Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mindent utál és mindent/minden...

Mindent utál és mindent/mindenkit szid, hogy lehet túlélni?

Figyelt kérdés

A barátom apukájáról van szó. 1éve ismerem és valami hihetetlen negatív ember! Olyannyira, hogy lassan én is megutálom őt, pedig én nagyon pozitív, vidám ember vagyok.

A következők miatt (hosszú lesz):

- cukorbeteg, csak a kötelező vizsgálatokra állítja be a cukorját, otthon csak csoki, péksüti, kóla, pörkölt-tészták. Nekem PCO-m van, IR nélkül, de óvatosságra intett a doki, tartom a diétát(közösségben nagyon keveset eszek amit esetleg nem is lehetne stb.), mozgok. Anyukája mindig mondja, hogy egy-két napra igazán abbahagyhatom... (amikor náluk vagyok vagy közös családi ebéden vagyunk) Apukája meg mondja hogy én cukros vagyok, nem finnyáskodok, eszek rendesen, ezek a betegségek csak riogatásnak vannak (lövi amúgy az inzulin) és mégis itt vagyok!

- szemüveges vagyok, én nagyon szeretem amúgy, nem korlátoz semmiben, jól látok így. Apukája rosszul lát (vezet, de van hogy nem látja rendesen a táblákat, szólni kell neki, hogy jön valaki) de szidja az orvosokat, hogy minek akarják elküldeni vizsgálatokra. ÉS a következőképpen szidja a szemüvegeseket: egy pápaszemes kis g*cinek se adnék jogsit, az orrukig nem lát a krv anyja!

Én egyébként a következő hónapban kezdem a jogsit... egy autóban is ültünk egyszer, amikor ezt mondta.

- fogorvoshoz jártam, leszedték a fogkövem, aztán volt egy fehérítés is, végre mosolygok. Nagymama megdicsérte, erre apukája elkezdte szidni a dolgokat, hogy ő akkor se menne fogorvoshoz, ha lelőnék (anyukája noszogatja, mert 15 lyukas foga van, a legtöbb elöl és nagy lyukak) neki ne túrjon senki a szájában stb.

- mindenből akkor gondot csinál, hogy mi is égünk, ha úgy van! Például: elvittük vásárolni őt, valami új fajta kajajegyet kaptak és a nagy áruházban a tanuló pénztáros segítséget kért, hogy elfogadhatják-e, nincs kint a papíron, pont jött az főpénztáros, ő segített. Mondta hogy először csak egy valamin próbálják ki inkább, ne a teli kosár után derüljön ki és legyen gond. Sikerült, 3perc volt az egész utána. Mégis panaszkönyvet kért, hogy őt le akarták pattintani, nem fogadták el(!!!) ő soha többé nem jön ide. Egész úton hazafelé ezt szidta.

De ez mindenre érvényes, kaját rendelünk és 20perc múlva nincs még itt, akkor ő már nem veszi át, elhordja mindennek a futárt.

Az utóbbi időben én pedig egyszerűen képtelenné váltam vele egy légtérben lenni, ha ott vagyok, mindig átjön beszélgetni, szidni valamit! Eddig heti 3-4 napot voltam náluk, de most annyira nem akarok menni! A barátom szerint csak rigolyás. Egyébként 47 éves!

2015. dec. 7. 20:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
nem vele jársz hanem a pároddal. Téged lényegében nem bántott szavakkal sem, csak valamit magadra vettél, amit mondott a szemüvegesekről. Ha ennyire nem bírod elviselni, akkor legyetek inkább nálatok. Ha mégis a barátodnál vagytok, akkor sem kell az apjával feltétlen beszélgetni, bevásárolni pedig végképp nem. Az ilyen gondok a közös családi ebédeknél, programoknál szoktak kezdődni, mert ott muszáj egymást elviselni. Az, hogy te átmész aludni nem azt jelenti, hogy jópofiznod kell az apjának.
2015. dec. 7. 20:51
 2/18 anonim ***** válasza:
11%
A barátod meg így egy papucs. Ideje pofánvágni...
2015. dec. 7. 20:54
 3/18 anonim ***** válasza:

hát nem kötelező találkoznod vele. mi se élünk együtt még a párommal. de mivel ő nem igazán jön ki a szüleimmel,nem szeret nálunk lenni,ezért én megyek hozzájuk legtöbbször.

szóval kérd meg a párod,hogy menjen ő inkább hozzátok, meg találkozzatok a városban,csináljatok programokat.

ha ügyesen megoldod,akkor a kötelező alkalmakkor kell látnod az apukáját(ünnepekkor)

de szerintem nagyon ne hangoztasd a barátodnak,hogy mennyire nem csíped az apukáját. most erről ő nem tehet,neki akkor is az apja marad,szerintem nem esik senkinek jól,ha a szüleit szidják.

szóval próbáld megtartani a véleményed magadnak, és leredukálni az alkalmakat ,hogy találkoznod kelljen vele.

