Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szenteste? Hol és kivel?

Szenteste? Hol és kivel?

Figyelt kérdés
7 éve vagyunk együtt a párommal, és most a hetekben költözünk össze. Eddig a szent estét (24.ét) külön töltöttük, ő az ő családjával, én az enyémmel. 25.én általában én mentem át hozzájuk, 26.án ő hozzánk. Most, hogy összeköltözünk, bennem kialakult egy idilli kép, hogy majd együtt díszítjük a fát, és kettesben töltjük a szentestét, és erre az ELSŐ közös igazi karácsonyunkra, mindig emlékezni fogunk. Erre most is az a terv, hogy 24.én menjünk át a szüleihez. Nekem ez nem tetszett. Szerintem ha külön család leszünk/lettünk, akkor kettesben kellene ünnepelnünk, meg 25.én amúgy is náluk leszünk egész nap. És ezen most össze vesztünk, hogy nekem mi a bajom, mert mégis csak a szüli... És ne kérjem hogy válasszon. Én nem kértem, csak 1 napot a 3ból kettesben szerettem volna, hogy senki nem jön, és senki nem megy sehova. Csak ketten, a kis otthonunkban. És nekem (bár bele mentem h oké menjünk akkor) de nagyon rosszul esik, hogy őbenne nincs meg az az érzés, mint bennem. Hogy első közös ünnepünk, és hogy legyen emlékezetes, és olyan idilli. Szerintetek ez hülyeség? Nemet és kort is kérnék.
2016. nov. 30. 07:16
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 anonim ***** válasza:
42%
Ne már, minden évben ugyanez a műsor már októbertől... fogod azt a szép kis fát, jó hangulatban feldíszítitek együtt 23.-án, voilá, volt egy közös napotok csak ketten. Másnap mentek az egyik családhoz, következő nap a másikhoz, és akkor a 26.-án megint kettesben gubbaszthattok otthon, szerelmesen nézve egymás szemébe a karácsonyi égők halványan csillogó fényében... ^^
2016. nov. 30. 07:37
 2/65 anonim ***** válasza:
89%

Februárban költöztünk össze, nálunk ez a ,,menetrend":

-24. Itthon.

-25. Anyósnál

-26. Anyámnál

Én ebből nem engedtem, pedig anyós célozgatott arra, hogy náluk szenteste mert azt ,,úgy kell". De mindenben ilyen 😂 ő akar mindent irányítani. (Anyám ugyan ez, már megtanultam kezelni. ) Nem hagytunk beleszólni senkit, nem azért mert nem szeretjük őket, de a mi életünk. :)

25N

2016. nov. 30. 07:40
 3/65 anonim ***** válasza:
76%

Minek egyeztél bele, ha most húzod az orrodat? Amúgy jogos lenne, hogy 24. a ti napotok, a család csak itána jön, mert most már ti vagytok a család.

Nem, kor.

2016. nov. 30. 07:41
 4/65 anonim ***** válasza:
82%
Alapvetően mindenkinek joga van a saját elgondolásához, kinek hogyan tetszik. Szerintem is a 24-ét meg kellene hagyni kettőtök ünnepének, utána jöhetnek a többiek. De ha ő nem így gondolja, nincs erre igénye, akkor te hiába pattogsz. Egyébként meg: ha az ő szüleihez mentek 24-én, akkor jövőre meg a tieidhez? Vagy a Te érzéseid és családod le van ejtve, Te csatlakozz be az ő 24-i szokásaikba? Kössetek kompromisszumot úgy, ahogyan az első válaszoló mondta: ünnepeljetek kettesben 23-án este. Jövőre meg 24-én menjetek a szüleidhez. Ha ebbe se hajlandó belemenni, akkor ott mélyebb bajok vannak egy egyszerű ünnepnél.
2016. nov. 30. 07:42
 5/65 anonim ***** válasza:
42%
Én más vagyok, mint sokan. Én szeretem, ha a családból minél többen együtt tudunk lenni szenteste. Mi most a szentestét a párommal és szüleivel töltjük, ott lesz a nagymamája és az öccse is. Tavaly apukámmal, kerasztanyámmal, öcsémmel, unokatestvérekkel és persze, a párommal töltöttük. Nekem ők is a családhoz tartoznak, nemcsak én meg a párom vagyunk. De tudom, hogy ez manapság különc felfogásnak számít, és sojak számára már a nagyszülők generációja (benne anyós-após) nem számít a szűkkörű családba, és őket is megértem. De nekünk kettőnknek is van fánk. Műfenyő, minden évben karácsony előtt 1-2 héttel kidíszítjük. És nekünk is van saját, kettesben töltött "szentesténk", csak nem 24-én. Ez esetleg a te esetedben kérdező nagyon elképzelhetetlen? Fadíszítés hamarabb, kettesben karácsony este nem 24-én? 40 éves nő, 4 éve párkapcsolatban.
2016. nov. 30. 07:42
 6/65 A kérdező kommentje:
Első kommentre: Az azért nem jó, mert két napot kell menni a szüleihez... Nem értem miért.
2016. nov. 30. 07:43
 7/65 A kérdező kommentje:
Második kommentre: Nekem sem tetszett, és ezt a párom tudja is jól. És tegnap ezen vesztünk össze, hogy nem csak az anyós, hanem ő is ezt akarja... Menni. És nekem ezzel mi a bajom, mert mégis csak a szülei.... Én csak gondoltam h első közös ünnep,és juj de jó...
2016. nov. 30. 07:45
 8/65 anonim ***** válasza:
36%

Furcsa, nem világvége, de valóban fura.

Én nagyobb elköteleződést éreznék, ha jegyben járnátok vagy házasok lennétek. Mert ezekben az esetekben egyértelmüen jobban jönne ki, ha együtt lennétek.

De így.. nem is tudom.

Nem beszéltetek még az eljegyzésről, házasságról? Valami terv?

Nekem olyan érzésem van, hogy párod biztos pontja még mindig a családja és ezért megy haza. Megszokásból.

De a másik oldal, meg az, hogy őt nem lelkesíti, hogy végre van egy közös otthonotok, ahol most rendelkeztek az ünnep kivitelezésével?

Most ha a saját példánkból indulok ki, akkor férjem egy csont üres lakásba is szívesebben ment volna, ha ott a tudat, hogy ez a "miénk" és ez lenne az első KETTESBEN eltöltött Karácsony.

De nekem apukám is ilyen volt... Én ezt szoktam meg.

Lehet, hogy a te eseted is rendben van kérdező... De én az ilyen típusú férfiakat sosem értetem.

31 N

2016. nov. 30. 07:46
 9/65 A kérdező kommentje:
Igen tegnap már anyukám felvetette, hogy a párom nem gondolja hogy ez neki rosszul esik? Mert amúgy minden más esetben is az ő szüleivel vagyunk. Halottak napján is szilveszterkor is jönnek át ebédre, az enyémek nem, és még sorolhatnám.... De igazából én 24.én az én szüleimhez se ragaszkodnék. Az legyen a kettőnké. A 25e az ő családjával, 26.a meg az enyémmel. Nem?
2016. nov. 30. 07:47
 10/65 anonim ***** válasza:
14%
5!Igazad van.Nincs is jobb mikor együtt a család apraja nagyja:))Kérdező te meg hátra lévő életedbe lehetsz annyit a pároddal meg is unod!Romantikázól itt mint egy kislány.Nálunk ilyen nincs,örülünk együtt lehetünk mindenkivel amig lehet.Ha az én párom meg nem akarna jönni akkor mennék egyedül.Láthatom még eleget itthon
2016. nov. 30. 07:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!