Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szenteste? Hol és kivel?

Szenteste? Hol és kivel?

Figyelt kérdés
7 éve vagyunk együtt a párommal, és most a hetekben költözünk össze. Eddig a szent estét (24.ét) külön töltöttük, ő az ő családjával, én az enyémmel. 25.én általában én mentem át hozzájuk, 26.án ő hozzánk. Most, hogy összeköltözünk, bennem kialakult egy idilli kép, hogy majd együtt díszítjük a fát, és kettesben töltjük a szentestét, és erre az ELSŐ közös igazi karácsonyunkra, mindig emlékezni fogunk. Erre most is az a terv, hogy 24.én menjünk át a szüleihez. Nekem ez nem tetszett. Szerintem ha külön család leszünk/lettünk, akkor kettesben kellene ünnepelnünk, meg 25.én amúgy is náluk leszünk egész nap. És ezen most össze vesztünk, hogy nekem mi a bajom, mert mégis csak a szüli... És ne kérjem hogy válasszon. Én nem kértem, csak 1 napot a 3ból kettesben szerettem volna, hogy senki nem jön, és senki nem megy sehova. Csak ketten, a kis otthonunkban. És nekem (bár bele mentem h oké menjünk akkor) de nagyon rosszul esik, hogy őbenne nincs meg az az érzés, mint bennem. Hogy első közös ünnepünk, és hogy legyen emlékezetes, és olyan idilli. Szerintetek ez hülyeség? Nemet és kort is kérnék.
2016. nov. 30. 07:16
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 A kérdező kommentje:
Ezt kéne a páromnak, és a családjának is megérteni... szerintem.
2016. nov. 30. 18:01
 62/65 anonim ***** válasza:
14%

59 azért sajnálom szegény kislányt, hogy ilyen szerencsétlen, fantáziálgató barmok adnak neki tanácsot, mint te. Még, hogy a férjem hajléktalan, ilyen hülyeségeket honnan szedsz?

Megbeszélés nélkül nincs kapcsolat. Törekedni kellene rá, hogy a te és a párod akarata is érvényesüljön, rengeteg kompromisszum szükséges egy párkapcsolatban. Nálunk pl. a férjem szenteste átmegy a szüleihez én meg ebből nem csinálok ügyet, én is a saját családommal vagyok, nekünk így megfelel, másnak meg nincs hozzá köze szerintem.

A szilveszteri bulikat nem szeretem, így itthon szoktunk lenni a családdal, barátokkal, lehet, hogy ebben a férjem köt kompromisszumot, nem tudom, sosem panaszkodott, elfogadta, hogy én így szoktam csinálni.

Egy biztos, ha a párod minden szilveszterkor áthívja a szüleit ebédre, akkor nem illene szerintem néhány héttel az odaköltözésed után borítani ezt a hagyományt.

A kommentjeid alapján én nem láttam arra utaló jelet, hogy elnyomna a párod, egyszerűen csak jóban van a családjával, ez nem baj, sőt, örülnöd kellene neki.

2016. nov. 30. 20:26
 63/65 anonim ***** válasza:
18%

Ja, hogy te még oda sem költöztél hozzá, csak tervben van.

Akkor viszont nem tudom értelmezni nálad ezt a kifejezést, hogy a MI otthonunk.

Először arra koncentrálj, hogy karácsonyig oda tudsz-e hozzá költözni. Ha sikerül, majd a jövő karácsonykor már jobban érezheted magad a 'ház asszonyának'. Ezen a karácsonyon ez még túl korai lenne.

2016. nov. 30. 20:36
 64/65 anonim ***** válasza:

Amíg nem volt gyerekunk egyik évben anyóseknal masik évben nalunk volt szenteste.

Aztan gyerekunk lett es mindenki hozzánk jott.

Iden ket gyerekkel itthon leszunk majd ide is oda is megyunk

30 /n 12 eve egyutt

2016. dec. 1. 20:36
 65/65 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a többséggel, ne legyen számára olyan egyértelmü, hogy csak neki van családja.

Az utolsó kötözködõn jót nevettem, az õ szellemében mivel nem vagy a "ház asszonya" így nyugodt szívvel tervezz valami programot magadnak szirveszterre házon kívül s "felejsd el", hogy õ már szervezkedett mivel

-neked ott még eszerint nincs sok szavazati jogot döntésekbe

-de ez miatt kötelezettséged is csak mint a párodé

-a pasid is kellemetlen helyzetbe tudott hozni téged ugyanígy tavaly.

De csak akkor szólj neki mikor mész ki az ajtón, hogy jó fõzõcskézést és takarítást így érezze milyen ha nincs kompromisszum.:)

2016. dec. 6. 14:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!