évek után én venném a bátorságot és elbeszélgetnék az apukával,hogy miért így látja a világot, mennyivel jobb ha optimisták vagyunk stb.. de ha jól látom 1 éve vagytok együtt a barátoddal. még ennyi idő után én nem osztanám az észt a családnak, de ha már több ideje ismered,próbáld kicsit jobb belátásra bírni

2015. dec. 7. 20:55
 4/18 A kérdező kommentje:
Igazából valamivel több, mint 1,5éve vagyunk együtt csak sose találkoztam vele korábban, mert mindig vagy dolgozott vagy bezárkózott a szobájában és kikiabált, hogy nem ér rá, nem érdekli, ha be akart mutatni a barátom, meg nem is sokat voltam ott még a fősuli miatt. Inkább sokáig randiztunk, ő volt nálam sokat, mert én lakom nagyobb városba.
2015. dec. 7. 20:58
 5/18 anonim ***** válasza:
67%

Mit foglalkozol már egy cukorbeteg agymenésével?

BETEG EMBER!

A fogain meg a fogdoki sem segít mert ez a betegségével jár, az meg már az ő döntése, hogy csak látszatra akar gyógyultnak tűnni.

Ha valaki betegként akar élni azt betegként kell kezelni, csak ott van meglőve a dolog, hogy egy ilyen közúton vezethet.

2015. dec. 7. 21:17
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha még nem láttál ilyet, akkor jó alaposan nézd meg apukát: ilyen a magyar proli. Próbáld minél jobban megismerni, mert elég sok van belőle, nem árt, ha pontosan tudod, milyen.

El kell kerülni, ahogy csak lehet. Menjen hozzád a barátod, találkozzatok máshol, apuka meg szidja otthon a rendszert a pörkölt és a söröcske mellett.

2015. dec. 7. 21:22
 7/18 A kérdező kommentje:

A durva tényleg az, hogy vezethet. Amúgy 60-nál többel nem megy, este/esőben nem mer vezetni és ő van felháborodva, ha ledudálják, villogják.

Amúgy tuti az, kiakasztóan! Nagyon meg fogom jegyezni, mert ennyire negatív, ilyen emberrel még nem találkoztam!

Folyton hajtogatja, hogy felmond, ő vállalkozó akar lenni, akkor keresne havi 3-400ezret, milyen arany élet lenne. Eközben gyártósoron dolgozik és nem mer eljönni, hisz ott is titkolja, hogy cukros, máshol nem vennék fel, mert közelre se lát (azért vett egy 200ezres 4K mittudomén milyen tv-t hogy majd jobban lát, meg henceg vele, most azt szidja, hogy ha tudta volna, hogy nem lesz jobb sokkal a kép, nem veszi meg :D).

2015. dec. 7. 21:36
 8/18 A kérdező kommentje:

Amúgy a barátomnak igyekszem nem panaszkodni, de tudjátok van a légkör, amin már ezt érezni, főleg kocsiban összezárva.. és utána órákig feszült vagyok, mert szívem szerint leüvölteném a haját is.

Szóval azért is jöttem ide, hátha valaki megért, kicsit kiengedhetem a gőzt, mert egyszerűen engem dühít!

2015. dec. 7. 21:42
 9/18 anonim ***** válasza:
Testvérem ugyanezt csinálja, igyekszem minél távolabb tartani magamtól, képes mindenről panaszkodni, akkor is, ha amúgy minden rendben van....
2015. dec. 7. 23:09
 10/18 anonim ***** válasza:
Megmondanám a barátomnak a problémát. Persze normális módon. Azt is mondanám, hogy legyen kedves, ne szervezzen olyan programokat, és kerüljétek a szitukat, ahol közösen kell részt venni. (csak ha nagyon kell). Nem vele jársz, nem kell vele töltened az időt.
2015. dec. 8. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!