Költöznétek egy udvarba az anyósékkal/ apósékkal?
Házasok vagyunk két gyerekkel jelenleg még albérletben.
Férjem szülei telkén áll még egy ház, férjem nagyszülei éltek benne.
Anyósék felajánlották, hogy legyen a miénk, mert így lakatlanul fűtetlenül csak megy tönkre és így is van egy minimális rezsi, amit potyára fizetnek utána.
Szóval nekünk adnák (papíron is egy kis telekrésszel).
Jelenleg is lakható, bár nagyon ódivatú és egy csomó mindent fel kellene ujítani, de így is nagy segítség lenne.
Meg is van rá a pénz, amit eredetileg önerőnek szántunk egy nagyobb hitelhez, amit nyögnénk vagy 25 évig.
Jó a viszonyunk, már nem valami közeli, csak a gyerekekről beszélgetünk, sok közös téma nincs, de nem is veszekedtünk még soha.
Ti így elfogadnátok a házat?
Esetleg tapasztalatok?
Egyébként Budapestről van szó, így nem kis értékről van szó, ahogy a hitelünk is lenne vagy 15 millió.
De ti nem akartok majd később mondjuk kutyát tartani? Mert ha most a kertben virágok vannak, akkor abba a kertbe kutya nem nagyon való, hiszen amíg kicsi, kárt fog bennük tenni.
Vagy te nem szeretnél majd egy saját virágos kertet, esetleg pl. paradicsomot termelni a gyerekkel?
Aztán akarnátok-e majd a kertben grillezni? Közös kert esetén ezt is előre meg kell beszélni, és barátokat vagy rokonokat sem lehet csak úgy áthívni egy kerti sütögetésre, hiszen lehet, hogy após mondjuk akkor vágna sövényt vagy éppen permetezne.
Itt főleg azt kellene végig gondolni, hogy TI mit szeretnétek hosszú távon, és ezek a dolgok hogyan érinthetik a párod szüleit. Ezeket (is) meg kell velük beszélni, lehet, hogy anyós számára a kert szent és sérthetetlen, ti pedig mondjuk ragaszkodnátok hozzá, hogy kutyát/macskát tartsatok.
Nézd, az a rögvalóság, hogy csak súlyos adósságba keveredés mellett tudnátok lakást venni, ahogy írtad. Ez esetben, a saját ingatlan ára az az, hogy lenyeled az esetleges békát, ha konfliktus lesz.
Költözzetek oda, hogy könnyítsetek az életeteken! Közben pedig takarékoskodjatok, hogy minél kevesebb hitellel vagy hitel nélkül tudjatok majd sajátot venni valahol.
Azért nem elfogadni egy kvázi ingyen házat, mert mi lesz, ha összevesztek majd anyósoddal, s inkább eladósodni elég hülyeség lenne. Ha kellően intelligensek vagytok, ez elő sem fog fordulni, vagy ha mégis, azt is meg lehet oldani, beszélni.
Ne vegyetek fel 15 millió hitelt egy panelra, 25 évre, 2 gyerekkel! Nagyon nagy felelőtlenség lenne.
Sok szerencsét! :)
nem.
ugyanúgy nem vennék fel 15 millió hitelt sem. mindkettő nagy bukás lenne. ha nincs pénzetek 15-20 milliós lakásra(mert írtad,hogy van önerő is), akkor ne vegyetek. keressetek a városon kívül egy kisebb,olcsóbb házat. nem tudom mennyi pénzetek van most,hogy mennyit kéne hozzá gyűjteni. de én inkább bevállalnék 1 év külföldi melót is, csak ne hitelre kelljen venni házat. nagyon bele lehet bukni,főleg,hogy ilyen 15 milliós összegről beszéltek. még az unokátok is nyögni fogja kb.
én azt is el tudom képzelni,hogy odaköltöztök anyósék kertjébe a másik házba. és ne költsetek rá sokat, hanem spóroljatok, tegyétek félre azt,amit most albira költötök. és így hamarabb összejön egy lakás ára,ha ilyen nagy tételben tudtok félre tenni.. egy albérlet ára simán van 100 E körül.. évi szinten 1,2 millió + kamat..
ne abba a házba öljétek bele az összes pénzetek szerintem..csak használjátok ki a lehetőséget,hogy amíg gyűjtötök sajátra nem kell albit fizetni.
én amúgy hosszabb távon nem rendezkednék be egy telekre anyósékkal. de 1-2 évre amíg spóroltok lakásra,addig én bevállalnám.
Panelt venni? Uhh nee!!! Pest szélén 20 millióért már olyan házakat kaptok, hogy ihaj. Mi is most áruljuk a nagy, tágas, családi házunkat, szép nagy telekkel 19 millió. (Pest agglomerációja, Csepel mellett) Kizárt, hogy annyi pénzen panelt vennék és 25 évre hitelt.
Maga a kérdésed nagyon nehéz. Nem ismerem anyósod, apósod habitusát, intelligenciáját. Az biztos, hogy én a saját apámmal nem költöznék egy telekre, akármennyit is spórolok vele. Az életem jóval többet érne...
Ezt Ti tudjátok felmérni, más nem... az biztos.
A legviccesebbek azok a válaszok, amik szerint nem lesz jó, mert ha kutyát akarsz tartani a kertben, meg ha paradicsomot akarsz a kertbe, meg ha kerti sütögetést akarsz a kertbe. Szóval nem lesz jó, egy panel jobb lesz egy rakás hitellel, ahol még megbeszélés után se lehet se grillezni, se paradicsomot nevelni, mert nincs még egy szikrája se a lehetőségnek. :D
Mi lett amúgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!