Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, hogy ne szóljon...

LovePuddin kérdése:

Mit tegyek, hogy ne szóljon bele az anyòs az életünkbe?

Figyelt kérdés
Sziasztok, szeretnék tanácsot kérni, vagy véleményt, mert már agybajt kapok, ki készültem idegileg már, a párommal 5 és fél éve vagyunk együtt,3 és fél éve lakom együtt családi házban, anyós apóssal együtt először egy háztartásban, de át rendeztük a házat (külön be járat konyha fürdőszoba stb. de viszont egy közös kert, udvar) Itt is viták voltak, mert párom kapta meg a papájától a házat, de viszont ki kellet fizetni a bátját, ha természetesen úgy hogy mi maradunk ott a házban. Nem akartam, mivel nem szerettem volna anyósékkal együtt élni de annyira rábeszelték a páromat, hogy bátjának kell a pénz, hogy házat tudjanak venni családjával. Én is külön szerettem volna menni, el tőlük mert már akkor is bele beszéltek mindenbe. Mivel ugye szeretem párom közös meg egyezéssel úgy döntöttünk ott maradunk, bíztam benne meg változik a helyhez, mivel külön háztartásban leszünk. Hitelt kellet fel venni, a ház újítására és a testvére ki fizetésére. Nagyon bánom hogy így döntöttünk. Nincs nyugodt életem, bele szólás mindenbe. Van egy közös gyermekünk. Pl. Múltkor el mentünk egyet csavarogni hárman, egész nap hívogatott páromnak, merre vagyunk mikor jövünk haza, mindenről tudnia kell hová megyünk, mennyi pénzt koltünk. Mindig be jár hozzánk kontrolálni. Egyszerűen már nem birom. Össze is kaptam vele ez miatt, meg mondtam a magamét mert már nem -bírtam nyelni, és a legrosszab az volt hogy a párom nem állt ki melettem. Nagyon be folyasolja az anyukája, mindig az van, amit ő akar. Úgy vettem észre, nem tud a szülei nélkül létezni, haza jön munkából és már megy is át anyucihoz. Már mondtam neki beszéljük meg ezt az egészet, hogy menjünk külön, ő nem akar róla hallani se erről a témáról. Tudom nem egyszerű döntés lenne, anyagilag is megint. De ez nem meg oldás, hogy itt maradunk, már el magyarázta anyósnak hogy ne avatkozzon bele az életünkbe,1-2 nap és újra ez megy körbe. Azt mondta párom ha el is hagynám őt, akkor kislányom nem látnám többé. Nem vagyunk össze házasodva. Esküvőt is szerettem volna, de abba is bele szólni hol tartsuk, akkor inkább nem megyek férjhez.Sosem fog ez megváltozni amíg itt vagyunk érzem. Bocsi a helyesírási hibákért, és a hosszú szövegért.

2018. szept. 4. 13:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
96%
Fogod a kislányod és hazaköltözöl a szüleidhez. Az csak fenyegetés, hogy elperelik tőled. Nagy hiba volt ekkora nyámnyila alakkal gyereket vállalni. Te is tudod, hogy ez a helyzet soha sem fog változni! Főleg, ha a párod nem is akar rajta változtatni...
2018. szept. 4. 13:24
 2/15 anonim ***** válasza:
92%

Mondjuk nem kell ott lakni. Nem kell odaszülni.

Meg ilyen lúzernek se kellett volna szülni.

Költözz el és kész.

