Ti oda költöznétek vagy nem jó ötlet? Tapasztalatok, aki hasonló helyzetben volt? Vélemények?
Anyósoméknál a tetőtér teljesen beépíthető. A férjemmel laknánk a tetőtéren kettesben, tehát teljesen elszigetelt, saját kis lakórészünk lenne és anyósomék lennének lent a ház részben. Anyósomék nem használják a tetőteret. Egyébként nagyon jó a kapcsolatom velük és tényleg nem azok a beleszólós fajták. Ha még igazából egy házban is laknánk, akkor is külön emeleten lennénk.
Ők örülnének neki, ha odaköltöznénk hozzátok.
Még annyi, hogy átmenetileg terveznénk az ott lakást, olyan pár évig.
Szerintetek? Előnyök, hátrányok?
Mit tanácsolnátok?
Semmiképp.
Én a saját szüleimmel sem szeretnék együtt élni, pedig szeretem őket. Akkor miért élnék más szüleivel?
Hiába tetőtér meg külön van, azért mégiscsak ott vannak alattatok.
Én így gyereknek érezném magam, akit figyelnek, hogy mikor jön haza, hogy jön haza, ki jön hozzá. Szexelni sem mernék rendesen, mert mi van ha alulról meghallják.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Lehet hülyén fogalmaztam, de olyan 5- max 10 évben gondolkodnánk, utána biztos továbbállnánk, de ez sok mindentől függ.
Egy évig laktunk ugyanilyen körülmények között, két költözés között. Nem volt rossz, de nem költöznék véglegesen oda; egyrészt bármilyen elszeparált, csak látjuk/halljuk egymást rendszeresen, másrészt amin gyönyörűen össze lehet veszni, az a kert. "Ez mindig így volt, így is marad", "Ez ne így legyen, hanem inkább úgy", "Ez nem jó ötlet, mert" stb. stb.
Nem kockáztatnám meg.
Igazából anyagi megfontoltság miatt vetődött fel ez a helyzet, mert ha odaköltöznénk, akkor sokkal hamarabb össze tudnánk gyűjteni egy saját lakás árát, csak rezsit kellene fizetnünk (mivel a beépítés költségeit mi megoldanánk).
Most viszont az albérlet rengeteg pénzt elvisz.
Én odaköltöztem hasonló helyzetben, egyetem után. Ami biztos volt, hogy oda nem vállalunk gyereket.
Voltak viták, ezek kb fél év alatt elsimultak. 4 évet éltünk ott, megérte.
Amit máshogy csinálnék: az elején megbeszélnénk velük mindent, azt is, amiről úgy gondolom hogy apróság és nem érdemes összeveszni miatta. Ezeket előtte a férjemmel is tisztáznám, hogy ne anyósék előtt derüljön ki hogy más véleményen vagyunk :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!