Anyós-jelölt piszkál, mert nem eszek meg minden zöldséget, mit tegyek?
Szóval sajnos eléggé válogatós vagyok a zöldségek terén, pl a klasszikus paprika-paradicsom-uborkát nem szeretem. Ellenben szeretem a leveles salátát, káposztát, répát, retket, borsót, babot, gombát, illetve elég sok gyümölcsöt eszem.
De ez láthatóan zavarja az anyós-jelöltemet, mert ők két pofára eszik a fent említett 3 zöldséget + hagymát, és valahányszor ilyen van az étkezésnél és nem kérek, hallgatom azt hogy "úristem ez méreg", vagy ha épp meghallja, hogy megettem a reggelinél egy darab retket/pár levél salátát, jön gúnyosan a "hihetetlen"/"csoda" megjegyzés. Eléggé unalmas már 2,5 éve ezt hallgatni. Miért nem tudja elfogadni ezt?
Én is elfogadom egy szó nélkül, hogy az egész családnál ő diagnosztizálta, hogy mindenki gluténérzékeny, és csak gluténmentes kenyeret/termékeket vetet, mert hogy mindenki gluténos ott (párom pl ment 2 féle allergiatesztre is, mindenre negatív lett, a gluténre is, de az anyja állítja, hogy a párom is gluténos).
Vagy azt se szólom meg, hogy az após-jelöltnek csak kiváltják a gyógyszert minden hónapban (le van százalékolva és nem dolgozik), mert nem kell neki a gyógyszer, és mindenféle gyógynövény kapszulát etet vele (ilyen homeopátiás cuccokat), pedig szerintem nem véletlen kapja az ember a gyógyszert.
Azt se szólom meg, hogy mindenféle homeopátiás "gyógyító" eszközre költenek el tizen-százezreket, pedig én pont ilyen területen tanulok egyetemen, hogy tudjam, ezeknek az eszközöknek a nagyrésze placebo alapján működik csak.
Kezd elegem lenni belőle, hogy minden alaklommal ez van. A párommal jelenleg mindketten a szülőknél élünk, ő is szokott hozzám jönni, én is szoktam hozzá menni. Ha nem megyek, akkor meg megszólja ezt is az anyukája, hogy mért nem megyek, biztos nem szeretek ott lenni.
Oké, egyik fülemen be, másikon ki, nem is szoktam soha reagálni a megjegyzéseire, de ettől függetlenül kezd unalmas lenni. Ti mit tennétek? Visszaszólnátok valamit? Vagy továbbra is úgy csinálnátok, mint aki meg se hallja? Vagy akkor nem mennétek többet, a családi eseményekre sem?
Miért kell mindenáron jóban lenni a legtetübb emberekkel is?!
Nem bír téged valamiért a banya te se bird öt....
Ugyan mi köze van öneki ahiz hogy te mit eszel meg meg mit nem.
Ne szóljon bele.
Képzelheted, én mit kaptam mindig anyósomtól, én ugyanis hús nem eszem, márpedig szerintük ez öngyilkosság kategória minimum. A párom helyre tette őket, akkor meg jött a: "Remélem a fiamnak azért főzöl???" és a "mit fogtok főzni ma? " és ha azt válaszoltam, hogy még nem tudom, majd kitaláljuk, jött a szemforgatás meg a sóhajtozás.
Nem foglakozz vele, engedd el.
Figyelj, nézd a jó oldalát, ha mama folyton nyomatja a homeopátiás hülyeségeit legalább nagyobb eséllyel szabadultok meg tőle viszonylag gyorsan.
Boccccs ez gonosz volt.
Hű, köszönöm szépen a válaszokat, nem gondoltam volna, hogy végül ilyen sok kommentelő lesz!
Újra leírom, a párom már kiállt mellettem más, komolyabb ügyekben, eddig 1x szóltam neki az anyukájával kapcsolatban, de erre mondta azt, hogy az anyukája csak viccelődik, nem akar bántani. Majd újra beszélek vele, biztos rá fog szólni az anyukájára, ha látja, hogy tényleg zavar engem.
Nem bír.. gondolom. Csak fura, hogy amúgy beszélget velem normálisan, meg ha nem megyek a családi dolgokra akkor meg van szólva, hogy de mért nem megyek.
Szerencsére a páromtól én jelenleg 300 km-re élek, ő fog hozzámköltözni, tehát az anyukának nem sok beleszólása lesz a dolgokba. Az anyuka a családdal csak a nővéréhez jár, mert a nővére elszállásolja az egész családot, és akkor csak kirándulgatnak a környéken és tök olcsón megvan. Én egy pici (saját) galériás lakásban élek, ahol maximum 2 ember fér el, ha nagyon muszáj akkor még 2-t el lehet szállásolni a "földszinten" a kanapén, de így is egy légtér az egész (tehát rentettő zavaró 2-3 nap után, ha többen vagyunk ott), tehát hozzánk biztos nem fognak évi 2-3x 1-2 esténél többet jönni. Ergo nem is nagyon lesz beleszólásuk a dolgokba, pláne hogy kb havonta-kéthavonta ha hazalátogatunk majd hozzájuk.
Köszönöm még egyszer a válaszokat, azt hiszem, hogy a legjobb az lesz, hogy beszélek majd megint a párommal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!