2018. szept. 4. 13:27
 3/15 anonim ***** válasza:
78%
Ez az gyermeket nem látod többé szöveg aranyos a párodtól. Kis cukormókus a fickó. Tanács: gyereket cuccokat amennyire lehet összeszed, rokonokhoz irány. HA: van munkahelyed, elegendő jövedelmed, hol lakni (rokon/albérlet) és nem vagy drogos/piás/elmebeteg beszámíthatatlan akkor elvenni tőled a gyereket NEM LEHET. Láthatásra járhat hozzád kéthetente egy hétvégi napra, bíróság ezt mind el tudja neki intézni. Ha nem hozza vissza a gyereket, nem úgy viszi el ahogy kell, nem úgy beszél hozzá, néz, lélegzik, létezik ahogy elvárható akkor el sem viheti. "Csak" ennyire véd téged a törvény mint nőt. "Epörlöm a györököt Gizi e!" felkiáltással azt éri el hogy jól kiröhögik, majd fizetheti a gyerektartást. Ha kicsit határozottabb lennél simán le tudnád állítani. Fogadja meg a legjobb ügyvédet, ugyan ez a vége, csak magasabb a számla. Ennyit ér a fenyegetése, mint Ő: semmit. Jól beválasztottál.
2018. szept. 4. 13:40
 4/15 anonim ***** válasza:
94%
Volt egy ilyen párom, szerencsére nem jutottunk el sem gyerekig, sem összeköltözésig és másfél év után el is váltak az útjaink. Még mikor együtt voltunk is mindig féltem a jövőtől, hogy anyuci akarja majd azt is megmondani milyen ruhám legyen az esküvőn, stb, de szerencsére erre nem került sor. :D
2018. szept. 4. 13:41
 5/15 anonim ***** válasza:
69%

"Azt mondta párom ha el is hagynám őt, akkor kislányom nem látnám többé."

Ezt mire alapozza? Ha van állásod, szinte biztos, hogy neked ítélik a gyereket.

Beválasztottál ezzel a fickóval, meg az anyjával is. Vagy elköltözöl, vagy állóháborúba kezdesz anyósoddal, ami borzasztó idegőrlő és a gyerek is megérezné.

2018. szept. 4. 13:58
 6/15 anonim ***** válasza:
81%
Költözz el vagy észbe kap a pasi vagy lehetőseged lesz majd olyasvalakivel megismerkedni majd aki kiáll értetek. Ha van hol lakni és nem veszélyezteted a gyereket nincs az a biróság ami elvenné tőled.
2018. szept. 4. 14:16
 7/15 anonim ***** válasza:
46%
Minek szültél egy ilyen alaknak? Ezt hívják felelőtlenségnek... Plusz a gyakori kérdések oldaltòl várod a megoldást az életedre. Van ám ész bőven.
2018. szept. 4. 14:29
 8/15 A kérdező kommentje:
Van állásom,Most jelenleg anyaságin vagyok,csak az egészségem miatt nem biztos hogy fojtathatom a jelenlegi munkám,terhesség alatt inzulinos cukorbeteg lettem,köszönöm a hozzászolasokat
2018. szept. 4. 14:52
 9/15 anonim ***** válasza:
43%

Ki vette fel a hitelt? Gondolom a gyermek apja.

Neked van munkád? Családodhoz tudtok költözni a gyerekkel?

Irány egy ügyvéd és lehet mégis megtarthatod a gyereked és megszabadulhatsz tőlük. De otthon ne mondj semmit amíg nem tisztáztad a lehetőségeidet.

Én addig nem vállalatam be a gyermekemet feleségemmel amíg nem sikerült a szülői folytogató rabigát lerázni, hidd el nekem is túl paternalizáló" gyámkodó volt a családom, de a kellő elhatározással és egymás iránti lojalitással leküzdhető. Csak hát úgy tűnik gyermeked apja nem nagyon ragaszkodik hozzád, te csak kihordtad a gyermekét, lehet nem is ő akarta csak a szülei, már azok után amit itt írtál, ami elég szűk keresztmetszete a dolognak.

Szülő gyermek viszonyban a szülők egy része be akarja csicskítani a agyerekét, másik része nem is akarja, mert individuumot nevel és nem alattvalót.

Aki alattvalót nevelne, annak vagy sikerül, vagy egy lázadót fog nevelni.

Gyermeked apja a jó alattvaló mintaképe. Párkapcsolatot nem lett volna szabad kezdeni vele, pláne nem gyereket szülni, úgy tűnik későn jöttél rá. Sajnállak, de ennek a lebonyolításában te is részt vettél...

Megpróbálhatnál még elmenni pszichológushoz családterápiára, ha meg akarod menteni a kapcsolatot, először te külön és ő megmondja hogyan tovább. Már feltéve, hogy szerinted még menthető gyermeked apja. Ha gyereket szültél neki akkor valószínűleg ez a cél. Ha az nem jön be akkor a tartalékterv az ügyvéd, de nem szabad elszólnod magad a tartaléktervről.

2018. szept. 4. 14:57
 10/15 anonim ***** válasza:
64%
Úristen! Kérdező, tanulj már meg helyesen írni!!
2018. szept. 4. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!