Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Másnak is megkeseríti az...

Másnak is megkeseríti az anyós az életét? Mit tegyek? Elköltözni nem tudunk, nincs hova. A férjem mindig azt mondja, hogy várjunk, türelemmel. /Morbid, azt várni, hogy majd csak meghalnak. / Meddigvárjak még,15-20 évet?

Figyelt kérdés
Dióhéjban: családi házban lakunk, az anyósék lenn, mi fenn, külön bejárattal. Az anyósom mégis megkeseríti az életemet. Pl. nem jöhet hozzám senki, a rokonaim nem aludhatnak nálunk, a kisfiam naponta csak 10 percre mehet le hozzájuk, mert nem szabad fárasztani a nagymamát, a rokonaim mind egytől egyig hülyék és rosszban sántikálnak szerintük, az udvaron semmihez nem nyúlhatok, nem ültethetek még egy virágot sem, nem tarthatok saját kutyát, kritizálva van az alakom, az öltözködésem, a legújabb "dili", hogy anyósom felhozatott egy régi-régi szekrényt a nappaliba, tele 30-40 éves ruhákkal, mondván, hogy náluk nem fér. Rá egy hétre az anyós új szekrénysort vett magának /az bezzeg elfér/, ha nem vagyok otthon feljár hozzánk, ha szólok hozzá, nem válaszol, levegőnek néz. Mielőtt oda költöztem volna, azt mondták, ők nem szólnak bele semmibe, a felső szint a mienk, és az udvaron azt csinálok amit akarok, mivel rendetlenség van az udvaron, és mondtam annak idején, hogy szép, tágas udvart szeretnék minimális zsúfoltsággal. Akkor azt mondták, őket nem érdekli az udvar, most meg még egy fűszálat se tehet odébb. :-(
2016. okt. 10. 15:22
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 A kérdező kommentje:
Több éven át spóroltam, hogy ha majd férjhez megyek, legyen pénzem bútorra, meg elég szép összeg ment az emelet rendbetételére is, akkor most hagyjak itt mindent?
2016. okt. 10. 16:22
 22/63 anonim ***** válasza:
88%
Elköltözöl külön lakásba a bútoraid mennek egy bérelt garázsba vagy tárolóhelyre és beadod a válókeresetet. Más ingatlanába pénzt nem rakunk papír nélkül. Munkád van? Hol laktok?
2016. okt. 10. 16:28
 23/63 anonim ***** válasza:
91%
Komolyan a. Bútor a legnagyobb gondod?
2016. okt. 10. 16:37
 24/63 A kérdező kommentje:
Kisfiammal vagyok otthon, gyesen, lakás bérelni meg garázst is nem futtja. Olyan helyen lakunk ahol magas a munkanélküliség.
2016. okt. 10. 16:38
 25/63 anonim ***** válasza:
59%

Ha annyira sz.r lenne neked,akkor már elköltöztél volna!

Gyesre,meg magas munkanélküliségre ne vállalj gyereket,ennyi! És akkor nem lesznek ilyen problémáid!

2016. okt. 10. 17:01
 26/63 anonim ***** válasza:
90%
Jaj a bútor...amit tudtok, azt magatokkal viszitek, a többit otthagyjátok vagy eladjátok. A pénz nem ment kárba, előbb-utóbb férjed megörökli a házat ( tudom nem szép ilyet írni,de ez az igazság) És valóban hülyeséh volt papír nélkül pénzt ölni más házába)
2016. okt. 10. 17:02
 27/63 anonim ***** válasza:
95%

Kedves Kérdező!

Nem tudom helyileg hol élsz, hajlandó lennél e arról a vidékről elköltözni mi a szakmád, tudnál e esetleg dolgozni, stb. tehát így nehéz tanácsot adni.

Mégis megpróbálnám!

Semmi pénzért nem maradnék az anyóséknál!

Ma már az országban szinte mindenütt lehet kapni havi részletre nagyon olcsó, jó kis házakat, ügyvédi szerződéssel biztosítva, ami azt jelenti, hogy a tulaj nem adhatja el másnak, mert széljegyzetben rákerülsz a tulajdoni lapra mint vásárló.

Gyakorlatilag egy albérlet áráért 3-5 éven belül háztulajdonos lehetsz, miközben benne laksz, ...és viheted a bútoraidat is! :)

Vannak ilyenek a Jófogáson is,(kereső szónak beírod, hogy részletre, vagy részletfizetéssel, csak türelemmel kell keresni, de a Facebookon is vannak ilyen csoportok.

Vedd a kezedbe az életedet, próbálkozz valamilyen irányba lépni, mert ez a helyzet tarthatatlan, akár igazad van, akár nem, mert mindenkinek joga van a nyugodt otthonhoz.

2016. okt. 10. 17:09
 28/63 anonim ***** válasza:
82%
Ha tényleg annyira rossz ott, akkor elköltözöl a gyerekkel. Nem azzal kell foglalkozni, hogy mit ígértek, hanem hogy mi van most. Meg tudsz élni egyedül a gyerekkel albérletben? Mert sajnos benne van a pakliban, hogy a pàrod nem megy veled. ÉN azt csinálnám, hogy keresnék albérletet, megkérdezném a férjem, hogy jön-e velünk (a gyerek hova van bejelentve?), elvinném a bútorokat, ami nem kell, azt eladogatnám az albérletből ( 1-2 hónapot lehet kényelmetlen lenne zsúfolva élni, de ennél minden jobb). Azt értsd meg, hogy hiába mondod, hogy nem ez volt megbeszélve. Senki nem érdekel, hogy annak idején mit mondott, behajtani úgysem tudod az ígéretet. Ebből kell kihoznod a legjobbat. A családodhoz nem tudsz visszaköltözni? Ők gondolom a gyerekfelügyeletbe is segítenének, hisz úgyis el kell menned dolgozni. A gyed albérletben nem valami sok. Gondolom volt annyi eszed, hogy ha már anyóshoz szülsz, nem csak gyest kapsz, hanem dolgoztál előtte.
2016. okt. 10. 17:13
 29/63 anonim ***** válasza:
92%
Mondd meg a férjednek, hogy meg lett ígérve, hogy csinálhatod a kertet és lesz kutya, beszéljen az anyjával. Aztán másnap menj és kezd el rendbetenni a kertet, anyósnak is nyugodtan megmondhatnád, hogy meg lett neked ígérve, tartsa be, amit mondott.
2016. okt. 10. 17:13
 30/63 anonim ***** válasza:
73%
Elköltözni meg, hagyjuk már. Miből? A gyesből? Muszáj a sarkadra állni és otthon kiharcolni a jogaidat. Miért, mit csinál anyósod, ha átjön egy rokon? Nem tud mit csinálni. Egyébként nem fogja akarni, hogy kicsi fia elköltözzön tőle, szóval csak szórakozik veled.
2016. okt. 10. 17:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!