Nálatok a férjed szülei ott voltak amikor szültetek?
"Figyelj,anyósódék is ugyan úgy nagyszülei a gyerekednek,mint a te szüleid."
De a szülő nőnek nem, és ő dönti el ki láthatja hálóingben, csapzottan. Ezt miért nem lehet felfogni? A baba másnap is az unoka lesz, megnézik anyósék akkor.
"Nem értitek. Ez egy nagyon intim szituáció, akkor is ha néhány degenerált a neten is megosztja.
Egy ilyen intim pillanata a nőknek, az anyjukra max. az apjukra tartozik, nem anyósra apósra."
Itt a pont. Az is degenerált, aki nem fogja fel.
Milyen intim pillanatról beszélsz?
Csak nem gondolod, hogy a szülőszobában akarnak bent lenni és benézni a menyük lába közé?
A nő szülei is csak kint a folyosón lehetnek, ugyanúgy mint a férj szülei!
Kint szeretnének lenni a folyosón és amint lehet rögtön értesülni arról, megszületett az unoka és mindenki jól van és nem otthon izgatottan várni a telefont.
Én mondjuk csak a férjemet akarom látni, vele akarom csinálni. Eléggé antiszociális, introvertált vagyok. Borzalmas lenne csak idegenekkel lenni. De a saját szüleim is zavarnának. Nemhogy az anyós és após. :D
Én megértem, ha valaki számára kedves embereket szeretne maga mellé egy ilyen helyzetben, saját szülő, férj, testvér, vagy akár barátnő. Miért nem lehet empatikusabbnak lenni? Micsoda önzőség, hogy az anyós és após a saját igényiket ennyire fontosabbnak tartják, mint a szülő nőét, akivel ez az egész történik. Mennyi önző, érzéketlen ember. És még írja is a kérdező, hogy mégcsak nem is volt jó kapcsolatuk...
Egyikünk szülei sem voltak ott.
De ha enyém jött volna, akkor természetes, hogy az anyósomat is engedjük. Ők nem azért jönnek, hogy azt nézzék, hogyan szülök. Nekik ez nem rólam szól, hanem az unokájuk születéséről. Márpedig mindkettőnek egyformán unokája.
Azok, akik szerint nem intim pillanat, szültek már valaha gyereket?
Amikor megszültem, csak a férjem volt mellettem. De belegondolva... 16 óra vajúdás után, friss gátsebbel, belőlem folyó trutymóval, lábamra száradt magzatvízzel nem hagytam volna, hogy bárki is lásson, aki érzelmileg nem áll közel hozzám!
OK, az anyós családtag, És az unoka neki is ugyanúgy unokája. De a nő szemszögéből nehogy már azt mondjátok, hogy természetesnek kell lennie, hogy a nő érzelmileg ugyanúgy viszonyuljon az anyósához, mint az anyjához?
Odáig OK, hogy a folyosón várhassa az unokáját! De utána bemenni a szülőszobába, egy anyós részéről morbidnak gondolom, és meg tudom érteni azt, akinek ez zavaró.
Vállalva az összes lepontozást:
akár hüvelyi szülés után, akár császármetszés után lennék, hozzám is csak a szüleim jöhetnének be a páromon kívül. A babát nyilván kivihetnék hozzájuk megmutatni, de amikor ott fekszem kimerülten, csapzottan, vérző alféllel, akkor csak az előtt nem szégyellném magam, aki látott már rosszabb állapotban is. Attól, hogy a baba nekik is az unokájuk, attól még ők nem lesznek az én szüleim is. Nyilván az ember szeretheti az anyóst, apóst, de akkor is csak egy nagybácsival vagy keresztanyával lesznek egy szinten nála, és azok előtt se mutatkozna akárhogyan.
Aki azt írta, hogy diszkriminatív a férjjel szemben... velem szemben is diszkriminatív, hogy nekem kell végigcsinálnom a szülést, neki meg nem, de ez van. Befekhet ő is egy hasi műtétre, akkor majd ő is megszabhatja, ki előtt mutatkozna utána fél órával.
Annak, aki nyomja a szokásos "az anyuka elfelejti, hogy nem csak róla van szó, hanem a gyerekről is": hidd el, az se tudná elfelejteni, aki akarná, mert a terhesség első percétől kezdve te kb. létezni is megszűnsz egyesek szemében, itt gyakorin is a kismamák egymást hurrogják le, ha valaki a megalázó kórházi élményeiről beszél, hogy "de hát gondolj a gyerekre", "a gyerekedért el kell viselned", "lényeg, hogy van gyereked", és egymást licitálják túl, ki mennyire szenvedett, mert ebben mérik a jó anyaságot. Én meg nem akarok megszűnni méltósággal rendelkező emberi lényként a szülés után sem. Akkor sem, ha nem veszek részt ebben az "én ezt meg azt bírtam ki a gyerekemért, bibí" versenyben.
Azt meg végképp ne állítsuk be a gyerek érdekének, hogy minél korábban lássa őt bárki. Nyilván (influenzaszezonon kívül) nem árt neki, de nyilván az se árt neki, ha nem látja a fél családot pár órás korában.
Biztos h nem!
Mi a francnak?Nem fut vilagga az a gyerek!
Meg orakig fajdalmakkal vagy,izzadt vagy
kimerult,masra se vagysz csak h a babad a kezedben tarthasd
Varjak meg szepen a masnapot!!
Egyebkent is sok a teendo is veled szules utan
ugxanugy ahogy a picivel.
Nem ertem miert nem lehet varni fel-1 napot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!