Költöznétek anyósék"nyakára" ilyen helyzetben?
Albérletben vagyunk 2 gyerekkel. Gyűjtögetünk a Pest közeli álomházunka évek óta, részben hitelre, de minél nagyobb önerővel szeretnénk megvenni.
Tudtunk is spórolni kb másfél évvel ezelőttig, azóta 60-ról 110 000-re nőtt a bérleti díjunk ugyanabban a lakásban. Próbáltunk keresni másikat, mert azért akad hasonló paraméterekkel lakás 10-20 000-el olcsóbban is, de akkora a kereslet, hogy mikor meghallják, hogy 2 gyerek van, nem adják ki nekünk.
350 000 Ft a bevételünk. Megélünk, de spórolni nem nagyon tudunk, néha sikerül eltenni valamennyit a tartalékba, ugyanakkor van, hogy váratlan kiadást abból kell fedeznünk, tehát stagnálunk egy helyben, kb soha nem lesz így házunk.
Anyósomék felajánlották, hogy menjünk oda 1-2 évre, hisz így havi 100 000-et tudnánk spórolni legalább, ott ugye a rezsit fizetnénk csak.
Tudnának szobát szorítani a gyerekeknek és nekünk is, de azért kicsit zsúfolva lennénk.
A kapcsolatunk jó, de azért...nem is tudom. tizensok éve nem laktam a saját szüleimmel sem. Nehéz lesz vissza szokni a párom gyerekszobájába gyerekestül.
Kb 1,5 év kellene, hogy meglegyen így a szükséges összeg a házhoz, ami még hiányzik.
Mit tanácsoltok?
laktál már vele?
házimunka felosztás?
mennyi kéne adnotok?
mennyire lenne zsúfolt?
előbb talán spórolni kellett volna, aztán szülni sorban
Nem. Írod, hogy már van önerő, csak növelni szeretnéd. Ha már most elég a pénzetek ahhoz, hogy max. havi 60 törlesztővel hitelt kapjatok, akkor inkább azt választanám.
Jó a kapcsolatom anyósommal és az anyukámmal is, de egyikőjükhöz se költöznék.
Kicsit több mint 3,5 milliónk van. 4 000 000 lenne az önerő + ilyen olyan ügyvédi, banki költségek. Szeretnénk még legalább 1 milliót hozzá tenni a meglévőhöz, hogy ne az adás-vételkor legyen valami gond, hogy 200-300 000 forint miatt legyünk gondban végül a finishben, mert esetleg kevesebb hitelt kapunk, vagy akármi.
Anyósék háza 2 szintes, két fürdő van. Nappali+ 3 háló, tehát azért elférnénk, de akkor is félek tőle.
Azért nekik és nekünk is megvan a megszokott kis életünk.
+Mivel én gyeden vagyok, anyós pedig nyugdíjas, egész nap együtt lennénk.
40 fölött 3 gyerekre se jár a CSOK..
Én lehet, hogy belemennék, de az is lehet, hogy bölcsibe vinném a kicsit és elkezdenék dolgozni. Munka mellett is jár a gyed, használd ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!