Ti kivel töltitek a karácsonyt, ha párotok is van, és családotok is?
A gondom az,hogy a barátommal 3 éve vagyunk együtt,és minden évben vita van arról,hogy melyik napot hol töltsük:az ő családjánl,vagy az enyémnél.
Még nem élünk együtt,ezért is nehéz a helyzet.
Anyósom enyhe célzást tett,hogy szenteste mindenkinek a családjával a helye,tehát otthon legyek ne náluk.De a párom azt mondta,ne foglalkozzak ezzel.
Ő úgy gondolja,hogy szenteste náluk,meg az utána következő napon is,aztán nálunk.De én szeretnék a családommal is lenni.De a barátomért is megszaklad a szívem...
Mi a helyes ilyenkor? Tapoasztalatok? :)
Amúgy nem vagyunk már gyerekek.Ő 23/F én 20/L.
Én is úgy nőttem fel hogy a szentestén csakis a szűk család legyen együtt.Vagyis ki ki a saját családjánál.Majd 25-én és 26 -án lehet menni rokon/barát látogatásra vagy fogadni őket.
Mi egy kis család vagyunk(én-férjem-fiam) A szentestét hárman töltjük már évek óta. 25-én Látogatjuk az én rokonságomat (mi minden évben megbeszéljük hogy kinél lesz a karácsonyi parti,és oda megy mindenki..Majd mint a körforgás úgy változik évente.Tavaly én voltam a házigazda,idén a nővérem.Jövőre a húgom lesz,és után megint én leszek soron)Ez jó mert nem kell ezer felé rohanni..
Így 25-e az én családomé 26-a pedig a férjem családjáé..Őnáluk pedig az anyukájánál jönnek össze a rokonok minden évben...
Szerintem is szenteste mindenki a saját családjával van, otthon.
Mikor még nem éltünk eggyütt a férjemmel, mi sem töltöttünk közösen egy szentestét sem. 25-én és 26-án találkoztunk a másikkal, és annak családjával. Pedig mi sem voltunk már gyerekek.
Sosem töltöttem párommal a karácsonyt. Azt majd akkor ha vele élek. A karácsony a család ünnepe, neked is a családoddal kéne lenni, meg neki is. Szerintem.
25L
Ha nem éltek még együtt, akkor mindenkinek a saját családjával töltse a szent estét. a másik lánnyal ne törődj, nem a Te dolgod, hogy Ő mikor hova megy ez nem verseny.
Kompromisszumos megoldás, hogy 24-én délelőtt, vagy amikor alkalmas menj át, vagy a barátod menjen át hozzátok és adjátok át az ajándékot, legyetek együtt 1-2 órát, aztán mindenki menjen haza.
Válaszolva a konkrét kérdésre, én fél éve a párommal élek, nekem Ő a szűk család, így vele leszek szent estén, sütünk-főzünk mert lehet, hogy a többiek (anya-apa-mama-papa) benéznek.
Légy türelmes, eljön majd mikor egy család lesztek, de ne akard siettetni.
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!