Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tényleg vinnem kéne magammal...

Tényleg vinnem kéne magammal mindenkit?

Figyelt kérdés
Holnapra vagyok ki írva. Anyósom aki eddig folyton azt hangoztatta hogy amikor szülök a férjemen kívül senki nem tartózkodhat még csak a kórház területén se (??) most kitalálta hogy ha beindul a szülés mindenképp szóljunk neki mert ők is ott akarnak lenni. Mi férjemmel úgy beszéltük meg hogy ő ott lesz, mivel apás szülés van tervben. Valamint édesanyám, hogyha férjem esetleg mégis meggondolja magát vagy bármi van ne maradjak egyedül. Na most én úgy gondolom hogy egy vajudashoz + szüléshez nem kell az egész családot vinnem. Természetesen nem titokban akarok szülni, amint megszuletne a baba mindenkit ertesitenenk és ha minden rendben lenne jöhetnének is látogatni. Anyósom viszont ( szerintem) féltékeny édesanyámra és ezért akar ő is ott lenni. Szerintem meg ez egy elég bensőséges dolog. Férjem úgy van vele hogy tartjuk magunkat a megbeszéltekhez és csak akkor szólunk ha már megvan a baba. Anyósom viszont megsértődött.
2017. jan. 6. 09:03
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
18%
Elözö vagyok hozzàteszem hogy ha itthon kell segitség inkàbb anyum ö nem sértödik meg akkor se ha nem ugy csinàlom ahogy ö gondolja. Anyós 40 éve dajkànak tanult oviban dolgozott azt hiszi mindent tud és màr most dirigàl de nem vagyok benne biztos hogy amit 40 éve tanult az most is ugyanugy van. Pl szerinte ha sir a baba (akàr evés utàn stb) akkor azonnal fel kell venni,aztan meg majd kinlodhatok vele én késöbb ha nem marad meg csak kézben...
2017. jan. 6. 10:20
 12/33 anonim ***** válasza:
82%

"Anyósom aki eddig folyton azt hangoztatta hogy amikor szülök a férjemen kívül senki nem tartózkodhat még csak a kórház területén se (??)..."

Hogy ez mekkora baromság!

Én (az anyós!) a nászasszonyommal együtt a kórház területén tartózkodtam - első alkalommal egész éjszaka - mindhárom unokám születésekor, mégpedig úgy, hogy a MENYEM HÍVOTT! ... mi ugyanis ilyen fura család vagyunk.

2017. jan. 6. 10:27
 13/33 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem mindenkinek a magánügye, hogy a saját szülésénél kit lát szívesen és kit nem. Egy szülést talán nem mások tetszése lapján kellene végigcsinálni.

Az meg, hogy mások ezt igazságtalanságnak érzik-e vagy sem, az az ő magánügyük.

2017. jan. 6. 10:29
 14/33 A kérdező kommentje:
11-es akkor hasonló cipőben vagyunk. És egyáltalán nem kirekeszteni szeretném anyósom, csak ismerem már annyira hogy tudom hogy a viselkedése és a jelenléte nem hogy megnyugtato vagy semleges lenne számomra, sokkal inkább frusztráló.
2017. jan. 6. 10:36
 15/33 anonim ***** válasza:
60%

Én is úgy tudom hogy az a kórházi szabályozás hogy 1 db közvetlen hozzátartozó lehet jelen. (Ez általában a férj.)

Ezt egyébként a kórháznak tényleg jogában áll szabályozni, a napi munkamenetet nem zavarhatjátok azzal hogy a pereputty is ott vigyorog, az orvosok ápolók meg kerülgessék őket mer az neked jár... Más vajúdó nők is lesznek ott, mindenki nem telepítheti be a fél családját, ha elfolyt a magzatvíz. Komplikációk is felléphetnek, hozni vinni kell körülötted a személyzetnek a betegeket, lesz akinek éppen majd végigvezetik a gerincérzéstelenítőt melletted, mert mondjuk császározzák, més a kéjgázt szívogatja kínjában félpercenként, hát úgy kell oda a tömeg mint egy falat kenyér, a vajúdásod utolsó szakaszában azt se fogod észrevenni hogy -lehet nem is magyar- medicusok és medikák jönnek be aki majd beléd nyúl gumikesztyűben, hogy oktatási céllal megtapogassa a gyerek buksiját. (Ez elég gyakori a szülészeteken.) Huszadragú kérdés lesz hogy mi van az anyóssal meg a pereputtyal.

2017. jan. 6. 10:41
 16/33 anonim ***** válasza:
54%

En csak a ferjemet vinnem/vittem be. Meg anyukamat se vinnem, eszem agaban sem volt.

A baba tied es a ferjede, legyen a szuletese is kettotok kozott. Egyutt oruljetek. zUtana urulhet a csalad is veletek.

A masik ok amiert nem kertem, nem is engedtem volna be tobb embert: en ugy voltam vele, ha anyam vagy anyos van ott, en se, se az apuka nem lesz laza, hisz ott egy harmadik ember, foleg egy szulo. Ne masra kelljen figyelni, hanem csak kettonkre es a babara.

2017. jan. 6. 11:06
 17/33 A kérdező kommentje:
Magára a szülésre csak a férjem jön be. Legalábbis eddig így beszéltük meg. Édesanyám kint várakozna. Csak úgy vagyok vele hogy amíg kint vajúdok jó lenne ha ő ott lenne. Sajnos voltam már bent a kórházban ahol szülni fogok. Szóval plusz egy fő nem okozna gondot. De mondom ha úgy döntök akkor ő haza megy nem fog "zavarni". Anyósom viszont többes számban beszélt tehát ő úgy tervezte hogy ő és apósom meg talán még sógorom és sogornom is jelen lenne amíg mászkálok fel alá a folyosón szenvedő arccal. Ez az ami zavar. Mert lehet a végén tényleg úgy döntök hogy inkább senki se jöjjön be.
2017. jan. 6. 11:37
 18/33 anonim ***** válasza:
62%

Dehogy KELL. Nálunk soha fel sem vetődött, hogy bármelyikünk anyukája ott legyen. Ezt előre tisztáztuk.

Ja, mikor tesóméknál a második baba érkezett, ők is közölték a mamákkal, hogy a féltékenységet megelőzendő ÉN leszek a nagylànnyal, mikor Öcsi érkezik (sógornőmnek nincs testvére). Mindenki más pedig már akkor kap sms-t, hívást, mikor a család már hivatalosan is 4 tagú.

2017. jan. 6. 11:57
 19/33 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem igazad van.

Bár az "eltérő kultúránál" az a szokás, hogy mindenhova megy az egész törzs, nekem nem az jött le az írásodból, hogy rézbőrű lennél. Úgyhogy jól gondolod, nem kell oda az egész retyerutya. Anyós hadd duzzogjon, majd kinövi.

2017. jan. 6. 12:12
 20/33 A kérdező kommentje:
Nem vagyok roma származású és párom se :D A helyzet az hogy első baba tehát nincs tapasztalatom. Anyósom pedig szereti irányítani a dolgokat. Idejébe pedig bele is fér. Bár lehet tényleg jobban járok ha édesanyám se lesz ott, így aztán végképp nem lehet ok majd panaszra. Ha megszuletik akkor még természetesen mindenkinek szólunk.
2017. jan. 6. 12:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!