Hogyan éljek egy szuper anyós árnyékában?
28 éves nő vagyok. Párommal 10 éve vagyunk együtt, van egy másfél éves gyerekünk. Sajnos úgy alakult, hogy anyosékkal közös udvaron élünk. Párommal nagyon rossz a kapcsolatunk, de csak egy éven belül tudok mindent elintézni hogy el tudjam hagyni.
A párom anyuci kicsi fia, az ő anyja a legokosabb, legugyesebb nő a világon, én pedig úgy látom hogy egy minden lében kanál, minden hájjal megkent hárpia, aki engem is próbál irányítani. Szerintem a párom nárcisztikus személyiségzavarban szenved. Minden napom egy küzdelem ebben a környezetben, úgy érzem h azért is kell harcoljak, hogy a gyermekkel kettesben legyek, mert amint kimegyünk az udvarra anyósom ott van egyből.Ráadasul a gyerek nagyon apás. Hogyan éljem túl út az egy évet?
Nekem nem teljesen "kerek" a sztori:
"28 éves nő vagyok. Párommal 10 éve vagyunk együtt,(tehát 18 évesen szinte az első kapcsolatod volt?)
" van egy másfél éves gyerekünk....
Ha egy éve mentem volna is késő lenne...
pár hónapja költöztünk haza"
Tehát összegezzük: gyakorlatilag már a gyerek születésekor sem volt felhőtlen a kapcsolatotok. Akkor miben reménykedtél? Hogy majd megváltozik a gyerek miatt?
Ha ilyen rossz volt a kapcsolatotok, akkor miért költöztél haza vele: miért nem maradtál kint?
Aztán még egyszer: ha ennyire rossz volt a kapcsolatotok, akkor miért tettél bele 7 milliót a vállalkozásba úgy, hogy talán még papír sincs róla? Azt már meg sem kérdezem, hogy ha végig együtt voltatok, akkor hogy volt 7 milliód - mert akár örökölhetted is (vagy itthon örököltél egy lakást és azt adtátok el?).
És igen, a vállalkozásra volt idő, a gyerek papírjait elintézni meg nem? Számomra ez érthetetlen.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak: egy szuper anyóst úgy kell túlélni, hogy
- vagy megmondod a párodnak, hogy költözzetek el albérletbe
- vagy tudomásul veszed, hogy anyós szuper, mivel ott laksz, kénytelen leszel jó képet vágni hozzá
- vagy ha ez nem megy, akkor elmész albérletbe/hazaköltözöl szülőkhöz, stb ("vagy megszoksz
vagy megszöksz")
Netán megpróbálsz normálisan viszonyulni hozzá - lehet, még megértőbb is lesz (igen, a határvonalak meghúzása azért nem ártana, de mondjuk az Ő házában kevésbé vannak lehetőségeid)
"van egy vállalkozásunk, ami nagyrészt a párom pénzéből lett, de en is adtam bele több mint 7 millió forintot, sajnos erről papírom nincs."
Hát ez így elég katyvasz. Hétmilliót fektettél be egy vállalkozásba papírok nélkül?
Gyereket szültél valakinek, aki azt mondja, hogy most mehetsz? Nincs munkahelyed a cégben, pedig 7 milliót fektettél bele és ott is dolgozol?
Mit lehet erre mondani?
Nem, nem az anyósod a legnagyobb problemád.
Még hányszor fogod kiírni különböző címeken, különböző részleteket kiragadva a kérdésben?
Az előző kérdéseidre is kaptál egy csomó választ, azok se voltak jók neked.
"párom azt mondta mehetek nyugodtan, visszaadja a pénzem amennyit adtam neki és menjek ahova akarok. "
Gondolom, hogy ez az után volt amikor megtudta, hogy új pasasod van és hozzá szeretnél költözni.
Viszont még a pasas sem szabad, és ezért kell az egy év, hogy össze tudjatok költözni.
Amikor egy nő 10 évnyi kapcsolat után is nagy hirtelen elkezdi ócsárolni a párját,
ott új pasas van a láthatáron. Igaz, kedves kérdező??!
Hét millióból egy városközeli faluban saját házat tudsz venni, mondjuk nálunk a városban is tudnál. Ezt csak azért írom, hogy hülye lennél albérletbe menni, és gyerek mellett más zsebét tömni.
És maradnia kell bőven annyinak, hogy megéljetek, amíg munkát szerzel, és bölcsibe adod a kicsit.
"párom azt mondta mehetek nyugodtan, visszaadja a pénzem amennyit adtam neki és menjek ahova akarok. "
A párod igazi úriember módjára viselkedett veled annak ellenére, hogy megtudta, hogy megcsalod.
Én kivágtalak volna, hogy menj oda ahonnan jöttél...nem még együtt lakjak veled továbbra is egy évig úgy, hogy tudom, hogy eközben mással döngetsz!
A párod nincs tisztában a törvénnyel. Neked a vállalkozásod 50%-a jár, nem csak annyi, amennyit belefektettél, mivel az együttélésetek alatt hoztátok létre, végig együtt működtettétek, s még most is.
Ne hagyd magad kisemmizni. Minden, amit a közös háztartásban vettetek, mindegy, melyikőtök nevén van, fele-fele. Fogadj ügyvédet, mert kiforgat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!