Költöznétek anyósék"nyakára" ilyen helyzetben?
Albérletben vagyunk 2 gyerekkel. Gyűjtögetünk a Pest közeli álomházunka évek óta, részben hitelre, de minél nagyobb önerővel szeretnénk megvenni.
Tudtunk is spórolni kb másfél évvel ezelőttig, azóta 60-ról 110 000-re nőtt a bérleti díjunk ugyanabban a lakásban. Próbáltunk keresni másikat, mert azért akad hasonló paraméterekkel lakás 10-20 000-el olcsóbban is, de akkora a kereslet, hogy mikor meghallják, hogy 2 gyerek van, nem adják ki nekünk.
350 000 Ft a bevételünk. Megélünk, de spórolni nem nagyon tudunk, néha sikerül eltenni valamennyit a tartalékba, ugyanakkor van, hogy váratlan kiadást abból kell fedeznünk, tehát stagnálunk egy helyben, kb soha nem lesz így házunk.
Anyósomék felajánlották, hogy menjünk oda 1-2 évre, hisz így havi 100 000-et tudnánk spórolni legalább, ott ugye a rezsit fizetnénk csak.
Tudnának szobát szorítani a gyerekeknek és nekünk is, de azért kicsit zsúfolva lennénk.
A kapcsolatunk jó, de azért...nem is tudom. tizensok éve nem laktam a saját szüleimmel sem. Nehéz lesz vissza szokni a párom gyerekszobájába gyerekestül.
Kb 1,5 év kellene, hogy meglegyen így a szükséges összeg a házhoz, ami még hiányzik.
Mit tanácsoltok?
Úgy tudom, kötelesek felvenni a kicsiket, ha munkáltatói igazolást viszek.
A 400-at úgy értettem, hogy megyek vissza a munkahelyemre(várnak vissza), ahol 270 a nettóm, ezt kapásból félre tudnánk tenni+ kiesik a mostani albérlet díja is, amit fizetünk ha elköltözünk, a kettő együtt majdnem 400e megtakarítást képez havonta, hisz a GYEDet nem veszik el munka mellett. Így ezek + bevételek lesznek. Anyósékkal úgy egyeztünk meg tegnap, hogy fizetjük a ház teljes rezsijét. Nekünk belefér, nekik meg nagy könnyebbség lesz. Így mindenki jól jár.
Kedves Utolsó!
Hát nem tudom, bízom benne, hogy ennyire azért nem fajul el a dolog és a 3 hónap is reális, megpróbáljuk, aztán lesz ami lesz.
Egyébként én vagyok a feleség :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!