S. O. S! Vélemény?
Sziasztok . A helyzet a következő:
Van egy 3 hónapos fiam , aki 4 hetes kora óta át alussza az éjszakát . Anyósom tegnap érkezett egy hétre látogatóba, ő külföldön él, dolgozik . Teljesen felháborodott azon állítása szerint hogy én miért nem ébresztem fel a gyermeket éjjel amikor etetési idő van . Mert hogy biztos lusta vagyok. Na már most én elmondtam neki a véleményem hogy ha éhes lenne úgyis felkelne , És amúgy sem tűröm hogy így beszéljen velem saját házamban . Nem szólt semmit úgy látszik belenyugszik még bocsánatot is kért. Eljött az este fürdetés után megetettem kisfiam, olyan fél 10 felé pedig letettem aludni . 11.00 felé mi is elaludtunk a férjemmel erre éjjel 1.00-kor arra ébredtünk ágyunk mellett lévő kiságyból emeli ki az alvó gyereket. Én hirtelen azt sem tudtam hogy ki az olyan volt mint valami rémálom igazából ha nem rúg bele a kis szekrénybe észre se veszem hogy ott van. Nagyon nagyot sikítottam felébredt a gyermek is . Üvöltve kérdeztem hogy ezt mégis hogy gondolja? Mit keres a szobámba ??? Miért veszi fel az alvó gyereket ?? A férjem először szóhoz sem jutott ezalatt gondolom anyuka úgy érezte biztos nyeregben van ezért pökhendien az arcomba vágta hogy ha én nem vagyok képes felkelni hogy megetessem a fiam akkor majd ő megteszi. Mert hogy éhezik ez a szegény gyerek (ez a szegény gyerek aki hat és fél kiló) És márpedig ha nem ébredt fel akkor felkell ébreszteni enni és anyának nem vagyok nevezhető. Na erre Eldurrant az agyam és bevallom lekevertem neki egyet. Ő elkezdett rikácsolni hogy gyámügyet hív rám mert én éheztetem a gyermeket, A férjem meg nemes egyszerűséggel kitette az ajtón. Kellett 10 perc mire felfogtam hogy mi történt és megmondtam a férjemnek hogy amíg én élek az anyja ide a lábát nem teheti be. Kap 10 percet hogy összepakoljon . Férjem teljes mértékben egyetértett velem. Szerintetek nem volt durva hogy pofon vágtam? Ti mit tettetek volna? De mentségemre szóljon nagyon megijedtem olyan volt mint egy rémálom amikor Hajolt az ágy fölé és vette ki a fiam . Egész éjjel nem aludtam na de a férjem se mert olyan 4.00 felé elkezte hivogatni a testvére hogy én mit képzelek mikor az anyja csak jót akart és a férjem is szégyellje magát hogy kidobta az éjszaka közepén. Most is folyamatosan csörög a telefon. Jönnek a fenyegető messenger üzenetek. Muszáj volt kiírnom magamból kérlek mondjátok el őszintén ugye nem voltam értelmetlenül agresszív?
Azt kell tudni a mostani nagymamákról, hogy nekik még kelteni kellett a babájukat, mert annak idején azt mondta a védőnő. Ők 3 hónapos babának szalonnát adtak fehér kenyérrel, mert akkor azt mondta a védőnő.
Ismerem a sztorit, végighallgattam ezerszer. Aztán elmagyaráztam, hogy az akkori dolgok miért rosszak, miért nem csináljuk, vagy épp mi miért tilos ma, ami akkor "kötelező " volt.
Pofon nem vágtam volna és talán nem is tettem volna ki az ajtón, de hogy kib××××ttul leosztottam volna, az tuti. Reggel hazaküldtem volna, vagy a sógorékhoz.
Abszolút értem és megértem a reakciót, ne emészd magad. Férjednek azért nehezebb, mégis csak az anyukája.
Jól elcseszte a látogatást.
Ó, te jó ég....
Megértelek. Aki itt fröcsög rád, hogy milyen idegbeteg vagy, hogy pofozkodsz, azért megnézném, hasonló helyzetben hogyan reagálna. Nyilván nem a legjobb megoldás, de a körülményeket tekintve teljesen EMBERI.
Különben én már gyanakodtam volna előző nap, ha már így kritizál, akkor bármi kitelik tőle....
Nagyon sajnálom különben, és a viszony rendbehozatalát ti hiába akarjátok, ha ő nem partner, egyébként meg ha úgyis külföldön él, akkor majd idővel mindenki megbékél a történtekkel, minden csoda három napig tart.
A pofont elítélők próbáljanak belehelyezkedni a szituba.
Éjjel felébrednek a történtekre, megijednek és még közlik velük, hogy szar anya vagy és a gyereked az éhhalál szélén van mert te szándékosan éhezteted.
Ennél kevesebbért is ütöttek már meg embert.
A saját otthonában, éjjel, jogtalanul, előzőleg elvileg megbeszélt dologban így megalázni egy embert?? Hát, jogos folt a pofon is és az is, hogy kidobtátok.
"Ennél kevesebbért is ütöttek már meg embert." Jah, a primitív, önuralomra képtelen, kultúrálatlan emberek a kocsmából valóban...
Szerintem szörnyű ez a sok "megértelek, hiszen a gyerekedet VÉDTED". Mégis mitől? Mintha anyós konyhakéssel állt volna a gyerek fölött, komolyan... Olvasd el mégegyszer a sztorit. Nem azért kapta anyós a pofont, mert ősanyánk a gyereket "védte", hanem mert bunkó módon, jogtalanul beszólt. Ez pedig normális embereknél nem ok a verekedésre. Vagy akkor apuka is jogosan pofozgathatná a feleségét, ha az beszól valamit...?
Mindegy, nyilván nem érthet egyet mindenki mindenkivel, szerintem a tettlegesség akkor is túlzás volt. (És nem, nem anyósként, még "csak" anyaként mondom.)
31-es voltam.
Hát tudod utolsó akkor legyek primkó, vállalom, de ha valaki a saját otthonomban ordítva közli velem, hogy szar anya vagyok és kvázi szándékosan veszélyeztetem a gyerekem, hát annak bizony lenyomok egy olyat, hogy még én is megbánom.
A kérdező kultúrált próbált maradni, előtte való nap elmagyarázta anyóspajtinak, erre a vén szipirtyó a szülőket felülbírálva, az éjszaka leple alatt, mint valami tolvaj besurrant, hogy majd ő jól megeteti az anyatejes gyereket és mivel ez a terve nem jött be, mert szerencsére anyuka felkelt, még jól leosztotta paraszt módon, hogy mennyire szar anya. Továbbra is azt gondolom, hogy kijárt neki a maflás.
Irigyellek a béketűrésedért, én nem vagyok ennyire galamb lelkű, a családomért ütök, ha kell, pedig nem vagyok kocsmatölteték.
Ha valaki nem tiszteli a családom, az otthonom, a szabályaim annak kívül tágasabb és ha még mindig neki áll feljebb na az kaphat egy észheztérítőt is.
Pont az a baj a mai társadalomban, hogy túlontúl megengedő. Félreértés ne essék NEM pártolom a családon belüli, sőt kívüli erőszakot sem, de azért egy pofont még nem tartok világvégének, és igen, ha pl. k.anyázok a férjemnek artikulátlan hangon visítva, akkor jogosan nyom le nekem is egyet. Bár erre nem volt szükség soha, mert nem vagyok primkó, ezzel csak annyit akartam mondani, hogy azt gondolom vannak olyan helyzetek, amikben egy 'atyai pofon' igenis megengedhető.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!