Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósodnak van kulcsa a...

Anyósodnak van kulcsa a lakásodhoz? És anyukádnak?

Figyelt kérdés

Abban a lakásban, ahol most lakunk, régebben mamám lakott. Nagyon öreg volt, anyukám járt hozzá minden egyes nap. Ment napi többször, ő nyitotta és csukta az ajtót, tehát volt kulcsa.

Halála után felújítottuk a lakást és beköltöztünk.

Anyukámtól nem kértem vissza a kulcsot, de mióta ott lakunk nem is használta.

Anyós ezt megtudta - nem tartottuk titokban, mert ezt nem érezzük titoknak - és megsértődött, amiért neki nincs kulcsa.

Kérdezte, hogy ő mikor kap lakáskulcsot, meg akkor a lépcsőházhoz is szeretne, meg postaládához.

Hiszen ha anyukámnak jár, akkor neki is.

Anyukám teljesen más okból kapott kulcsot.

Nem akarnék neki adni, de most vérig van sértve.

Szemétség lenne, ha kapna egy kamu kulcsot, hogy megnyugodjon?

2016. okt. 7. 16:17
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
81%

Postaládához is kér kulcsot? Eszem megáll.

Mondjátok meg neki, hogy anyukád már visszaadta, mert úgysem jön anélkül, hogy előtte ne hívna fel és akkor mi úgyis beengedjük.

2016. okt. 7. 16:50
 12/41 anonim ***** válasza:
86%

nem nincsen :)

anyós 280kmre lakik szal tökre felesleges lenne neki

anyámhoz meg inkább mi megyünk mint ő jönne

2016. okt. 7. 17:02
 13/41 anonim ***** válasza:
81%
Kulcs helyett inkább vegyél egy olyan kaparófát anyósodnak, amilyet a macskák szoktak használni. Azzal talán sikerül elfoglalnia magát és nem fog ennyire unatkozni.
2016. okt. 7. 17:05
 14/41 anonim ***** válasza:
93%

Nincsen ide kulcsa senkinek.

Férjemnek van a szülői házhoz, de eleve meghagyták a szobáját is, néha megy oda úgy is, ha a szülei nincsenek otthon.

Nálunk anyum kisebbre cserélte a lakást, így oda nincs már kulcsom, cuccaim sincsenek már ott.

A helyedben azt mondanám, hogy anyukád is vissza adta azóta, csak nála felejtődött az évek során, hisz az ő szülői háza volt.

Biztos, hogy nem adnék csak úgy kulcsot.

2016. okt. 7. 17:08
 15/41 anonim ***** válasza:
85%
Anyósomékkal nem tartjuk a kapcsolatot évek óta, így nyilván nincs kulcsuk. Anyukámnak sincsen, mert 20 km-re lakik, nem jön, csak ha itthon vagyunk. Apukáméknak van kulcsuk, hogy ha bármi lenne, másnál is legyen kulcs, illetve keresztanyámnak, mert hét közben ő viszi le sétálni délben a kutyánkat, ha én nem tudom.
2016. okt. 7. 17:08
 16/41 anonim ***** válasza:
89%

Anyámnak és anyósomnak nincs kulcsa a házunkhoz, de nekem van anyám házához, és a feleségemnek is van az anyósom házához kulcsa. A legközelebb a sógornőm lakik, ezért vele cseréltünk kulcsokat, így van egymás házához kulcsunk, ami sokszor jól jött már.

Anyám vagy az anyósom nem jön hozzánk csak akkor ha itthon vagyunk, így nekik nem kell kulcs.

2016. okt. 7. 17:11
 17/41 anonim ***** válasza:
85%
Az otthonukhoz csak annak van kulcsa, aki ott lakik.
2016. okt. 7. 17:14
 18/41 anonim ***** válasza:
85%

Kizárólag nekem és a páromnak van kulcsa a házunkhoz, másnak miért is lenne? A kérdező esete más, ott nem adtak kulcsot, csak nála maradt. Beteges az anyós követelőzése, én megmondanám a tényállást, onnantól pampogjon magának, nem foglalkoznék vele. De milyen ötlet már az, hogy mindenhez akar kulcsot? Miért? Hogy jut valakinek ilyen az eszébe? Nem látom értelmét, az a helyzet.

Vannak szituk, amikor érhető, hogy másnak is van kulcsa (pl. gyakran kell macskát vagy aranyhalat etetni a lakók helyett és a szülők úgyis közel laknak s szívesen elintézik ezt, néha ott alszik egy közeli rokon, aki megbízható, mit tudom én), de ez nem az.

Nekem sehova máshova nincs kulcsom (a szülői ház már rég a múlté, árva vagyok), a páromnak van a régi otthonához, ez praktikus is, mert sokszor járunk ott s akkor még nincs mindig otthon az anyja.

2016. okt. 7. 17:18
 19/41 anonim ***** válasza:
92%
Van kulcs anyósomnak, de a riasztó kódját egy lezárt borítékban adtam neki oda, tehát egyértelműen tudja, hogy csak vész esetén használhatja a kulcsot is.
2016. okt. 7. 17:31
 20/41 anonim ***** válasza:
76%

Postaládához??? Minek?

A lakáshoz is minek kéne neki. Anyukád más, hiszen ő örökölte a nagymamádtól. Papíron kié a lakás? Ha anyukád nevén van, akkor irányítsd hozzá az anyóst :)

Kamu kulcsot ne adj az anyósnak.

2016. okt. 7. 19:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!