Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szenteste? Hol és kivel?

Szenteste? Hol és kivel?

Figyelt kérdés
7 éve vagyunk együtt a párommal, és most a hetekben költözünk össze. Eddig a szent estét (24.ét) külön töltöttük, ő az ő családjával, én az enyémmel. 25.én általában én mentem át hozzájuk, 26.án ő hozzánk. Most, hogy összeköltözünk, bennem kialakult egy idilli kép, hogy majd együtt díszítjük a fát, és kettesben töltjük a szentestét, és erre az ELSŐ közös igazi karácsonyunkra, mindig emlékezni fogunk. Erre most is az a terv, hogy 24.én menjünk át a szüleihez. Nekem ez nem tetszett. Szerintem ha külön család leszünk/lettünk, akkor kettesben kellene ünnepelnünk, meg 25.én amúgy is náluk leszünk egész nap. És ezen most össze vesztünk, hogy nekem mi a bajom, mert mégis csak a szüli... És ne kérjem hogy válasszon. Én nem kértem, csak 1 napot a 3ból kettesben szerettem volna, hogy senki nem jön, és senki nem megy sehova. Csak ketten, a kis otthonunkban. És nekem (bár bele mentem h oké menjünk akkor) de nagyon rosszul esik, hogy őbenne nincs meg az az érzés, mint bennem. Hogy első közös ünnepünk, és hogy legyen emlékezetes, és olyan idilli. Szerintetek ez hülyeség? Nemet és kort is kérnék.
2016. nov. 30. 07:16
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
16%
Mi is 7 éve vagyunk együtt . Szüleimmel lakunk. ( nagy haz , külön bejárat plusz levan zárva a felső rész) tehát teljesen külön. Eddig ugy csinaltuk hogy egyszer itt egyszer ott, és sosem volt belőle vita. :)
2016. nov. 30. 10:55
 42/65 anonim ***** válasza:
94%

A legnagyobb gond az, hogy nem tisztel, nem szeret a "párod", kérdező... Uralkodik és dönt. Te pedig belemész és itt keseregsz (amúgy ezt pozitívabbnak tartom annál, hogy pl. elfojtod az érzéseidet és mosolyogsz. valami kis csíra, csak tenni is kéne), míg neki, gondolom, nincs semmi problémája a dologgal. Ez a te bajod, nem az övé...

Nos, én ezt nem nevezem igazi párkapcsolatnak.

Jó, nem tudok rólatok semmit és pont én szoktam bírálni azokat, akik valamit olvasva kitalálnak valamit, de tényleg elég durva, amiket írtál. Együtt kellene döntenetek ezekben a dolgokban.

Teljesen OK az, amit elterveztél, ahogy az is OK, ha valaki a szüleihez megy. De ha véleménykülönbség van, ezt tudni kéne kezelni, úgy, hogy nem harc van s győzzön az erőszakosabb vagy a kitartóbb, hanem hogy meg próbáljátok érteni a másikat.

MI a párommal az ő édesanyjához megyünk szenteste, mivel én már teljesen árva vagyok, egyetlen közeli rokonom nagyon messze van és az édesanyja anyám helyett anyám :) Karácsonykor szeretem a picit nagyobb családi kört, szinte egész életemben maximum egy ember volt körülöttem karácsonykor, de nagyon sokszor senki sem. Nagyon illőnek érzem a 3-4 fős kis karácsonyt. De megértem, ha valaki más, de a meghitt kettesben-karácsonyhoz két ember kell, nem megy, ha a másik mást akar.

A véleményünket azért mondjuk el.

S ha nem akarjuk látni a másik szüleit, akkor ne menjünk, ez nekem alap, de oké, ha valaki másképp gondolja. De udvariasságból, békeszeretetből jópofizni és túlélésre játszani karácsonykor, ez rosszul hangzik.

2016. nov. 30. 11:19
 43/65 anonim ***** válasza:
88%
Ó, ez kimaradt, pedig kérés volt: 40/N.
2016. nov. 30. 11:20
 44/65 anonim ***** válasza:
98%

Ez az egész nem csak a szentestéről szól, hanem az egész kapcsolatról, és a te abban betöltött szerepedről. Ha 15 éves voltál, mikor összejöttetek, akkor valahol érthető, hogy többé-kevésbé gyerekként kezelt, akit ő irányít, csak éppen ez nem egy PÁRkapcsolat. Pláne, ha 22 éves felnőtt nő létedre is még ugyanígy tekint rád...A mostani konfliktus csak egy tünet, nem az alapprobléma.

