Ti oda költöznétek vagy nem jó ötlet? Tapasztalatok, aki hasonló helyzetben volt? Vélemények?
Anyósoméknál a tetőtér teljesen beépíthető. A férjemmel laknánk a tetőtéren kettesben, tehát teljesen elszigetelt, saját kis lakórészünk lenne és anyósomék lennének lent a ház részben. Anyósomék nem használják a tetőteret. Egyébként nagyon jó a kapcsolatom velük és tényleg nem azok a beleszólós fajták. Ha még igazából egy házban is laknánk, akkor is külön emeleten lennénk.
Ők örülnének neki, ha odaköltöznénk hozzátok.
Még annyi, hogy átmenetileg terveznénk az ott lakást, olyan pár évig.
Szerintetek? Előnyök, hátrányok?
Mit tanácsolnátok?
Ha jelenleg ez a tetőtér csak beépíthető és nincs beköltözhető állapotban, akkor erre pár milliót is költeni kell. Csak egy lépcső 700-800 ezer Ft. Felvezetni a közműveket, fürdőszobát kialakítani, ez nem kevés pénz. Ezt ki fizetné? Az anyósodék? Én nem invesztálnék be más tulajdonában álló ingatlanba.
Különösen akkor nem, ha a férjemnek testvérei vannak és majd nem csak ő örököl.
Egyébként pedig nehéz tanácsot adni, nem ismerjük az anyósodékat, lehet, hogy jó fejek és nem is nagyon lennének konfliktusok és valóban jó lenne ott lakni, mert tudnátok spórolni.
Az is benne van a pakliban, hogy több lesz benne a kár, mint a haszon. Ezt nektek kell tudnotok.
ez kb minden héten többször ki van boncolva.miért nem olvasol vissza?
egyébként én személy szerint nem költöznék össze az anyósommal, mert ő eléggé az a minden lében kanál, nem sok privát teret hagyna nekünk, mindenbe beleütné az orrát.
nyilván jobban lehet spórolni, ha lakbért nem kell fizetni. bár szerintem a tetőtér beépítése kb 1 évi lakbér ára, úgyhogy én ezt a vonalat nem hiszem,hogy erőltetném.
meg alapból, felnőtt emberek vagytok. házasok. szerintem sokkal egészségesebb ,hogyha külön éltek. de tényleg a ti dolgotok. cha időközben kiderül,hogy anyósék mégse olyan jó fejek(lakva ismered meg igazán őket), akkor meg visszamentek albérletbe?úgy,hogy ráköltöttetek csomót a lakrész kiépítésére?
én már inkább kölcsönt vennék fel, és azt fizetném , albérleti díj helyett. jó, tényleg nem buli a hitel, de 10 év alatt vissza is fizethetnétek,és nem kéne addig anyósékkal lakni.
de mondom, te tudod. én biztos nem mennék oda, főleg ilyen hosszú időre.
Mi most is így élünk, bár nem anyósékhoz hanem az én édesanyámhoz költöztünk.
És van ellen példa, mert mi pl. tök jól kijövünk, jól működünk így.
Teljes külön lakrész, külön lépcsővel kívülről, konyha, fürdő, wc, szobák stb.
Édesanyám, ha muszáj se jön fel, főleg ha nincs otthon senki... teljesen tiszteletben tartja a magánszférát. Szóval ez szerintem szülő-anyós függő. Én nem csinálnám másképp most se, főleg úgy, hogy édesanyám egyedül van, jó neki is, hogy nem a nagy házba él egyedül és várja otthon valaki, vagy várhat ő haza valakit.
Egy tetőtér beépítés többe kerül, mint 5 évi albérleti díj. 10 év alatt talán behozza, de honnan tudod, hogy 10 évig ott szeretnél maradni?
Ha albérletbe mész, és nem tetszik, keresel másikat. Ha ráköltesz 5-6 milliót anyós házára (hidd el, hogy fog annyiba kerülni), és mégsem olyan mesés az együttélés, akkor mit csinálsz? Egyáltalán van rá ennyi pénzetek? Mert ha igen, az már induló tőkének is elég egy lakáshoz.
Mi is úgy indultunk, hogy beköltöztünk egy családi ingatlanba, hogy ne kelljen albidíjat fizetni, csak kicsit felújítottuk. A végére többe került, mint ha maradtunk volna az albérletben. Annyi a különbség, hogy én megkaptam később ezt az ingatlant, de ti nem hiszem, hogy viszont látnátok azt a pénzt, amit ráköltötök a házra.
Előnye,hogy van-e azt nemtudom.hátránya biztos,de neked kell tudni,hogy tudnál-e vele ennyi ideig élni
Mennyi idősek vagytok?Nem szeretnétek még babát?Albérlet meg a beépítés árából 5-10év alatt egy saját lakást/házat törlesztenél.erre nem gondoltatok?Maradnátok egy város/faluban anyóssal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!