, húzd ki magad ebből a helyzetből.

Valamint ne maradj egyedül.

Egy-két futó ismerősöd csak van. Próbálj meg kialakítani valami jobb baráti viszonyt, "akaszkodj" rájuk. Ha ezt el tudod idővel valakinek mesélni, jobban fogod magad érezni.

aug. 23. 13:56
 6/34 anonim ***** válasza:
Én is hasonló dolgokon elmélkedtem, mint a 3. Ha orvosira akartál menni, akkor legalább van egy érettségid. Én nem mondom, hogy próbáld meg az orvosit, hiszen nem valószínű, hogy tudnád finanszírozni a felmerülő költségeket. De olyanban nem gondolkodtál, hogy elvégzel pl. egy műkörmös tanfolyamot? Ha ügyes lennél benne, azzal jól lehetne keresni és később akár még valamilyen diplomát is szerezhetnèl.
aug. 23. 13:58
 7/34 anonim ***** válasza:
100%

Fel ne vedd anyukáddal a kapcsolatot. Nem sülne ki belőle semmi jó. Nem kapnál sem szeretetett, sem megbecsülést sem egy szép szót tőle.

Csak felgyorsítaná a negatív gondolatok áramlását.

Tudom hogy az anya hiánya egy életre végig kíséri az embert és titkon mindig szeretné ha máshogy alakult volna.

Tényleg, akkor mennyire is hiányzik a saját érdekedben ne vedd fel vele a kapcsolatot.

aug. 23. 13:59
 8/34 A kérdező kommentje:

"De ha csak pár pont hiányzott a felvételihez,nem volt B opció?"

Csak orvosit jelöltem, azt több helyen is. A pótfelvételin már csak fizetős szakok voltak meghirdetve, így nem jelentkeztem. Aztán meg elfelejtődött idővel, nem akartam még nagyobb pofokokba belefutni, hogy megint jelentkezem és megint nem vesznek fel.

aug. 23. 13:59
 9/34 anonim ***** válasza:
90%

Én 35 éves nő vagyok, lelkileg hasonló érzésekkel. Nekem a gyermekkorom nem volt ennyire vészes, de alkalmatlan szülők neveltek fel. 35 évesen jutottam el arra, hogy rajöttem, minden mentális és életbeli problémáim a gyermekkoromból, vagyis a szüleim hozzáállásából fakad. Most jutottam el oda, hogy felismertem hogyan manipuláltak, hogyan irányítottak, hogyan befolyásoltak egész életemben. Mármint anyámmal évekig harcoltam, hogy elismerjen és elfogadjon, de csak most értettem meg, hogy ez soha nem fog megtörténni. Hiába mondok BÁRMIT, nem akarja elfogadni, nem akarja megérteni. Azt mondja, hogy az érzelmeim kitalált lelki képek. Nem ismeri el semmilyen szinten őket. És jelenleg úgy alakult a helyzet, hogy az egész család összefogott ellenem, és senki sem áll velem szóba, hacsak nem térek vissza ahhoz a megalázkodó és roppant mértékben elnyomott és alkalmazkodó viselkedéshez, ahogy eddig viselkedtem velük, hogy befogadjanak. Viszont most már rendesen gyűlölöm őket, és gyűlölöm, hogy miattuk lettem egy lelki roncs.

Az egész életem egy rakás szerencsétlenség. Három szakmám van, mégis munkanélküli vagyok egy éve. Sehova nem vesznek fel, a jelentkezések 98%-ában be sem hívnak. A három szakmával kitörölhetem a seggem, mert egyiket sem szeretem, és egyiket sem akartam sose tanulni, csak persze anyámék miatt nem tanulhattam azt, amit akartam. Egész életemben úgy neveltek, hogy semmirekellő vagyok, és hogy nekem semmi sem sikerülhet, amit én szeretnék. És ez be is vált. A lenyomatuk ott van az agyamban, és nem tudok tőle megszabadulni. Értéktelennek érzem magam, lassan már egy interjúra sem merek elmenni, mert úgy érzem, hogy rakás szar vagyok.

Egyetlen fény az életemben a párom, és az ő családja. Nagyon nagy segítség, hogy ők léteznek.

De ettől függetlenül sajnos a mentális nehézségeimen nem tudnak segíteni. Nem vagy egyedül, hisz rengetegen küzdünk ezzel. Egyetlen megoldást abban látok, hogy ha megtanuljuk szeretni és értékelni magunkat, és elhinni, hogy sokkal többre vagyunk képesek. Sajnos ennél több érdemi segítséget nem tudok mondani, hiszen nekem sem sikerült még kimásznom ebből a gödörből.

aug. 23. 14:02
 10/34 A kérdező kommentje:

"Egyetlen megoldást abban látok, hogy ha megtanuljuk szeretni és értékelni magunkat'

Mit szeretnék magamban? A saját anyám sem volt képes szeretni engem.

aug. 23. 14:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!