Szerintem nagyon itt lenne az ideje tisztázni a pároddal, hogy miként képzelsz el te egy kapcsolatot, és ez mennyire egyezik az ő elképzelésével. Képes-e felfogni és elfogadni, hogy a közös döntés nem úgy néz ki, hogy ő dönt, te meg rábólintasz? Ha úgy is kellesz neki, hogy egyenrangú társ vagy, nem egy irányítható gyerek, akkor folytassátok, itt az első próbája a dolognak (mármint a szenteste-ügy.) Ha meg nem, akkor tényleg gondolkozz el, akarsz-e még hoszú évekig alárendelt szerepet játszani anyós és kisfia mellett.

2016. nov. 30. 11:28
 45/65 anonim ***** válasza:
91%
Ja, 50/N. Amúgy felnőtt férfiak anyja.:-)
2016. nov. 30. 11:29
 46/65 anonim ***** válasza:
5%
Szerintem teljesen tuldramatizálja itt mindenki ezt a kérdést. Mondd meg a párodnak, hogy mit szeretnél és kössetek kompromisszumot. Nem azzal kell foglalkozni, hogy másnak mi a normális, mert ez a ti életetek és mivel mi nem ismerünk titeket, tök felesleges a kapcsolatotokra vonatkozó messzemenő következtetéseket levonni. De neked is megértőnek kellene lenned és a párodnak is, ha szeretne szenteste a szüleivel lenni, az valahol érthető, természetesen akkor a másik 2 napon nem mentek át, hanem az egyik napon kettesben vagytok otthon. Szerintem mindegy, hogy 24., vagy 25.-én karácsonyoztok otthon és nem kellene ebből hisztit csinálnod.
2016. nov. 30. 12:00
 47/65 anonim ***** válasza:
98%

Hát nem tudom.

Nekem nem úgy tűnik, mintha a párod egyenrangú félként kezelne, te inkább egy másodhegedűsnek/beosztottnak tűnsz mellette.

Ha eddig nem változott, ezután sem fog már.

Én így nem tudnék együtt lenni valakivel. :

2016. nov. 30. 12:00
 48/65 anonim ***** válasza:
90%

Kedves Kérdező!

43 éves, családos férfi vagyok.

Nálunk a következő kompromisszum alakult ki (és úgy látom, nagyon sok más GYK-s válaszolónál is):

dec.24.: kettesben, otthon

dec.25.: egyikünk szüleinél

dec.26.: másikunk szüleinél

Bevallom, kíváncsian vártam a kommentjeidben, hogy hány éves vagy. Nos, a tavalyi karácsony már megmutatta, hogy ez a 29 éves fiú (NEM FÉRFI!!!) nem robbantható ki anyukája szoknyája mellől. És hogy hiányzik belőle a párkapcsolathoz szükséges kompromisszumkészség. Pl. annak a belátása, hogy nemcsak neki van anyja és családja, hanem a másik félnek is, aki ugyanolyan szívesen lenne ővelük, mint párod a sajátjával.

Viszont ha minden ünnepet a saját családjával tölt valaki, akkor mitől lesznek ők egy család???

Igen, kérdező, alapvetően te gondolod helyesen. Az más lenne, ha ő azt javasolta volna, hogy pár hét után még ne közösen karácsonyozzatok, hanem mindenki a saját szüleinél.

Az meg alapvető, hogy nem hívok senkit ebédre a párom megkérdezése nélkül. (Azt nem értem, hogyan lehetett ugyanígy tavaly szilveszterkor, ha csak most költöztetek össze.)

Én a helyedben most, ünnepek előtt nem borítanék, de január közepe táján, amikor már leszedtétek a karácsonyfát, végig gondolnám ennek a kapcsolatnak a jövőjét.

2016. nov. 30. 12:37
 49/65 A kérdező kommentje:
Ez úgy van, hogy ő már külön él, saját otthona van. És én fogok hozzá költözni (ha minden igaz). Eddig is sokat voltam ott, de nem laktam nála.
2016. nov. 30. 12:40
 50/65 anonim ***** válasza:
4%
Hát ha a Gyakorisokra hallgatsz (no és persze ha valódi a kérdés, mert gyanúsan a válaszolók szája íze szerint alakítod a kis drámádat, egyre nagyobb mártírként, vígasztalandó kicsi piheként feltüntetve saját magadat) akkor nagyon boldog karácsonyod lesz. Duzzoghatsz egyedül az anyukád lakásában, se összeköltözés, se pasi, se semmi. Kellemes ünnepeket.
2016. nov. 30. 13:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!