Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet feldolgozni, hogy...

Hogy lehet feldolgozni, hogy olyan családba születtem, ahol soha sem szerettek? 26/N

Figyelt kérdés

Sokgyerekes családban én voltam az egyetlen lány. Apánk lelépett, új családja lett, minket nem keresett. Anyám mindig éreztette velem, hogy nem érek annyit, mint a testvéreim.

10. osztályig kitűnő tanuló voltam, de annyiszor elmondta anyám, hogy semmire nem vagyok jó, semmi nem lesz belőlem, hogy végül teljesen depressziós lettem, így az utolsó két évben romlottak a jegyeim. Mindig orvos szerettem volna lenni, 3 ponttal csúsztam le a felvételinél.

Itt nyilván megint jött anyámtól, hogy mekkora szar vagyok, erre sem voltam képes, ő megmondta, hogy így lesz.

18 évesen akkor elkezdtem dolgozni egy közeli boltban árufeltöltő-takarító munkakörben, de anyám az egész fizetésemet követelte, mert "amíg az én házamban laksz, addig én mondom meg, mi lesz azzal a pénzzel"

21 voltam, amikor eljöttem onnan, mert már nem bírtam az állandó verbális megalázást, hogy mekkora szar vagyok. Ez 5 éve volt, akkor én úgy voltam vele, hogy tudja a telefonszámom, keres majd, ha akar. Azóta sem keresett.

De hiányzik, akkor is, ha soha nem volt egy jó szava sem hozzám, mégiscsak ő az anyám. Annyira egyedül vagyok a világban.

Félek felkeresni, mert egyrészt rettegek attól, hogy még jobban utál. Másrészt meg most aztán tényleg lenne indoka nevetni rajtam, hogy mekkora senki lett belőlem (senkim sincs, minimálbéren vagyok, az albérletet is alig bírom fizetni). Tényleg igaza lett, hogy semmire sem vagyok jó.

És a legrosszabb az egészben, hogy egyre irigyebb vagyok más velem egykorúakra, nekik vannak szerető szüleik, jó munkájuk, lakásuk, kocsijuk, szép ruháik, én meg csak attól rettegek, mikor válok hajléktalanná.

aug. 23. 13:29
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Egy idő után rájön az ember, hogy nem KELL szeretnie a szüleit. Ugyanúgy lehetnek rosszindulatú szar emberek, mint bárki más a környezetünkben.
aug. 23. 14:12
 12/34 anonim ***** válasza:
A saját anyád maga miatt nem tudott szeretni téged, és csak elhitette veled, hogy ez az igazság. De pont ez az, hogy erőszakkal kell elkezdeni magad értékelni és szeretni. Legalábbis eleinte. Ha másképp nem megy, próbáld elképzelni a gyerekkori éned, rá csak nem mondasz ilyeneket, hogy semmire nem képes, vagy értéktelen? Vagy próbálj magadra úgy tekinteni, mintha a legjobb barátod lennél, vagy mintha a gyereked lennél. Magunkat sokkal könnyebben tudjuk értéktelennek érezni, mint egy olyan embert, akit szeretünk. Így lehet szép lassacskán eljutni odáig, hogy felismered, hogy amit hittél magadról, az nem igaz, és igen is te is szerethető vagy.
aug. 23. 14:13
 13/34 anonim ***** válasza:
Akkor tudod feldolgozni,ha megváltoztatod a nézőpontodat vele kapcsolatban és nem maradsz "függő viszonyban"lelkileg vele,hanem elkezded magadból kihozni a legtöbbet.Úgy kell erre tekintened,ahogy helyes: bocsánat,de anyád egy sz..r ember,aki rád próbálta vetíteni a saját frusztrációit ahelyett,hogy önmagán segített volna.Egy szülőnek sem szabadna így viselkedni.Tekints erre így,önmagadtól függetlenül és ne a saját önértékelésedet hagyd,hogy tönkre tegye.Annak ellenére is tudsz sikeres lenni,hogy Ő miként kezelt téged.Viszont az nem egy életcél,hogy gazdag akarsz lenni.Előbb találd meg,ami érdekel és légy jó benne.Az anyagi jólét pedig előbb-utóbb azzal együtt következik.Ereszd el ezt az egészet az anyáddal kapcsolatban minél hamarabb,mert az idő tellik.
aug. 23. 14:17
 14/34 anonim ***** válasza:

Az a baj hogy így gondolkozol: "hogy tudnám magam szeretni, mikor a saját anyám nem szeretet"

Anyukád a mércéje a szeretetednek. Tőle függsz és hozzá igazodsz még ilyen sok idő után is.

