Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szenteste? Hol és kivel?

Szenteste? Hol és kivel?

Figyelt kérdés
7 éve vagyunk együtt a párommal, és most a hetekben költözünk össze. Eddig a szent estét (24.ét) külön töltöttük, ő az ő családjával, én az enyémmel. 25.én általában én mentem át hozzájuk, 26.án ő hozzánk. Most, hogy összeköltözünk, bennem kialakult egy idilli kép, hogy majd együtt díszítjük a fát, és kettesben töltjük a szentestét, és erre az ELSŐ közös igazi karácsonyunkra, mindig emlékezni fogunk. Erre most is az a terv, hogy 24.én menjünk át a szüleihez. Nekem ez nem tetszett. Szerintem ha külön család leszünk/lettünk, akkor kettesben kellene ünnepelnünk, meg 25.én amúgy is náluk leszünk egész nap. És ezen most össze vesztünk, hogy nekem mi a bajom, mert mégis csak a szüli... És ne kérjem hogy válasszon. Én nem kértem, csak 1 napot a 3ból kettesben szerettem volna, hogy senki nem jön, és senki nem megy sehova. Csak ketten, a kis otthonunkban. És nekem (bár bele mentem h oké menjünk akkor) de nagyon rosszul esik, hogy őbenne nincs meg az az érzés, mint bennem. Hogy első közös ünnepünk, és hogy legyen emlékezetes, és olyan idilli. Szerintetek ez hülyeség? Nemet és kort is kérnék.
2016. nov. 30. 07:16
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 A kérdező kommentje:
Nem alakítom én sehogy. Leírtam a tényeket. Még csak nem is sajnáltatásból írtam ki a kérdést, mert megfordult a fejemben, hogy én látom rosszul a dolgokat, és álmodozok mint egy kislány. És ezért írtam ki. Hogy így van-e. De ahogy látom, nem...
2016. nov. 30. 13:28
 52/65 anonim ***** válasza:
98%

"Duzzoghatsz egyedül az anyukád lakásában, se összeköltözés, se pasi, se semmi."

Van családja, ahova mehet, ne "aggódj" miatta ennyire.:-) 22 évesen pedig bőven van lehetősége is rá, hogy egy normális srácot találjon magának, nem kell leragadnia annál, aki sz..rba se nézi.

2016. nov. 30. 13:34
 53/65 anonim ***** válasza:
10%
Szerintem most ebben az esetben nem kaptál jó válaszokat, legalábbis nekem nem tetszenek. Csinálhatod nyugodtan a hisztidet, de sok pasi, teljes joggal utálja az ilyesmit, úgyhogy gondolkozz el mennyire éri meg. Ráadásul a végén benyögöd, hogy nem is költöztetek össze csak tervezitek, hogy becuccolsz a pasid lakásába és máris finnyogsz, h ki jön át hozzá (nem hozzátok!) szilveszterkor. Szóval te azon kívül, hogy elképzeltél valami nyálas, romantikus képet a karácsonyról semmit nem tettél hozzá az egészhez, viszont követelőzöl. Ha szakítani akarsz, akkor hajrá így tovább! Ha normális párkapcsolatot, akkor meg előbb költözz össze és utána oszd be a pasid idejét és lehetőleg akkor is úgy, hogy megpróbálod vele megbeszélni, mert anélkül nem fog működni ez a dolog.
2016. nov. 30. 13:53
 54/65 A kérdező kommentje:
Szerintem onnantól kezdve, hogy együtt élünk, az a MI otthonunk lesz. Az ő nevén van a ház, de a mi otthonunk.
2016. nov. 30. 13:57
 55/65 A kérdező kommentje:
És mivel neki ez a ház már megvan, evidens, h én költözök oda. Vagy adja el? vagy mi? :D Ezt a hülyeséget...
2016. nov. 30. 13:57
 56/65 anonim ***** válasza:
7%
Nem arról van szó, hogy adja el, csak egy kicsit visszavehetnél, még oda sem költöztél. Mit rendezkedsz? Azt hív át a saját lakásába, akit akar. Én és a férjem is az én lakásomban lakunk és soha nem csap ilyen hisztit, mint te, el is gondolkodnék alaposan a kapcsolatunkon, ha így viselkedne, pedig mi 8 éve együtt élünk, ti viszont csak most költöztök össze.
2016. nov. 30. 14:11
 57/65 anonim ***** válasza:
88%

