Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt aki nem tartja a...

Van itt aki nem tartja a kapcsolatot anyósékkal, sógorékkal? Hogy alakult így?

Figyelt kérdés

Isten ments, hogy a férjemet "eltiltsam" tőlük, tőlem aztán akkor megy és jön, amikor akar, de én nem akarok részt venni a bájolgásban, ami megy, mikor ott vagyok.

Velem ilyen mű, erőltetett nyafka hangon beszélnek, már-már túl kedvesek, de közben egy jó szavuk sincs, tudjátok mikor egyértelműen lejön, hogy legszívesebben megfojtanának egy kanál vízben, csak színészkednek, de azt meg úgy, hogy ha egy szót szólsz, akkor te vagy a bunkó, mert ők milyen kedvesek veled.

Viszont, ha a férjem magába megy, akkor mindenféléket mondanak neki, pofákat vágnak rám, mindent tudni akarnak rólam, hogy aztán kritizálják stb. amit ő pedig itthon elmesél nekem, gondolom erre nem számítanak, meg vannak közös ismerőseink is, akik visszamondanak nekem dolgokat.

Egyszerűen meguntam, minek menjek én oda? Persze, ha nem megyek, akkor aztán végképp én leszek a szemét bunkó, aki nem fogadja el őket, de én legszívesebben soha az életben nem találkoznék velük, hogy ne is lássanak, ne kritizáljanak, ne fúrjanak, ne is halljanak rólam, már ha eszembe jut, hogy milyen ott lenni, akkor ideges leszek.

Van még így, aki sose megy? Tőlem a férjem menjen, csak én nem akarok vele menni semmikor. Bunkó lenni nem akarok, főleg az említett bájolgás miatt, azt meg nem akarom, hogy elkedzek veszekedni, hogy a férjem visszamondja hogy is állnak valójába hozzám, mikor nem játsszák meg előttem magukat. Ő mindig rendes, megvéd, meg mondja, hogy szálljanak le rólam, de hát istenem, ilyenek, nem szállnak, én meg úgy vagyok vele, hogy én egyszerűen nem akarok fenntartani a magam részéről egy olyan kapcsolatot, ami egyáltalán nem örömteli, csak a kényszer szülte.

2012. okt. 15. 18:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez a helyzet, mármint lenne, ha a férjem hagyná a pofa vágásokat meg a dumát. Én nem is járok csak karácsonykor és akkor is azért mert "illik". Egyszer felhívott már az anyós mikor még az elején a párom elköltözött tőle a tiltások miatt, hogy nagyon sajnálja meg minden, mi lesz majd az unokáival, nem láthatja meg stb...szóval látszatban szent a béke, de akkor sem szívesen járok vissza, így nem is teszem sűrűn.

A férjemnek van annyi esze, hogy leszögezte, hogy nem azért jár haza hogy én legyek a téma, megvan a mi életünk, ha őt akarják látni ne rólam kérdezzenek,(vagyis inkább csak anyós) mert ha valami nem tetszik hazajön és kész. Azóta nem megy semmi, ilyen és a férjem sem mesél rólam semmit, mert semmi közük hozzá.

2012. okt. 15. 19:12
 2/9 A kérdező kommentje:

Hát nálunk is így van, hogy mondta, hogy már sokszor nem szeret menni ő sem, mert minden egyes alkalommal elmondja nekik, hogy semmi közük hozzám, szálljanak le rólam, mondta, hogy volt már, hogy kifejezetten kiakadt, meg mikor mondták, hogy én ilyen olyan vagyok, akkor megmondta, hogy hát szerinte meg velük van a baj, szálljanak magukba, de nem fogják fel.

Valahol sajnálom is, mert neki is szar ez így.

2012. okt. 15. 19:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is leginkább a párom sajnáltam, én nem másztam bele ebbe, de neki csak mondta... nem is ment amíg le nem állt.
2012. okt. 15. 19:32
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az rendben van, hogy te nem mész.

A férjed dolga ezt elintézni, és mint írod, meg is próbálta.

Már csak azt nem értem, hogy ő miért megy még mindig?

2012. okt. 15. 20:06
 5/9 A kérdező kommentje:

Hát szerintem valahol mindenki ragaszkodna azért a családjához. Nekem többször mondta, hogy nekünk milyen jó, hogy mekkora családunk van és milyen normálisan tartjuk a kapcsolatot, összejárunk meg minden.

Nekik meg semmi, a szülein, meg a két tesóján kívül. Nos, azt hiszem ezen nem csodálkozom, azok után, hogy én hozzám is hogy állnak, nem csoda, ha senki se kíváncsi rájuk a saját családjukból.

Érdekes különben a férjem meg olyan, mintha nem is ott nevelekedett volna, teljesen más, mint ők, teljesen egyenes, jólelkű ember, nem mint a szülei, meg a tesói.

2012. okt. 16. 06:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

milyen ismerős...detto ugyanez volt...csak egyszer meguntam egy jol célzott mondatnál az egészet, és közöltem ezt azt...azota én vagyok a legszemetebb...hogy miért is kiabáltam az apjával...pedig a párom állitotta le az apját, hogy mégis hogy képzeli, hogy igy beszél velem.....pedig én még csak kiabálni se kiabáltam:) ő meg jó párszor közölte, hogy ne ugassak és még durvábbak....hiába áll ki a párom mellettem, nálunk is ez van....elmondanak a hátam mögött mindennek, aztán menne a jopofi, de az első veszekedés óta én egyszer nem mentem, vagy beszéltem velük..párom menjen, amikor akar..de még ő se akar...igaz, hogy ezt leszámítva sulyosabb dolgok is vannak a háttérben, amiért nem akarja velük különösképp tartani a kapcsolatot...mi meg maximum két év mulva megyünk el szépen messze, lehetőleg más kontinensre...azt akkor majd nem fáj a fejem miattuk:)

24L

2012. okt. 16. 09:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát hallod én is így vagyok a dologgal. Évek óta nem is láttam a pasim családját, és nem is vágyom rá, hogy lássam őket.
2012. okt. 16. 13:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, de pont ezért csinálják még mindig ilyen helyzetben a "kibeszélem a háta mögött" dolgot, mert a fiuk akkor is lejár és kiélhetik magukat....
2012. okt. 16. 17:45
 9/9 anonim ***** válasza:
73%

az én párom nagyon ritkán megy már hozzájuk...persze ez se tetszik nekik...de ő nem akarja az apját hallgatni, amúgy se volt jó sose a kapcsolatuk...csak bőven elég, hogy másoknak mondják és megtudom...multkor a hugom barátjának az apjának szidta az egész családomat (ismerik egymást...)...úgy, hogy nem is ismeri őket, csak anyukámmal beszélt egyszer...ezeket megtudom....akaratlanul is:) de nem baj....egyszer ugyis vége lesz!

24L

2012. okt. 17. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!