Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szenteste? Hol és kivel?

Szenteste? Hol és kivel?

Figyelt kérdés
7 éve vagyunk együtt a párommal, és most a hetekben költözünk össze. Eddig a szent estét (24.ét) külön töltöttük, ő az ő családjával, én az enyémmel. 25.én általában én mentem át hozzájuk, 26.án ő hozzánk. Most, hogy összeköltözünk, bennem kialakult egy idilli kép, hogy majd együtt díszítjük a fát, és kettesben töltjük a szentestét, és erre az ELSŐ közös igazi karácsonyunkra, mindig emlékezni fogunk. Erre most is az a terv, hogy 24.én menjünk át a szüleihez. Nekem ez nem tetszett. Szerintem ha külön család leszünk/lettünk, akkor kettesben kellene ünnepelnünk, meg 25.én amúgy is náluk leszünk egész nap. És ezen most össze vesztünk, hogy nekem mi a bajom, mert mégis csak a szüli... És ne kérjem hogy válasszon. Én nem kértem, csak 1 napot a 3ból kettesben szerettem volna, hogy senki nem jön, és senki nem megy sehova. Csak ketten, a kis otthonunkban. És nekem (bár bele mentem h oké menjünk akkor) de nagyon rosszul esik, hogy őbenne nincs meg az az érzés, mint bennem. Hogy első közös ünnepünk, és hogy legyen emlékezetes, és olyan idilli. Szerintetek ez hülyeség? Nemet és kort is kérnék.
2016. nov. 30. 07:16
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 A kérdező kommentje:
Én is ezt érzem :( Hogy ő még mindig ott lenne szívesen. Illetve nem is érzem, ő ezt mondta is. De nekem ez nagyon nagyon rosszul esik. És mint mondtam, ez többször is előjön az évben. Lassan az az érzésem, hogy nem is kéne odakötöznöm, mert ő nem hozzám ragaszkodik. Nincs olyan érzése mint nekem.
2016. nov. 30. 07:49
 12/65 anonim ***** válasza:
89%
Így már világos, költözzön vissza a mamam szoknyája mellé, te meg keress magadnak normális pasit/nőt (nem írtad a nemedet).
2016. nov. 30. 07:55
 13/65 A kérdező kommentje:
Nő vagyok igen. És amúgy erre, hogy mégis csak a szülei, és szeretne velük lenni amíg lehet, Nekem is vannak szüleim, és családom...
2016. nov. 30. 07:56
 14/65 anonim ***** válasza:
92%

8-as vagyok..

Kérdező, de ilyesmi amit írtam (eljegyzés, stb) semmi? Szóba sem került akkor?

Azért ez is elég beszédes, hogy 7 év alatt semmi hasonló még fel sem merült. Persze, nem azt mondom, hogy 3 hónap után már gyereket kell szülni, de azért 7 év után már körvonalazódik az emberben, hogy ez most jó vagy sem.

Már azért vezetem ezt ennyire vissza neked, hogy megértsd a lényegét a mondandómnak.

Az hatalmas igazság, hogy lakva ismered meg a másikat.

Ezért szerintem ne hátrálj meg az összeköltözéstől!

De ha az összeköltözés után ugyanilyen érzéseid maradnak, vagy igazából semmi nem mozdul el és a 2017-es Karácsonyt is így fogjátok ütemszerűen tölteni, akkor talán érdemes elgondolkodni azon, hogy jó helyen vagy e...?

Itt nagyon sokan írják, hogy elmennének egyedül haza akkor, ha a párjuk nem menne velük.. De ezek mégis milyen kapcsolatok? :(

Hogy néz ki, hogy a páromat egyedül hagyom, meg egyikünk ide a másikunk oda megy? Nem 16 éves tinik vagyunk már azért, hogy mindenki hazahúz, mint a vadliba.

Az együttélés első alapköve a kompromisszum és az alkalmazkodás. És ez mindkettőtökre vonatkozik. És ha ezt nektek nem sikerül úgy kivitelezni, hogy te is jól érezd magad és a párod is, ott mélyebben vannak a problémák.

