Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósodnak van kulcsa a...

Anyósodnak van kulcsa a lakásodhoz? És anyukádnak?

Figyelt kérdés

Abban a lakásban, ahol most lakunk, régebben mamám lakott. Nagyon öreg volt, anyukám járt hozzá minden egyes nap. Ment napi többször, ő nyitotta és csukta az ajtót, tehát volt kulcsa.

Halála után felújítottuk a lakást és beköltöztünk.

Anyukámtól nem kértem vissza a kulcsot, de mióta ott lakunk nem is használta.

Anyós ezt megtudta - nem tartottuk titokban, mert ezt nem érezzük titoknak - és megsértődött, amiért neki nincs kulcsa.

Kérdezte, hogy ő mikor kap lakáskulcsot, meg akkor a lépcsőházhoz is szeretne, meg postaládához.

Hiszen ha anyukámnak jár, akkor neki is.

Anyukám teljesen más okból kapott kulcsot.

Nem akarnék neki adni, de most vérig van sértve.

Szemétség lenne, ha kapna egy kamu kulcsot, hogy megnyugodjon?

2016. okt. 7. 16:17
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%
Van kulcsa a szüleimnek a hazhoz, mert 50 km-re dolgozunk, napközben bármi baj lehet. Ezenfelül édesapám nagy hidegben napközben befűt nekunk, hogyha hazajövünk, akkor ne a jéghideg lakás fogadjon minket.
2016. okt. 8. 07:14
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

Egyik anyósnak sincs kulcsa a házunkhoz, mert 50 km-re élnek tőlünk, de ha valamelyikükkel (bármelyikkel) közel laknánk egymáshoz, annak lenne kulcsa, vész esetére.

Így az egyik megbízható szomszédunknál van egy pótkulcsunk és az övé meg nálunk.

2016. okt. 8. 08:07
 33/41 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok házas, de én a ti esetetekben nem adnék az anyósnak kulcsot, de anyámtól sem venném vissza a nála lévőt.

Nálunk a családban össze-vissza vannak pótkulcsok arra az esetre, ha valami baj történne. Pl. nekem apámhoz van kulcsom, mert én autóval hozzá tudok gyorsan elmenni, a mi lakásunkhoz meg a nagynénémnek van kulcsa, mert hozzánk meg ő lakik a legközelebb. De természetesen eszünk ágában sincs használni, csak végszükség esetére van, nem is hordjuk magunknál, "el vannak ásva" a lakásban.

2016. okt. 8. 10:25
 34/41 anonim ***** válasza:
80%

Dehogy adnék kulcsot. Egy dolog, hogy valakinek szüksége volt rá, és nem kértem vissza, de csak azért adni másnak, mert amannak is van, hát nem.

Anyósod gyerekes, hagyd a fenébe. Csak duzzogjon.

2016. okt. 8. 12:14
 35/41 anonim ***** válasza:
89%

Ennek semmi köze semmiféle "igazságossághoz" - anyádnak oka volt a kulcs tartására, most meg nem kezd vele semmit.

Irigy, meg erőszakos, postaláda... a hálóba meg nem akar kamerát is?

Anyádnak se adtatok kulcsot, nem "jár".

Nálam a szomszéd néninél van egy kulcs a gyerekeim meg csak akkor jönnek, ha megbeszéljük, de ha kérnének adnék szívesen.

2016. okt. 8. 21:26
 36/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem adnék kulcsot az anyósodnak, mert ez hiszti a részéről, a hisztivel meg nem foglalkozunk.

Ha adtok kulcsot a 'békesség kedvéért', akkor később más dolgokba is belekényszerültök majd, mert anyósod sír-rí, megsértődik, stb.

Nálunk anyósomnak van kulcsa a lakásunkhoz, a férjemnek is van az övéhez. Egy városban lakunk és ha bármi történne legyen. De egyik fél sem él vissza azzal, hogy van kulcsa, nem járkálunk át egymáshoz szó nélkül.

2016. okt. 10. 10:02
 37/41 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk is ilyesmi a helyzet, csak anyós nem tudja, így nem pörög ezen. A megoldás az lesz nálunk (2 hónapja élünk ott, nem is volt időnk ezzel foglalkozni), hogy anyától elkérjük a kulcsot.
2016. okt. 10. 12:35
 38/41 anonim ***** válasza:
90%

Barátnőmnek és anyukámnak van kulcsa és viszont.

Hívatlanul sem én sem Ők nem jönnek.

Azért van kulcsuk mert történt már olyan ,hogy a lépcsőház pincéje kigyulladt és el kellett hagyni a lépcsőházat éjszaka, mivel közel lakott barátnőm de ők nyaraltak ezért oda tudtunk menni (persze egyeztetés történt) illetve kisállatokat etetni itatni. Ilyesmi

2016. okt. 10. 14:21
 39/41 A kérdező kommentje:

Megkértem anyukámat, hogy keresse meg a kulcsunkat és adja vissza.

Kiderült, hogy anyós már nála is járt, hogy adja kölcsön a kulcsunkat, mert ő elhagyta az övét, és szeretne egyet másoltatni.

Még szerencse,hogy nem volt nála, és nem tudta neki odaadni.

2016. okt. 10. 17:43
 40/41 anonim ***** válasza:
79%

Anyós vagyok, (ebből következik, hogy valamikor meny is voltam :) de az utolsó válaszod kiverte nálam a biztosítékot!

Ritka nagy féreg az anyósod, RÉSZVÉTEM!

2016. okt. 10. 17:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!