Hogyan éljek egy szuper anyós árnyékában?
28 éves nő vagyok. Párommal 10 éve vagyunk együtt, van egy másfél éves gyerekünk. Sajnos úgy alakult, hogy anyosékkal közös udvaron élünk. Párommal nagyon rossz a kapcsolatunk, de csak egy éven belül tudok mindent elintézni hogy el tudjam hagyni.
A párom anyuci kicsi fia, az ő anyja a legokosabb, legugyesebb nő a világon, én pedig úgy látom hogy egy minden lében kanál, minden hájjal megkent hárpia, aki engem is próbál irányítani. Szerintem a párom nárcisztikus személyiségzavarban szenved. Minden napom egy küzdelem ebben a környezetben, úgy érzem h azért is kell harcoljak, hogy a gyermekkel kettesben legyek, mert amint kimegyünk az udvarra anyósom ott van egyből.Ráadasul a gyerek nagyon apás. Hogyan éljem túl út az egy évet?
Nincs olyan, hogy "úgy alakult". Csak olyan van, hogy "úgy döntöttem", hogy közös udvaron élünk.
"Minden napom egy küzdelem", "egy éven belül tudok mindent elintézni, hogy el tudjam hagyni" .... ez így ebben a formában nem igaz.
Mi lenne, ha összepakolnál és elmennél? Felnőtt ember nem kényszerül ilyen helyzetbe.
Arról nem beszélve, hogy meg kell húzni a határokat, és ha én nem akarom, hogy valaki beleszóljon az életembe, akkor nem szól bele. Mert nem engedem meg neki.
A gyereked akkor is apás lesz, ha elköltöztök, és az apja marad akkor is. A határhúzás alapvető fontosságú.
Gondolkodj el a saját felelősségeden, és hogy mit és miért lenne ésszerű meglépned az életedben. Nem egy év múlva, hanem ma.
Ha annyira rossz, akkor adja vissza a pénzed, és menj! Albérlet, munkakeresés, bölcsöde és ennyi.
Mondom, a TE döntésed, hogy hol élsz, mit engedsz meg másoknak, és mit nem.
Kifogás és panasz van csak, megoldást nem keresel. Bocs, félreértettelek.
Akkor nem maradt más hátra: szegééééény, hááát neked tényleg nagyon rossz. Jjjjajjjj, szegéééény...
Erre mondják, hogy "azt eszed amit főztél" A párod 10 évvel ezelőtt is anyuci pici fia volt, 10 éve is nárcisztikus volt. Te mégis vele éltél, vállalkoztál, sőt gyereket szültél.
Most is ezer kifogás miért ne tudsz lelépni. Aki akar az nem vár évekig, hanem dönt, és új életet kezd.
Teljesen mindegy mit írunk, tanácsolunk neked. te még 5 év múlva is ott fogsz élni, mert mindig lesz kifogás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!