Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós-jelölt piszkál, mert...

Anyós-jelölt piszkál, mert nem eszek meg minden zöldséget, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szóval sajnos eléggé válogatós vagyok a zöldségek terén, pl a klasszikus paprika-paradicsom-uborkát nem szeretem. Ellenben szeretem a leveles salátát, káposztát, répát, retket, borsót, babot, gombát, illetve elég sok gyümölcsöt eszem.

De ez láthatóan zavarja az anyós-jelöltemet, mert ők két pofára eszik a fent említett 3 zöldséget + hagymát, és valahányszor ilyen van az étkezésnél és nem kérek, hallgatom azt hogy "úristem ez méreg", vagy ha épp meghallja, hogy megettem a reggelinél egy darab retket/pár levél salátát, jön gúnyosan a "hihetetlen"/"csoda" megjegyzés. Eléggé unalmas már 2,5 éve ezt hallgatni. Miért nem tudja elfogadni ezt?

Én is elfogadom egy szó nélkül, hogy az egész családnál ő diagnosztizálta, hogy mindenki gluténérzékeny, és csak gluténmentes kenyeret/termékeket vetet, mert hogy mindenki gluténos ott (párom pl ment 2 féle allergiatesztre is, mindenre negatív lett, a gluténre is, de az anyja állítja, hogy a párom is gluténos).

Vagy azt se szólom meg, hogy az após-jelöltnek csak kiváltják a gyógyszert minden hónapban (le van százalékolva és nem dolgozik), mert nem kell neki a gyógyszer, és mindenféle gyógynövény kapszulát etet vele (ilyen homeopátiás cuccokat), pedig szerintem nem véletlen kapja az ember a gyógyszert.

Azt se szólom meg, hogy mindenféle homeopátiás "gyógyító" eszközre költenek el tizen-százezreket, pedig én pont ilyen területen tanulok egyetemen, hogy tudjam, ezeknek az eszközöknek a nagyrésze placebo alapján működik csak.

Kezd elegem lenni belőle, hogy minden alaklommal ez van. A párommal jelenleg mindketten a szülőknél élünk, ő is szokott hozzám jönni, én is szoktam hozzá menni. Ha nem megyek, akkor meg megszólja ezt is az anyukája, hogy mért nem megyek, biztos nem szeretek ott lenni.

Oké, egyik fülemen be, másikon ki, nem is szoktam soha reagálni a megjegyzéseire, de ettől függetlenül kezd unalmas lenni. Ti mit tennétek? Visszaszólnátok valamit? Vagy továbbra is úgy csinálnátok, mint aki meg se hallja? Vagy akkor nem mennétek többet, a családi eseményekre sem?

2018. ápr. 28. 19:00
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Szerintem az nem normális dolog, hogy bármit elérakunk a másiknak úgy, hogy nem vagyunk tekintettel az ízlésére vagy az egészségügyi állapotára.

A bátyámnak van egy súlyos betegsége, ami miatt már 10 éve nem ehet akármit, így anyukám sem főzhet akármit, mindig figyel rá, hogy olyan legyen, amit megehet. És ha vendégségbe jönnek, akkor arra is figyel, hogy a vendégnek megfelelő étel legyen, és ne olyan, amit nem szeret/nem tud megenni.

Tehát nálunk elfogadott, ha valaki nem tud/szeret valamit enni, nincs belőle probléma. Ezért ennyire fura nekem az anyós-jelölt viselkedése, és ezért nem tudok mit kezdeni vele, az én családomban nincs probléma abból, ha valaki nem szeret valamit.

A párom egyébként mellettem áll egyéb ügyekben, volt már, hogy ki kellett állnia mellettem mással szemben és megtette, tehát nem arról van szó, hogy töketlen, szimpán úgy gondolja, hogy az anyukája biztos nem akar bántani.

Azért nem akarom ezeket magambaerőltetni, mert ha többet eszek 2 falatnaál azokból, amiket nem szeretek, jobbik esetben elmegy az étvágyam, rosszabbik esetben még hányni is képes vagyok sajnos tőlük.

Köszönöm a válaszokat, kitalálok valamit majd!

2018. ápr. 28. 21:56
 12/26 anonim ***** válasza:
91%

"A párom azt modta, hogy az anyukája csak viccel, nem gondolja komolyan, nem akar megbántani."

Mondd meg párodnak: "Pedig sikerül!" (Mármint téged megbántania az anyósodnak.)

Én a helyedben a következőt tenném: látványosan leszorítanám a náluk töltött alkalmak számát. Amíg nem vagytok férj-feleség, addig abszolút nem várhatják, hogy párod bármelyik családtagjának névnapján, születésnapján, karácsonykor, húsvétkor elmenj hozzájuk. Párodat meg megköszöntheted kettesben is.

Magyarul: én most karácsonyig biztos nem mennék hozzájuk. Ha anyós (párodon keresztül) kérdezi, miért nem mész, röviden ennyit mondanék: "Rosszul esnek az étkezésemre vonatkozó megjegyzései." Remélhetőleg ez így visszajut anyóshoz. Onnantól már az ő dolga, hogy elgondolkodjon rajta. Ha leesik neki a tantusz, és üzen, hogy felhagy ezzel, legyél nyitott az újbóli gyakoribb találkozásokra, de ne feledd: szabad ember vagy, aki nem köteles megalázó megjegyzéseket elviselni olyantól, akitől egzisztenciálisan nem függ.

Megj.: Én a párod helyében, különösen ha már nem először fordul elő, és tudom, hogy bánt téged, ott a helyszínen igencsak emelt hangon raknám helyre anyámat.

