Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szenteste? Hol és kivel?

Szenteste? Hol és kivel?

Figyelt kérdés
7 éve vagyunk együtt a párommal, és most a hetekben költözünk össze. Eddig a szent estét (24.ét) külön töltöttük, ő az ő családjával, én az enyémmel. 25.én általában én mentem át hozzájuk, 26.án ő hozzánk. Most, hogy összeköltözünk, bennem kialakult egy idilli kép, hogy majd együtt díszítjük a fát, és kettesben töltjük a szentestét, és erre az ELSŐ közös igazi karácsonyunkra, mindig emlékezni fogunk. Erre most is az a terv, hogy 24.én menjünk át a szüleihez. Nekem ez nem tetszett. Szerintem ha külön család leszünk/lettünk, akkor kettesben kellene ünnepelnünk, meg 25.én amúgy is náluk leszünk egész nap. És ezen most össze vesztünk, hogy nekem mi a bajom, mert mégis csak a szüli... És ne kérjem hogy válasszon. Én nem kértem, csak 1 napot a 3ból kettesben szerettem volna, hogy senki nem jön, és senki nem megy sehova. Csak ketten, a kis otthonunkban. És nekem (bár bele mentem h oké menjünk akkor) de nagyon rosszul esik, hogy őbenne nincs meg az az érzés, mint bennem. Hogy első közös ünnepünk, és hogy legyen emlékezetes, és olyan idilli. Szerintetek ez hülyeség? Nemet és kort is kérnék.
2016. nov. 30. 07:16
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 A kérdező kommentje:
Meg igazából így belegondolva, szinte mindig ő dönt. Én mindig lapoztam, mert apróságok voltak. De így összességében belegondolva, tényleg sok. Hogy én beterjesztem az ötletet, vagy hogy én így vagy úgy gondolnám, de a végszó az övé. Vagy rámondja az áment, vagy megvétózza, de ő dönt. Általában...
2016. nov. 30. 08:20
 22/65 anonim ***** válasza:
85%

Ha 24 at akar menni legyen de akkor se 25en se 26 ne akarjon menni akkor mind a ket nap a te szuleidhez kell menni es.punktum

Szilveszterre meg athivnam a sajat rokonsagom is h milyen jo h nagy a csalad egyutt

Es minden ilyen alkalommal ugyan ezt tennem

Am meg elso dolog kozosen szabalyokat hozzni es be is tartani !!! Olyan ami mindkettotoknek megfelel !!!

2016. nov. 30. 08:28
 23/65 anonim ***** válasza:
90%
Igen, a családok nagy részénél, a szeretet ünnepe, tökéletes a veszekedésekre, duzzogásokra. Lehet, én látom rosszul, de a család, az a párom és én. Van már gyerkőc, akkor ugye ő is. A szülők már a második helyre szorulnak.
2016. nov. 30. 08:37
 24/65 anonim ***** válasza:
85%

Kicsit úgy jön le, hogy a párod éretlen az összeköltözéshez. Akkor nem lenne amúgy semmi gond, ha ez a felállás mindkettőtöknek jó lenne, de neked nyilvánvalóan rosszul esik és ez őt nem érdekli.

Ebben az esetben én 24.-én hazamennék akkor a saját családomhoz és majd 25.-én mennék anyósékhoz. Ha ráadásul nem is vagy jóban az anyjával, pláne nem éreznéd jól magad Szenteste, ami szomorú, hogy őt nem izgatja.

2016. nov. 30. 08:38
 25/65 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk pici koromtól a szenteste tényleg szigorúan itthon, apa-anya-gyerek verzióban működött. 22 voltam, amikor az akkor már vőlegényemmel albiba mentünk, (nekik is épp így volt a szenteste fogalma, mint nálunk) de eszünkbe nem jutott 24-én bárhová menni, amikor végre külön vagyunk, végre van közös, miénk... holott imádom a szüleim!!! 25,26 mentünk aztán szülőkhöz. Óvatosan, ha ennyire nem tud elszakadni, ott még később is gondok lehetnek... Amikor majd gyerekek lesznek, azt gondolja hogy te meg gyerekek otthon, ő meg rohan haza anyucihoz 24 én, vagy mi???
2016. nov. 30. 08:44
 26/65 anonim ***** válasza:
59%

Hu nehéz ügy. Szenteste menj haza a te szüleidhez. A régi menetrend szerint. Mondjuk kérdéses h mi lesz ha gyerek is lesz. Szilveszterkor meg hívd meg a te szüleid is. És minden más alkalommal is. Ha nem érti meg a beszédbōl, megérti a tettekbōl. Ha kérdōre von, te csak annyit mondj, de hisz a szüleid!

