Nálatok a férjed szülei ott voltak amikor szültetek?
"Majd kb 20 év múlva, ugyanezt éljétek át!
A menyetek titeket látni se akarjon!"
Ez nagyon fura hozzászólás.
Nekem lányom van, 25 éves, férjnél van. Már mondta, hogy ha gyereke lesz, engem az első pillanattól látni szeretne, még a szülés napján. Anyóssal semmi baja amúgy, de őt majd csak másnap, mert teljesen más kapcsolat, mint velem. Ezt tudomásul kellene venni a fiús anyáknak, nyomulni pedig egyszerűen nevetséges.
"Az após biztosan nem akar bemenni a szülőszobára, csak majd a kórterembe, ahol együtt van a baba és a mama."
Amúgy itt hol él a többség?
SOTE II-n szült az unokahúgom 1 éve, és nem lehetett bemenni a kórterembe. Felmehettünk a váróba, volt egy üvegfal, oda kitolhatta a kiskocsiban a babát az anyuka, és üvegfalon át kommunikáltunk (június volt, szóval nem volt influenza szezon). Egyedül a férj mehetett be a szülőszobába, úgy volt apás, hogy epidurál császár. Utána anyuka megőrzőben, szintén csak a férj mehetett be hozzá. Mi a harmadik napon néztük meg (én az anyukának a szüleit vittem be, amúgy nem is terveztem a kórházi látogatást). De ők sem mehettek be a kórterembe. Üvegfalon látták a babát, üvegfalon puszit dobtak a lányuknak, aztán jöttünk is.
Szóval csak hogy érthető legyek, azok a fiús anyák, akik most arról képzelődnek, hogy ők "csak" a kórterembe mennének be úgyis, ahol együtt van a baba és a mama, elmondanám, hogy amikor az Ő gyerekük született, akkor ez még így volt valóban (25 éve is, amikor az én lányom született, apás szüléssel). Tehát a kórterembe lényegében bárki berongyolhatott, aki jött az emberhez.
De már baromira nincs így!!! Általában az üvegfalos verzió van mindenhol. (Már csak mert jól le lettem pontozva, valószínű nem tetszett, de akkor is az igazság).
32, Péterfyben és Jánosban is bemehetett a kórterembe boldog-boldogtalan. Szóval nem az számít hol él a többség, hanem hogy hol szült.
Aki nem akar szülés után közvetlenül ismerősök előtt bájcsevegni, azt megértem. Az anyós és após olyan emberek, akik konkrétan csak ismerőseid. Ha nem akarsz hálóingben találkozni velük infúzióval a karodban, nem kell! Aki nem érti meg a különbséget az ANYJA és egy szimpla ismerőse közt, annak bizonyára nem lehet erős kapcsolata az anyjával. Ez esetben értem ha anyósa ugyanolyan neki mint a saját anyukája.
És tök jól írta valaki: a szülés a nőről szól. A babáról utána az élet. Másnap is meg lehet azt a babát látogatni, ne legyen senki önző hogy ráerőszakolja magát egy frissen szült nőre, úgy, hogy kvázi semmi köze hozza. A babaház van, na de a baba másnap is ott lesz!!
Mondjuk a 32-es pontozását nézve, én sem értem, hogy miért kell azt lepontozni, ami valóban úgy van, ahogy a csaj írta. De hát a gyk-n az emberi butaság határtalan, úgy látszik. Tényszerű dolgot lepontozni, eszem-faxom megáll.
F/38
32-33-as: Jánosban szültem nemrég, NINCS üvegfal.....Azaz van, de a csecsemő osztály belsejében ahová NEM léphet az apa sem! A vendégek szabadon járhatnak ki-be a szobákba!
Az első gyermekemet pedig Péterfyben szültem, ott is bent ült a kórtermekben minden látogató. (Pár éve)
"35, azért lett lepontozva mert általánosnak írt valamit ami nagyon nem általános"
Miért írta volna általánosan, amikor azzal kezdte, hogy "SOTE II-n"???
Amúgy én is ott szültem 6 éve, és valóban úgy van. Apuka bemehet a szülőszobára, de utána nem foghatja meg a gyereket ő sem, meg semmilyen látogató sem, mert nem viheti ki a kismama az üveg mögül, de ő maga kimehet a látogatókhoz.
Én nagyon is örültem ennek a rendszernek, mert 5-en voltunk a szobában, és kb még szoptatni sem lehetett volna, mert mindig lett volna ott látogató. Menjen oda látogató a szobába, ahol nincs más kismama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!