Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet feldolgozni, hogy...

Hogy lehet feldolgozni, hogy olyan családba születtem, ahol soha sem szerettek? 26/N

Figyelt kérdés

Sokgyerekes családban én voltam az egyetlen lány. Apánk lelépett, új családja lett, minket nem keresett. Anyám mindig éreztette velem, hogy nem érek annyit, mint a testvéreim.

10. osztályig kitűnő tanuló voltam, de annyiszor elmondta anyám, hogy semmire nem vagyok jó, semmi nem lesz belőlem, hogy végül teljesen depressziós lettem, így az utolsó két évben romlottak a jegyeim. Mindig orvos szerettem volna lenni, 3 ponttal csúsztam le a felvételinél.

Itt nyilván megint jött anyámtól, hogy mekkora szar vagyok, erre sem voltam képes, ő megmondta, hogy így lesz.

18 évesen akkor elkezdtem dolgozni egy közeli boltban árufeltöltő-takarító munkakörben, de anyám az egész fizetésemet követelte, mert "amíg az én házamban laksz, addig én mondom meg, mi lesz azzal a pénzzel"

21 voltam, amikor eljöttem onnan, mert már nem bírtam az állandó verbális megalázást, hogy mekkora szar vagyok. Ez 5 éve volt, akkor én úgy voltam vele, hogy tudja a telefonszámom, keres majd, ha akar. Azóta sem keresett.

De hiányzik, akkor is, ha soha nem volt egy jó szava sem hozzám, mégiscsak ő az anyám. Annyira egyedül vagyok a világban.

Félek felkeresni, mert egyrészt rettegek attól, hogy még jobban utál. Másrészt meg most aztán tényleg lenne indoka nevetni rajtam, hogy mekkora senki lett belőlem (senkim sincs, minimálbéren vagyok, az albérletet is alig bírom fizetni). Tényleg igaza lett, hogy semmire sem vagyok jó.

És a legrosszabb az egészben, hogy egyre irigyebb vagyok más velem egykorúakra, nekik vannak szerető szüleik, jó munkájuk, lakásuk, kocsijuk, szép ruháik, én meg csak attól rettegek, mikor válok hajléktalanná.

aug. 23. 13:29
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

#30 Most komolyan a sunikkel jossz?

A Kerdezo nem adta fel az egyetemet, mivel fel sem vettek. Probalkozhatott volna meg, de egy kello szuloi tamogatas nelkul nem is csoda, hogy igy alakult. A penzet le kellett adnia, tehat meg arrol sem lehetett szo, hogy esetleg kulon felkeszitore jarjon, orakat vegyen es a kovetkezo felevben ujra megprobalja. Ott tett neki keresztbe az Anyja ahol tudott, tehat ezert tenyleg nem kellene a Kerdezot okolni. Ez nem egy dontes volt! Te eldontheted, hogy urhajos akarsz lenni, de ha nincsenek meg a megfelelo korulmenyek, akkor mihez kezdesz?!

A sunikrol meg annyit, hogy igy mar kicsit erthetobb, hogy miert irkalsz ilyeneket. Altalanositasz, es a sajat rossz tapasztalataidbol meritesz otleteket, amiket aztan probalsz ratukmalni masokra.

Mert a sunikert nem jottek ki, ezert minden segito szervezet egy sz@r. Neked sem artana egy pszichologus.

aug. 23. 23:11
 32/34 anonim ***** válasza:
42%

Lol ennyire akartál te orvos lenni. Valójában nem anyád a hibás, csak egy kifogásnak használod.

Te vagy egy kudarckerülő, gyáva szerencsétlenség. A saját életedért te felelsz, bár értem, hogy kényelmesebb snyádra mutogatni.

aug. 25. 13:14
 33/34 anonim ***** válasza:

Az orvosi csak hab a tortán, azért volt ott több dolog is és azokért ténylegesen anyuka a hibás.

Végig olvastad a kérdést és az eddigi válaszokat?

aug. 25. 13:17
 34/34 anonim ***** válasza:
60%
Egy 26 éves felnőtt emberről beszélünk.
aug. 25. 20:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!