Nálunk más a helyzet, az én szüleim nem élnek. Így gyerekestül elmegyünk anyósékhoz, már szenteste. Nem vagyok teljesen boldog, de tudom ha az én szüleim élnének, én is boldogan mennék oda. Legalàbb többet lehet a szüleivel. Ki tudja meddig...Pedig nem vagyok anyós fan. Sôt mi hamarabb megyünk, hogy segítsek. Nagy a csalàd, jönnek a többiek is szentestére, vagy 25-re.

2016. nov. 30. 09:28
 27/65 anonim ***** válasza:
98%
Én a helyedben azt mondanám a páromnak, hogy 24-én elsősorban kettesben szeretnék vele lenni. Ha ő ennek ellenére a szüleihez megy, én is mennék a saját szüleimhez, mondván ez esetben ő utána nekem is a saját családom az első. Szilveszterre meghívnám én is a családomat ebedre és közölnem, hogy mostantól ez így szokás.
2016. nov. 30. 09:52
 28/65 acelsziv ***** válasza:
97%

azok alapján amit leírtál te a kapcsolatban max a mosogatógép a takarítógép a punci és a lelki szemetesláda szerepét töltöd be.

Mert a véleményed nem számít és nem vagy egyenrangúként kezelve. Sőt annyira nem tisztelnek, hogy megkérdezzenek a dolgokról. A párod anyuci pici fia aki 22 évesen összejött egy 15! éves gyerekkel. Ez már önmagában elgondolkodtató, hogy hol jár agyilag. És 29 évesen még mindig az anyja szoknyáján üldögél.

Ez a pofa nem fog megváltozni. Soha. És akkor sem ha gyereket szülsz neki. Ki leszel túrva még a gyerek mellől is.

Alaposan gondold át ezt a kapcsolatot. Még fiatal vagy, de az évek elszállnak.

2016. nov. 30. 09:55
 29/65 anonim ***** válasza:
86%

Én is megmondtam a páromnak, hogy 24-e számomra a családé, és jelen esetben a család ő és én. Attól, hogy nincs gyerek, mi még egy család vagyunk. Először ő is megkérdezte, hogy akkor nem mennénk sehova? De én nem húztam fel magam, csak elmeséltem neki, hogy képzelem el azt a napot: nyugis karácsonyi reggeli, közös fadíszítés, közös főzés, karácsonyi zenék, szép ruhába öltözés, vacsi, bor, ajándékok, karácsonyi filmek, romantika, mindez nyugalomban, nem kell sehova rohanni. Neki nagyon tetszett a dolog. Ez a múlt karácsony előtt történt, nagyon jó volt, idén már egyértelmű volt, hogy így lesz.

Szóval próbálj te is kedvet csinálni a kettesben eltöltött szentestéhez. Nekem egyébként fura, hogy valakivel 7 éve együtt vagyok, és nem a páromat részesítem előnyben. Azért mégsem egy fél éves kapcsolatról van szó.

Én más vagyok mint te, mert ezt tuti nem bírnám. Ha ő nem igényli az együtt töltött időt, akkor nincs miről beszélni. Én is, párom is imádja az anyukáját, de érdekes mindkettőnk szüleinek evidens, hogy mi már együttélünk, a párunk az első.

26/N

2016. nov. 30. 09:57
 30/65 anonim ***** válasza:
93%

Én nem értem a párodat. Akkor ennyi erőből te is mondhatnád, hogy menjetek a te szüleidhez, mert mégis csak a szüleid.

Én is úgy képzelném el, hogy egy napot otthon kettesben, egyet az ő szüleinél, egyet a te szüleidnél. De így az ő szüleinél 2 napot lesztek. Minek? Mondjuk, ha úgy lenne, hogy Szenteste az ő szüleinél vagytok, de utána már nem mentek, akkor megérteném.

2016. nov. 30. 09:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!