Értékes és szerethető vagy mert pl, segítesz másokon, kedves, nyitot személy vagy, ügyesen boldogulsz az életben, sikerül megállni a saját lábamon, önálló vagy és van felelősség tudatod stb

Az ugye tudod hogy anyud nem jó ember? Csak azért mert megszült és eltartott nem kell felnezni rá, és vágyakozni utána.

Az hogy megszült téged az ő döntése volt az eltartasod pedig a jogi felelőssége

Szerintem az ilyen ember nem jó anya. Nem képes tisztán, önzetlenül szeretni. Olyat vársz tőle amire nem képes egy olyan lelkisivár ember mint anyukád és nem is akar változni.

Nem anyukáddal van probléma itt, hanem anyukád A probléma.

Nem te nem vagy szerethető gyermek, ő nem hozta a szintet anyaként. Ő az aki szeretethetlen.

aug. 23. 14:21
 15/34 A kérdező kommentje:
Tényleg próbálom, de nem tudom elereszteni. Ha most válszthatnék, hogy kapjak mondjuk 100 millió forintot, vagy szeressen az anyám, akkor a másodikat választanám, bármilyen csóró szerencsétlenség vagyok... Ha megpróbálok nem gondolni rá, akkor állandóan rémálmaim vannak vele.
aug. 23. 14:21
 16/34 anonim ***** válasza:
Az orvosit pedig újra megpróbálnám a helyedben.Nagyon fiatal vagy,semmiről nem maradtál le.30+-osok is járnak...Az meg hülyeség,már bocs,hogy a veled egykorúaknak a 20as éveik közepére kocsijuk,lakásuk van itthon.Maximum szülői támogatással vagy nagyon nagy szerencsével,ha épp jól tudtak elhelyezkedni néhány jól fizető állásban-de pályakezdőként akkor is csak hitelből.Ezek ne aggasszanak.
aug. 23. 14:22
 17/34 anonim ***** válasza:
5%
#16 ne hülyítsd már. Én is 26 vagyok, van párom, ingatlanunk, autónk, fix munkahelyünk rendes keresettel. Ennyi idősen illik itt tartani, ha nem szeretne még 40 évesen is pucér seggel albérletben nyomorogni.
aug. 23. 14:25
 18/34 anonim ***** válasza:
Sajnos el kell eresztened,mégpedig azért,mert anyád nem jó ember.Az egy dolog,hogy esetlegesen mi történhetett vele,viszont nem mentség a lelki erőszakra...az választás kérdése.Választotta az egyszerűbb utat: rádobni másra a feszültségét vagy feldolgozni magában.Nem érdemli meg a törődésedet.Azt mondom továbbra is próbáld magad nagyon gyorsan összekapni és ne engedd el az orvosit sem.Ha sikerül bekerülnöd,akkor lepereg rólad ez a teher és megjön az önbizalmad.Anyád meg pisloghat meg forronghat magábam.De büszke nem lesz sem örülni nem fog-hiszen nem leszel többé megfelelő alany,akire átvetítheti a saját nyomorát.Viszont ha elsüllyedsz abban,ahogy méltatlanul bánt veled,az ő kezére dolgozol.Te pedig 40× évesen már csak annyit fogsz sajnálni,hogy miért nem sz.rtad le.Tudod,hogy ezt kell tenned.Csináld a dolgaidat.Szerintem anyagi segítséget is tudsz kapni,ha felvettek az egyetemre.Én őszintén drukkolok Neked és kívánom,hogy teljes értékű,kiegyensúlyozott emberré válj.
aug. 23. 14:29
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

#17 és mennyi a hiteletek?

Vagy apucui besegített?

Esetleg Orbán, vagy Mészáros a vezetékneved?

-.-

aug. 23. 14:30
 20/34 anonim ***** válasza:
88%
Senki nincs hülyítve! Nem mindegy hol van ingatlanod! Vidéken 10 millió forintért egy házad vagy Budapesten élsz,ahol már 1,5-3 milliós négyzetméter árak vannak.Nagyon ócska duma ez az "illik"itt tartani.Jó nagy tapló lehetsz,ha fel sem fogod,hogy nulla háttérrel tart ott,ahol.
aug. 23. 14:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!