2018. ápr. 28. 22:25
 13/26 anonim ***** válasza:
90%
Neked jogod van azt és annyit enni, amennyit jólesik. De sok a kulturálatlan ember, aki elvitatja tőled ezt a jogodat, ne engedd őket a közeledbe! Ne menjél hozzá enni és ne kösd az orrára, mit és hogyan eszel, amikor ő nincsen jelen. Egyáltalán elég futólag találkozni és csak köszönni, ne keresd a kegyeit, mert mentális zavaros.
2018. ápr. 28. 22:31
 14/26 anonim ***** válasza:
63%

Folytatom.

13: Első két sor: Igen, bizony, ez így van!

"Vagy akkor nem mennétek többet, a családi eseményekre sem?"

Én bizony nem mennék.

Muszáj lesz felvállalnod, hogy azért nem mész, mert gonoszkodik, bántalmaz téged, és te nem akarod rosszul érezni magad, neked jogod van jól érezni magad.

" Vagy akkor nem mennétek többet, a családi eseményekre sem?"

Azt sem teljesen értem, miért vagy ott az Ő családi eseményeiken. Neked ő nem a családod és nem is lesz soha. Van neked saját családod és lesz egy új, a barátoddal. De az ő családjához miért mennél biodíszletnek, amikor ott valakinek névnapja van?

Én nagyon keményen rámennék arra, hogy nekem a kedvesemmel van kapcsolatom, és az arról szól, hogy vele szerelmeskedem, vele töltöm az időt, és nem a szüleivel. amikor végre van időtök egymásra, miért a szüleivel lennél, mikor neked az a dolgod, hogy a kedvesedet ismerd meg, vele kösd egyre szorosabbra a kapcsolatot? A szerelemért, szerelmi és szexuális életért ki kell állni, mert látod, hogy milyen akadályokat állítanak elé ártatlan jó dolgokba, jó szándékba csomagolva.

2018. ápr. 28. 22:39
 15/26 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem ez egyszerűen bunkóság.
2018. ápr. 28. 23:22
 16/26 anonim ***** válasza:
79%
Hát, azt hiszem, jól "bevásároltál" az anyós- jelölttel. Én ugyanígy nem szeretem a paprikát, hagymát(illetve inkább undorodom ezektől). Nem tehetek róla, ez van. Rajtam kívül, mindenki szereti ezeket a családban, ennek ellenére, eszükbe sem jut emiatt beszólogatni, kötekedni.
2018. ápr. 29. 01:05
 17/26 anonim ***** válasza:
91%
Egyébként, ha már nem bírod a cseszegetést, mégiscsak szólnod kellene a párodnak, hogy állítsa le a kedves mamát, mielőtt "robbansz"...
2018. ápr. 29. 01:08
 18/26 anonim ***** válasza:
91%
Tudasd vele,hogy nincs joga beleszólnia az életedbe. Hasonló cipőben jarok,mert nekem is bele akar okoskodni a dolgaimba valaki.
2018. ápr. 29. 01:11
 19/26 anonim ***** válasza:
59%
Első lépéskémt a pároddal kellene megbeszélned, hogy ez neked már nagyon kellemetlen, és együtt kitalálnotok, hogy mi legyen, például megpróbálhatna beszélni az anyjával. Amúgy meg, ha összeköltöztök a pároddal, ezt simán visszafordíthatod, minden másnap meghívod ebédre és csak olyan ételeket tálalsz, amiket nem szeret, és amikor megtagadja az étel elfogyasztását, jöhetnek a gúnyos megjegyzések 😃 persze ezt nyilván nem javaslom, egy életre konfliktus lenne köztetek. Próbáljátok meg ezt megbeszélni valahogy. Esetleg kicsit te is próbálj meg alkalmazkodni, pl elfeleztek pároddal egy paradicsomot a vacsora mellé az még nem a világvége :)
2018. ápr. 29. 02:43
 20/26 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudom, hogy mas irta-e, nem olvastam a valaszokat. En elgondolkodnek - nagyon komolyan - nehany dolgon.

1. anyosjelolt szerint mindenki hulye, aki valamit maskepp csinal, mint ahogy o gondolja (kaja, gyogyszerek, stb.).

2. a ferj-jelolted pedig sem nem allitja le az anyjat, sem nem all ki melletted nyilvanosan.

Ha ezt a ket dolgot vegig gondoltad, akkor gondolkodj a kettotok jovojen. Osszekoltozes, anyos mibe es hanyszor fog beleszolni (kezdve a bejarati ajtonal levo labtorlotol a te konyhadban levo kajakon at a wc-pucolo kefeig bezarolag). Hazassag, vagy nem, de a kozos jovo gyereket is jelent, aki neki az unokaja lesz, tehat te alapvetoen rossz anya leszel az o szemeben, amit naponta huszonotszor fog a fejedhez vagni szemelyesen, telefonban, fiacskajan keresztul (aki, mint latjuk, sem nem ved meg az anyja elott, sem nem allitja le az anyjat). Elkepzelheto, hogy a hatad mogott pl nala marad egy hetvegen az unoka 4-5 eves koraban, es siman ellened uszitja a gyereket, hogy anyad ostoba, mert nem glutenmentes kenyeret ad neked es megmergez a teljeskiorlesu rozskenyerrel. Es lehetne sorolni, ezek lehet, hogy az en remalmaim, de sajnos az ilyen tipusu anyosjeloltek csak rosszabbakka szoktak valni, nem jobbakka. Es ne feledd, ha a parod most nem all melletted, ot ev mulva sem fog.

En nagyon, de nagyon, de nagyon elgondolkodnek ezen a kapcsolaton, elsosorban, mert a parod nem all melled.

2018. ápr. 29. 03:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!