Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Költöznétek egy udvarba az...

Költöznétek egy udvarba az anyósékkal/ apósékkal?

Figyelt kérdés

Házasok vagyunk két gyerekkel jelenleg még albérletben.

Férjem szülei telkén áll még egy ház, férjem nagyszülei éltek benne.

Anyósék felajánlották, hogy legyen a miénk, mert így lakatlanul fűtetlenül csak megy tönkre és így is van egy minimális rezsi, amit potyára fizetnek utána.

Szóval nekünk adnák (papíron is egy kis telekrésszel).

Jelenleg is lakható, bár nagyon ódivatú és egy csomó mindent fel kellene ujítani, de így is nagy segítség lenne.

Meg is van rá a pénz, amit eredetileg önerőnek szántunk egy nagyobb hitelhez, amit nyögnénk vagy 25 évig.

Jó a viszonyunk, már nem valami közeli, csak a gyerekekről beszélgetünk, sok közös téma nincs, de nem is veszekedtünk még soha.

Ti így elfogadnátok a házat?

Esetleg tapasztalatok?

Egyébként Budapestről van szó, így nem kis értékről van szó, ahogy a hitelünk is lenne vagy 15 millió.

2016. okt. 20. 10:16
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
83%
Én a te esetedben tennék egy próbát, de úgy, hogy legyen még egérút, ha nem sikerül problémamentesen az együttélés. A problémát én is főleg ott látom, ha beleszólnának a te/ti dolgaitokba, ha le lehet velük előre tisztázni bizonyos "szabályokat", ami gondot jelenthet (például nálatok a gyerekek nevelése/elkényeztetése lehet az egyik ilyen sarkalatos pont), az is segíthet.
2016. okt. 20. 12:06
 22/51 anonim ***** válasza:
47%

teljesen lakhatatlan?

mert én még egymilliót se költenék rá, hanem beköltöznék úgy ahogy van s ha x hónap év után nem jön ki semmi gáz akkor gondolkoznék a felújításon.

2016. okt. 20. 12:08
 23/51 A kérdező kommentje:
Igazából az anyagiakat még nem tisztáztuk. Az merült fel, hogy férjem testvérével kellene ezt anyagilak letiztázni, mert ő ugye annyival kevesebbet fog örökölni majd egyszer, amit mi most megkapunk. Ő már külön él, lakhatása megoldott, de akkor sem fair, hogy mi csak úgy kapunk egy házat, ő meg nem kapott. Ezt mondták anyósék, hogy le kell ülni és megbeszélni, ami korrekt, szóval lehet, hogy lesz valami anyagi vonzata, nem tudjuk még.
2016. okt. 20. 12:08
 24/51 A kérdező kommentje:

Hát...gyakorlatilag lakható, de a hatvanas években volt ott utoljára ujítgatva bármi is.

A fürdő és konyha nagyon le van lakva.

2016. okt. 20. 12:11
 25/51 anonim ***** válasza:
63%
12 éve eleve úgy vettünk házat, hogy anyósékkal együtt költözünk: egy telek, de külön ház. Már akkor is idősek voltak, elkelt nekik a segítség és jól jön, ha közel vagyunk, ha bármi gond lenne. Apósom azóta már nem él sajnos, de anyósom igen, alig futunk össze igazából, olyankor meg nincs gond. Egy alapból jó viszony nem fog megromlani csak attól, hogy egy telken laktok. Nem is muszáj találkoznotok, én tényleg alig látom, csaj akkor megyek át ha nagyon muszáj, pedig egyébként jóban vagyunk, csak nem töltöm vele az időt. Nyáron többet, mert akkor a kertben többet tartózkdunk. Télen inkább bekuckózok. :-)
2016. okt. 20. 12:12
 26/51 anonim ***** válasza:
14%
TUTI NEM KÖLTÖZNÉK
2016. okt. 20. 12:23
 27/51 anonim ***** válasza:
92%

Akkor először üljetek le beszélgetni anyósékkal, ők mit hogyan gondoltak, ti mit hogyan gondoltatok.

Sarkalatos pont szokott lenni a kert, az udvaron tartott állatok, az egymáshoz való átjárkálás, ezeket érdemes már most letisztázni, hiszen ha ezekben nincs egyetértés, akkor már most tudható, hogy rosszul jönnétek ki az összeköltözésből.

2016. okt. 20. 12:29
 28/51 A kérdező kommentje:

Nem termesztenek semmit, csak virágok vannak, állat sincs.

Arról van szó, ha jól értettem, hogy férjem így előre megkapja az örökségét, így majd csak a tesvére örököl ténylegesen, vagy nagyobb hányadban mint a férjem, bár nem tudom hogyan akarják ezt lepapírozni.

Meglátjuk. Férjem mindenesetre nagyon szeretné ezt az egészet.

2016. okt. 20. 12:50
 29/51 anonim ***** válasza:
61%
Jobb távolról szeretni egymást, mint közelről utálni.
2016. okt. 20. 12:59
 30/51 anonim ***** válasza:
38%

én tartok tőle, hogy hiába beszéltek mindent meg, a gond akkor is előjöhet.

megszokott emberi viselkedés, hogy valaki a gyakorlatban jobbnak mutatja magát.

kb. 2 hétig képes egy ember fenntartani ezt a látszatot, s akkor derül ki mi van.

én ennél jóval kisebb ügyel jártam pórul, egy autóval, mégcsak nem is modern volt amit hasonlóan kaptam apóstól.

felujitottam levizsgáztattam költöttem rá

és végül egész más irányból jött a gond, amit ki nem találtam volna előre:

asszony kezdett el kötekedni, hogy használom, s arra megy a pénz, a benzinre.

egy idő után elegem lett s ugy ahogy van visszadtam apósnak a kocsit majd valamivel késöbb az asszonyt is:)))

2016. okt. 20. 13:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!