Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ebben a helyzetben mit tennétek?

Ebben a helyzetben mit tennétek?

Figyelt kérdés

Anyósom eddig is fura volt, de néhány hónapja valami mondvacsinált ügyön felhúzta magát (elvileg rám volt mérges) és ordítva közölte a férjemmel, hogy neki többet nincs se fia, se unokája. Az unoka akkor volt másfél éves.

Logikát ne keressetek benne, mi se találtunk. Férjemet azóta se keresi - én meg végképp kiszálltam a történetből, mert ha a gyerekemet megsérti, akkor engem is.

A férjem húgával normálisan meg tudtuk beszélni, hogy ez a helyzet, olyankor nem mennénk hozzájuk, amikor anyósék is ott vannak. Ez eddig működött is.

Viszont a minap a sógornőm fia meghívott minket a ballagására. Ott kikerülhetetlen a találkozás a nagyszülőkkel.

A sógornőmmel és a családjával (férjével, gyerekekkel) jóban vagyunk, őket nem szeretném berántani ebbe. Anyósommal viszont nem szívesen tölteném az időt egy légtérben, főleg nem a kitagadott unokájával együtt.

Emiatt nagyon vakarom a fejemet, hogy mit csináljak, csináljunk.

2016. ápr. 6. 18:56
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Az iskolába elmennék, ott azért el lehet kerülni egymást, a ballagási bulira nem. Viszont elmondanám, hogy mi az oka, és megbeszélnék velük egy másik időpontot, amikor meglátogatnám őket, a neki szánt ajándékot akkor adnám át.
2016. ápr. 6. 19:04
 2/9 anonim ***** válasza:
81%
Én mennék, az öreglányt meg semmibe venném, mintha ott se volna
2016. ápr. 6. 19:21
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
A másodikak értek egyet
2016. ápr. 6. 19:39
 4/9 anonim ***** válasza:
56%
Masodikkal akart lenni
2016. ápr. 6. 19:39
 5/9 anonim ***** válasza:
71%

Kitagadott, de fogalmatok sincs, hogy miért??

Egyébként elmennék és anyóson keresztül néznék. Nehogy már ki legyetek túrva azért mert ő egy idióta.

2016. ápr. 6. 19:43
 6/9 anonim ***** válasza:
38%
Én elmennék. Nyilvános helyen csak nem rendez jelenetet, ha mégis, azzal sem neked árt.
2016. ápr. 6. 19:51
 7/9 anonim ***** válasza:
32%
Sajnos lesz még sok ilyen helyzet, és a végtelenségig nem tudjátok kerülgetni egymást. Elmentek azok miatt, akik meghívtak titeket, a többiekkel vagyis ebben az esetben az anyossal nem kell foglalkozni. Nyílván nem lesznek közös fotók meg ilyenek, de annyi baj legyen. Nem tudom mi a háttér történet, de nem is lényeges, neki az a pici semmit sem ártott. Ha valaki mérgében az unokájáról is úm. lemond..hát ez magáért beszél...
2016. ápr. 6. 19:57
 8/9 anonim ***** válasza:
56%
Nem engedném meg hogy az ő lököttsége az én és a családom közérzetét tegye tönkre. Elmennék, jól érezném magam. Érezze inkább ő kínosan magát! Nehogy már ti! Kedves és távolságtartó lennék, azért hogy ne legyen meg neki az öröme hogy elmondhassa :" Látjátok hogy viselkedik velem. Most már értiek hogy miért utálom." Jöjjön ki ő rosszul a szituból!
2016. ápr. 6. 21:38
 9/9 A kérdező kommentje:

Sok hasonló eset előzte meg, aztán az utolsónál borult a bili.

Még sok éve, amikor államvizsgáztam, bejelentették, hogy jönnek látogatni. Mondtam a férjemnek, hogy bármikor, csak ne aznap, mert biztos, hogy a megelőző készülés és a vizsgadrukk miatt agyilag zokni leszek estére. De erőltették.

Aki volt már államvizsgázni, az tudja, hogy milyen 8-9 órán keresztül bent lenni, folyosón izgulni, diplomamunkát védeni. Estére tényleg rotty voltam. Akkor azon ment a hiszti hetekig, hogy nem voltam elég figyelmes és magam elé bambultam. Pedig neki is van diplomája.

Ez csak egy a régi esetekből. A konkrét biliborítás annyi volt, hogy hétvégi látogatás le volt beszélve velük. Engem elkapott valami hasmars vírus, így pár órával korábban a férjem felhívta, hogy mivel nem tudok 5 méternél messzebb menni a mosdótól, ketten mennek a gyerekkel. Ekkor jött az üvöltés, hogy a fia és az unokája ki van tagadva, mert én nem megyek (??). A férjem nagyon reagálni se tudott, annyira szürreális volt a szituáció.

Utólag kiderült, hogy éppen a szomszédoknál voltak és mondta, hogy megyünk aznap délután, amikor befutott a férjem telefonja. Állítólag így szégyenben maradt a szomszédok előtt vagy mifene. Azóta se értem. Pláne, hogy ha én nem tudtam menni, akkor miért nem rám haragudott meg, miért a fián és az unokáján verte el a port.

A férjemnek mondtam, hogy ő felnőtt, cselekvőképes ember, csinál, amit akar. Viszont a gyereket nem fogom egy ilyen instabil nagymamának kitenni, aki kiszámíthatatlanul viselkedik vele. Egy kisgyerek ettől csak sérülne, hogy hol szereti valaki, hol meg nem.

A férjem utána még küldött üdvözletet az anyja születésnapjára, de arra sem reagált, úgyhogy a férjem is feladta és már ő sem keresi.

A sógornőm tud az esetről, ők tartják a kapcsolatot a szülőkkel, de ő senki pártjára nem akart állni, de elfogadta a döntésünket. Kvázi semleges maradt. (És ezt nagyon becsülöm benne!)

2016. ápr. 6. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!