Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szenteste? Hol és kivel?

Szenteste? Hol és kivel?

Figyelt kérdés
7 éve vagyunk együtt a párommal, és most a hetekben költözünk össze. Eddig a szent estét (24.ét) külön töltöttük, ő az ő családjával, én az enyémmel. 25.én általában én mentem át hozzájuk, 26.án ő hozzánk. Most, hogy összeköltözünk, bennem kialakult egy idilli kép, hogy majd együtt díszítjük a fát, és kettesben töltjük a szentestét, és erre az ELSŐ közös igazi karácsonyunkra, mindig emlékezni fogunk. Erre most is az a terv, hogy 24.én menjünk át a szüleihez. Nekem ez nem tetszett. Szerintem ha külön család leszünk/lettünk, akkor kettesben kellene ünnepelnünk, meg 25.én amúgy is náluk leszünk egész nap. És ezen most össze vesztünk, hogy nekem mi a bajom, mert mégis csak a szüli... És ne kérjem hogy válasszon. Én nem kértem, csak 1 napot a 3ból kettesben szerettem volna, hogy senki nem jön, és senki nem megy sehova. Csak ketten, a kis otthonunkban. És nekem (bár bele mentem h oké menjünk akkor) de nagyon rosszul esik, hogy őbenne nincs meg az az érzés, mint bennem. Hogy első közös ünnepünk, és hogy legyen emlékezetes, és olyan idilli. Szerintetek ez hülyeség? Nemet és kort is kérnék.
2016. nov. 30. 07:16
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
97%
Én azt csinálnám, hogy akkor 24-én én meg a saját szüleimhez megyek. Minek legyek két napot az ő szüleinél?
2016. nov. 30. 09:58
 32/65 anonim ***** válasza:
56%
Nem lehet, hogy a párodat érzelmileg zsarolja az anyja? Én erre gondolok. Én is csatlakozom azokhoz akik hazamennének a saját szüleihez.
2016. nov. 30. 10:03
 33/65 anonim ***** válasza:
86%

7 azaz hét év kellett hozzá, hogy meghozza a döntést, hogy összeköltözzetek.

Ez csak abban az esetben elfogadható, ha nagyon fiatalon jöttetek össze, ha nem, fogd a jeleket és gondolkodj el rajta.

2016. nov. 30. 10:10
 34/65 anonim ***** válasza:
4%
Ezt nektek kell eldönteni. Nálunk az a normális, ha anyummal, tesommal együtt vagyunk 24.-én. Ha tesóm azt mondaná inkább marad otthon a barátnőjével, nekem biztosan nem tetszene. Ez egy családi ünnep nálunk. A férjem estig az ő családjánál szokott lenni, utána jön csak haza hozzám és az én családomhoz, ez sem a legoptimálisabb, de megértem, mert tekintettel vagyok arra, hogy a családjával is akar lenni ezen a napon. Szerintem ha gyereketek lesz, akkor indokoltabb lesz, hogy külön legyetek szenteste, de egy összeköltözés nem akkora ügy, mintha már családod van, mellesleg minden este együtt ültök kettesben, szóval nem értem miért kellene karácsonykor ugyanezt csinálni. Ettől függetlenül a ti dolgotok és a pároddal kellene megbeszélnetek és egyeztetni az igényeket, ez lenne a legfontosabb. 357N
2016. nov. 30. 10:23
 35/65 anonim ***** válasza:
97%
Én kib*sznék a helyedben a pároddal, szenteste elmennék a saját szüleimhez, talán az egész karácsonyt ott tölteném és szilveszterkor is elmennék otthonról, barátokkal pl. Ő meg ünnepeljen csak anyucival. ;)
2016. nov. 30. 10:26
 36/65 anonim ***** válasza:
95%

Nem volt időm olvasgatni a korábbi válaszokat.

Szerintem nagyon veszélyes dolgot tettél, hogy beleegyeztél ebbe. (Mert a halálotokig ez lesz, megvan a precedens...) Sőt, az, hogy a párodnak nincs igénye veled a közös karácsonyra, hanem helyette szalad haza anyucihoz, mindennél többet mond, és ugyan én nagyon családszerető vagyok, ez számomra elég ok lenne arra, hogy nagyon meggondoljam, akarok-e egyáltalán vele élni. Nem azt mondom, hogy veszekedj, mert semmi értelme, ha ő így érez. Azt döntsd el, megelégszel-e egész életedben a második hellyel (mert több neked úgysem jut) vagy nem: ha nem, akkor még idejében húzd le a rolót! (Nem bántásból írtam mindezt, épp elég ilyet láttam már, sajnos:S)

2016. nov. 30. 10:26
 37/65 A kérdező kommentje:
Nem is az estéről van szó igazából. Mert este már otthon leszünk. Hanem az a nap, nekem elképzelt volt. hogy milyen lesz. És az egy dolog, hoyg nem lesz olyan, mint képzeltem... De nekem az fáj, hogy ő egyáltalán nem velem szeretne lenni, hanem a szüleivel... És mert ez a szokás, majd a gyerekeinkkel is megyek a mamához?
2016. nov. 30. 10:27
 38/65 anonim ***** válasza:
98%

32: Miért a nőt kell szidni?

Ha a nő akar menni a szüleihez, akkor hülye. Ha a nő otthon akar maradni, akkor hülye. Ha a férfi akar menni a szüleihez, akkor is a nő hülye. Mindennek úgy kell történnie, ahogy a férfi akarja?

2016. nov. 30. 10:27
 39/65 anonim ***** válasza:
97%

38:

És mit mond arra, ha megkérdezed, hogy miért kell menni 24-én is a szüleihez, amikor úgyis mentek majd 26-án hozzájuk?

Vagy mit mond arra, ha megkérdezed, hogy miért pont az ő szüleihez mennétek 24-én? Ennyi erőből mehetnétek a te szüleidhez is.

Szerintem ez a kapcsolat nem túl jó, ha nem tudjátok ezt megbeszélni, ha neked nem lehet véleményed, szavad.

2016. nov. 30. 10:29
 40/65 anonim ***** válasza:
98%
"És mert ez a szokás, majd a gyerekeinkkel is megyek a mamához?" - na látod, fején találtad a szöget!
2016. nov. 30. 10:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!