Tényleg vinnem kéne magammal mindenkit?
De miért nem lehet egyszerűen elmondani nekik,hogy te NEM szeretnéd hogy ott legyenek.Eddig is az volt megbeszélve, most 1 nappal előtte ne variáljanak. Majd ha megvan a gyerek akkor a párod felhívja őket és bejöhetnek meglátogatni.De magára a szülésre nem szeretnéd őket bent látni.
Ha megsértődnek akkor megsértődnek. Ez van.
Egyébként érthető,hogy a saját anyukádat szívesebben látnád bent,mint anyósodat. (ha nem olyan jó a viszony).
De ha mégis bejönnek,akkor megmondod a dokidnak meg a párodnak,hogy ne engedjék be őket, várjnanak kint akkor.
Miről beszélnek itt egyesek?
Nyilván nem a szülőszobában akarnak tömörülni a LEGKÖZELEBBI(!!!) családtagok, hanem kint, vagy az előcsarnokban várakoznak, ahol meg még egy idegennek is joga van tartózkodni!
A szülőszobában levő kismamának kisebb gondja is nagyobb annál, hogy ki vagy kik vannak a folyosón.
Ha kint izgul a másik nagymama is, akkor visszabújik a gyerek?
Ne kerítsünk már ekkora feneket olyasminek, amiből semmi hátránya nem származik a kismamának, legfeljebb a családi összetartozást erősíti, mint emlék, ha valaki végigizgulhatja az unokája születését a FOLYOSÓN!
Ez a nagy ellenkezés és ellenérzés csakis az anyósra van kihegyezve, mert pl. ha a szülő nőnek a testvére akar ott lenni (mint pl. az én esetemben) azon senki nem háborodik fel.
Az anyósnak pedig ugyanúgy joga van kint várakozni, mint a kismama anyjának, hiszen neki is az első unokája születik.
Sokan ha ezzel az intelligenciával állnának hozzá az anyóskérdéshez, lehet, hogy nem is kellene itt a Gyakorin a tízezredik anyós kérdést kiírniuk, mert normális lenne a viszonyuk.
Ebben csak az a mókás és az igazságos, hogy akik szültek, azok - ha szerencséjük van - maguk is lesznek anyósok!:D
Lehetőleg fiús anyaként egy olyan kellemes mennyel, mint az itt és másutt megnyilvánulók.
Az éremnek mindig két oldala van (...sőt inkább három) de soha nem egy!
Hogy ki legyen bent az elzárt területen, az a te döntésed. Szerintem normális esetben vagy senki, vagy a férj, vagy anyukád/barátnőd/lánytestvéred, de untig elég egy személy.
Kint viszont világos, hogy mindenki, aki szeret és ráér, várhat az eredményre (általában perceken belül kiviszik a babát megmutatni).
#28-as
Lehet, hogy a te fatornyos hazádban a helyi bábánál ez a szokás, de én Budapesten élek és itt nincs ilyen korlátozás.
Ha kétségeid vannak, hívd fel a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáját ér informálódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!