Válás után tartjátok a kapcsolatot az ex-anyósékkal?
...ha az ex továbbra is "nyomul", az olyan, mintha még mindig a családhoz tartozónak érezné magát...
...amikor meg az anyós, pedig olyan, mintha még családtagnak tekintené...
Ezért zavar engem, mint "új" feleséget...
Túlreagálom vagy kicsit igazam van?
Van közös gyerek?
Én jóban vagyok az ex-anyósommal. Heti 1x ő megy a gyerekekért oviba/iskolába (ez már a válás előtt így volt) és amikor hozza őket haza, akkor szoktunk beszélgetni.
Ő pedagógus, emiatt a véleményét is ki szoktam kérni az iskolás gyerkőc dolgaival kapcsolatban. És nyáron sokat vannak nála a gyerekek, akkor szintén találkozunk.
Az exemről és az új barátnőjéről nem beszélünk. Annyit tudok, hogy anyósom nem kedveli, de ennek vallási okai vannak. A férjem vele csalt, az új nő házas a mai napig, ez anyósomnak nagyon ellenszenves.
Édesanyám tartja a kapcsolatot az "ex-anyósékkal", és az "ex-sógornőékkel" és a gyerekekkel :)
Nincs szerintem igazad.
Nálunk elváltak a szüleim, édesapámnak új barátnője van, elfogadta a család, én is bírom, semmi gond vele.
De neki nincs köze ahhoz, hogy az édesanyám jóban van-e édesapám családjával vagy sem. X évig a család része volt, befogadták. Ha a nagymamám, nagynéném, unokatestvéreim örömmel, szívesen látják, hívják, nyilván nem mond nemet rá az új barátnő miatt.
Pont nemrég mondta az unokanővérem, hogy mondhat bárki amit akar, neki édesanyám is ugyanúgy a nagynénje, ahogy édesapám a nagybátyja. Mert ha így nőtt fel, az úgy is marad. A család része. És szerintem ha jó volt a viszony, akkor ez teljesen normális dolog!
Ha van gyerek, akkor egyértelmű, hogy tartják a kapcsolatot.
Nekünk nem volt gyerek, de valamilyen szinten tartjuk a kapcsolatot. Ha véletlenül összefutunk (egy kerületben lakunk), akkor beszélgetünk kicsit, és néha FB-én is. Szülinap, névnap, pár szó, ilyesmi.
".amikor meg az anyós, pedig olyan, mintha még családtagnak tekintené."
lehet, kedvelte emberileg. Mi ezzel a gond?
A férjemet a volt felesége (nincs gyerekük) megcsalta és évekig verte át, a férjem akart elválni, amikor erre rájött. Ez 3 éve volt, a férjem és a volt felesége nem kommunikálnak.
Anyósom (70 éves) a mai napig néha a volt feleség nevén szólít engem és lájkolja a lány képeit, kommenteli, hogy milyen szép. Nem érzi, hogy ez gondot jelent, úgy gondolja, hogy mindenkivel jóban kell lennie, akár egyoldalúan is.
Én ezen csak nevetek, hiszen a volt felesége semmibe se nézte a férjem családját, utált hozzájuk menni, most meg az anyósom tövig...:)) Magát járatja le mindenki előtt.:)
28N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!