Amit tenned kéne, leülni és komolyan elbeszélgetni a pároddal. Elmondani, hogy te úgy gondolod, azzal, hogy összeköltöztök, ti egy családként üzemeltek, lehet mondani, egyelőre mint élettársak.... Ez pedig azt jelentené, hogy első a ti családotok, tehát kettőtök jelenleg. Ezzel nem bántani akarod a szüleit, lesz alkalom a szüleivel együtt karácsonyozni, ugyanúgy, ahogy a te szüleiddel is együtt karácsonyozni, de 25-26-án, mivel a 24-e az a legszűkebb családé, vagyis a tiétek. Viszont ha ennyire anyuci szoknyájába kapaszkodva él a párod, akkor ezt nehéz lesz megértetned vele és nem akarok vészmadár lenni, de baromi sok mindennel meg kell majd még küzdened.

Nem olvastam végig a kommentjeidet, de azt igen, hogy a szilvesztert is lebeszélte nélküled. Na ez sem volt szép és ilyen "apróságokra" gondoltam. Neki természetes a szüleivel való folyamatos és szoros kapcsolat, neked viszont nem az. Alapvetően nem baj a szoros kapcsolat megtartása a szülőkkel, de addig a pontig, amíg a férj/feleség is rábólint. Amikor már terhes és túlzottan belefolynak a szülők a fiatalok dolgaiba, az már nem egészséges és le kell állítani.

2016. nov. 30. 15:00
 58/65 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, a gyerekkori alapokon nyugvó kapcsolatodat át kellene felnőtt alapokra helyezni. Ehhez mindketten kelleni fogtok: neked felnőttként, egyenrangú félként kell a pároddal beszélni (nem pedig bólogató Jánosként, tessék végre a sarkadra állni!), neki pedig rá kell jönnie, hogy nem egy alárendelt emberrel beszél, hanem a párjával.

Költözz oda, ezer és egy dolog lesz, amiben egyeztetésre, megbeszélésre lesz szükség az egyszerű "milyen fogkrémet vegyünk"-ön át a "miért ide van téve az izé" kérdéseken át. Pillanatokon belül ki fog derülni, tud-e működni a kapcsolat. Őszintén szólva szerintem nem fog. Olvasd vissza a saját kommentjeidet úgy, mintha más írta volna. Ez így nem kapcsolat, ahogy írta is valaki, te csak punci és háztartási robot vagy.

2016. nov. 30. 16:13
 59/65 anonim ***** válasza:
65%

"Én és a férjem is az én lakásomban lakunk és soha nem csap ilyen hisztit, mint te, el is gondolkodnék alaposan a kapcsolatunkon, ha így viselkedne, pedig mi 8 éve együtt élünk, ti viszont csak most költöztök össze."

Gratulálok, hogy sikerült egy hajléktalant kifognod, akinek dirigálhatsz.:D Nagy sz..rban lehettél, ha csak ennyi jött össze.

2016. nov. 30. 16:23
 60/65 anonim ***** válasza:
90%

Mikor összeköltöztünk a férjemmel, anyósom azt mondta, hogy a Karácsony meghitt ünnep legyen. Mindenki töltse az ünnepet otthon. Szüleim nehezen fogadták el, de mikor már a fiam kicsi volt ők is belátták, hogy ne a "ródsózásról" szóljon.

Mikor a fiam megnősült, én is ezt adtam tovább. Töltsék együtt az ünnepet.Mióta megvan az unokám, a menyem hálásan emlegeti, hogy nyugalomban tudják tölteni az ünnepet.

Szenteste, 25-én mindenki otthon a szűk családdal, 26-án megyünk a menyem szüleivel a fiamékhoz. Az unokám is nyugiban játszhat, nem kell házról házra járnia, nyugodtan játszhat otthon, ők is élvezhetik az ünnepet.

Délután odamegyünk, svédasztal, besegítünk étellel, sütivel, ne kelljen a menyemnek a konyhában roboltolnia.

Nem a zabálásról szól az ünnep, együtt töltünk pár órát, játszunk a kicsivel és utána mindenki megy haza.

Igen, nehéz volt az első karácsony nélkülük, de még rosszabb lenne, ha tudnám, hogy az egyik családtól a másikig utazgatnának ünnep ürügyén és alig várnák, hogy vége legyen a vendégségnek.

2016. nov. 30. 17:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!