2016. nov. 30. 07:57
 15/65 A kérdező kommentje:

Felmerült ilyen, hogy lesz. Ezt a kapcsolatot mind a ketten komolynak gondoljuk és gondoltuk az elejétől fogva. Még azért nem aktuális ez, mert egyrészt még nem éltünk együtt, nem tudom milyen az, másrészt én fiatalabb vagyok mint ő. Neki már bőven kellene már, én viszont még csak mostanában kerülök abba a korba. Ezért is fura nekem, hogy ő 29 éves létére még anya szoknyája mellett tart, én pedig 22 vagyok, és sokkal önállóbb, érettebb. Úgy beszéltük, hogy előbb fejezzem be a sulit, és utána.

És visszatérve, hogy meginogtam a költözésben...Nem csak a karácsony miatt, sokszor felmerül ez. Hogy ő még ott lakna ha nem lenne ennyi idős(szerintem).

És hogy ilyen lesz a jövő karácsony is?! Tavaly pl. külön karácsonyoztunk, mert lebeszéltük a szüleimmel még novemberben, hogy érkezünk. És ő ezt "elfelejtette" és lebeszélte az ő családjával ugyan azt a napot. És mikor ez kiderült, kérdőre vontam, hogy na ne már h anyukám készül, összetrombitálta itt az össze rokonságot aznapra, hogy jövünk, és akkor mondjam le, mert ő keresztbe szervezte? És az lett a vége, hogy jó ő oda ment, én meg ide....

2016. nov. 30. 08:03
 16/65 A kérdező kommentje:
És amúgy az én szüleim is így kezdték. Külföldről jöttek szó szerint 1-1 táskával. Semmijük nem volt. Egy pince/garázs bérlésére volt csak pénzük. Ott éltek. De ketten voltak, és még annak is örültek, mert ketten voltak, nyugalomban. Nekünk meg ott lenne minden, egyszerűen nem látom, hogy ő is annyira ragaszkodna, mint én.
2016. nov. 30. 08:07
 17/65 anonim ***** válasza:
88%

Én a helyedben ha nem akar 24.én kettesben lenni akkor nem az ö szüleihez mennék hanem szépen hazamennék a saját szüleimhez.

Egyenjoguaknak kellene lenniük a szülöknek az életetekben ha amugy egyikkel sincs bajotok.

2016. nov. 30. 08:09
 18/65 anonim ***** válasza:
86%

8as vagyok..

Nem tudom...nekem valami nem stimmel... Ezek már megint másabb fényt vetnek az egészre.

Részemről ez nem normális hozzáállás.

Nekem olyan, mintha igazából kicsit ő vezetne téged,.

29 évesen ő még bőven benne van a korban, hogy nősüljön.. De még 10 év múlva is bőven benne lesz. Egy férfinek másként jár az órja :)

Azt mondom, hogy legyél résen, mert ez így, hogy ilyen fontos eseményekkor rád szervez mást és végül úgy van, ahogy ő akarja és TISZTELETÉT nem teszi, annak ellenére, hogy anyukád kitett magáért... az megint egy olyan pont, ami szerintem kiált, hogy valami nem 100% ebben a kapcsolatbn.Nekem úgy tűnik, hogy kissé... belefáradt ebbe a kapcsolatba. De ne legyen igazam.

2016. nov. 30. 08:12
 19/65 A kérdező kommentje:

Én az ő anyukájával nem vagyok túl jóban. De mindig meghunyászkodok, a béke kedvéért. De nem szeretném ha ez lenne egész életemben... :(

Most is rábólintottam a 24.ére. De akkor is rosszul esik a párom hozzáállása, hogy neki esze ágában nincs kettesben lenni. Ő ott szeretne ünnepelni. Mind két nap... ha tehetné, szerintem mind a 3 nap....

2016. nov. 30. 08:12
 20/65 A kérdező kommentje:

Szilveszterre is elhívta a csládját ebédre hozzánk, és én nem is tudtam róla. És mikor rákérdeztem, azt mondta ez eddig is így volt, nem meglepetés.

de igazán szólhatott volna szerintem....

Az a baj, hogy ez mindig így volt. Anyukám mindig mondta, hogy vigyázzak, mert ő nem látja jónak. De gondoltam felnő, és benő a feje.. 22 volt mikor összejöttünk. De már 29, és még mindig ilyen :/ Nem fog változni? Mindig a szülei voltak az elsők...

2016. nov. 30. 08:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!