Anyósodnak van kulcsa a lakásodhoz? És anyukádnak?
Abban a lakásban, ahol most lakunk, régebben mamám lakott. Nagyon öreg volt, anyukám járt hozzá minden egyes nap. Ment napi többször, ő nyitotta és csukta az ajtót, tehát volt kulcsa.
Halála után felújítottuk a lakást és beköltöztünk.
Anyukámtól nem kértem vissza a kulcsot, de mióta ott lakunk nem is használta.
Anyós ezt megtudta - nem tartottuk titokban, mert ezt nem érezzük titoknak - és megsértődött, amiért neki nincs kulcsa.
Kérdezte, hogy ő mikor kap lakáskulcsot, meg akkor a lépcsőházhoz is szeretne, meg postaládához.
Hiszen ha anyukámnak jár, akkor neki is.
Anyukám teljesen más okból kapott kulcsot.
Nem akarnék neki adni, de most vérig van sértve.
Szemétség lenne, ha kapna egy kamu kulcsot, hogy megnyugodjon?
Alapbol nem adnek masnak kulcsot a sajat csaladomon kivul.
De mondjuk nalunk erdekesebb a helyzet, nincs es megis van, videken lakunk, itt tobbnyire csak disznek vannak a zarak a kapun, sokan egy madzaggal odakotik a kapu belsejere, vagy raakasszak egy szegre, tobbnyire kivulrol konnyen elerheto. A haz kulcs is hasonloan van hasznalva, bar picit jobban el van rejtve, de csaladtagkent tudom hol a szuleim-e es ok is tudjak hol az enyem.
Cseréljetek zárat, akkor csak nektek lesz kulcsotok.
Vagy csak szimplán mondjatok nemet az anyósodnak.
Mama lakását eladtuk, és vettünk a nevemre egy másikat. De abban mama lakott haláláig.
Papíron az én nevemen van már évek óta.
Igazából az sem volt a fejemben, hogy anyumnál ott maradt a kulcs. Sose jön át ha mi nem hívjuk.
Ez az utolsó mondat elég furán hangzott.
Szóval, sose mászkál be a lakásba ha mi nem vagyunk otthon.
Nálunk az én szüleimnek van, feleségem édesanyjának nincs. De ő nem is ebben a városban lakik, hanem 100 km-re innen.
A kulcsnak annyi gyakorlati jelentősége van, hogy nyaralás előtt nem kell a nagy pakolászás közepette még egy kört tenni hozzájuk, hogy kulcsot adjunk.
Ill. mi családi házban lakunk, apukám sokszor jön segíteni, vagy hozni-vinni valami kerti dolgot. Így nem kell reggel csengetnie a kapunál (hátha a kisgyerek még alszik), bejön a kertbe, én már addigra szintén kint vagyok. Így rögtön foglalkozhatunk azzal, amiért jött.
Kérdező! Mondjátok azt, hogy anyukádtól is visszavettétek a kulcsot. Gondolom, ő nem sűrűn beszélget anyukáddal, így lebukás nem lesz.
Más lakásához kulcsot kérni még családon belül is bunkó dolog. Nem is értem, hogy gondolja... Kamu kulcsot ne adj, mert kerülhettek olyan helyzetbe, hogy ez kiderül. Ha egyszer véletlen kéne, hogy be tudjon menni, akkor mit mondasz neki? Mondjátok szépen meg neki, hogy semmi szüksége hozzátok kulcsra, anyukádnak is csak a vázolt okok miatt kellett most meg mégsem kéred tőle el a kulcsát feltehetően a saját lakása kulcsát (ha nem a te neveden van)
Amúgy nálunk is csak az én anyukámnak van kulcsa. Anyumé a lakás, költözéskor zárat cseréltünk, de azonnal vittem egyet anyunak. Ennek elég egyszerű oka van: bármikor elhagyhatom a kulcsom, murphy óta pedig tudjuk, hogy ez pontosan akkor történik, amikor párom több napos külföldi konferencián van. Ráadásul anyummal pár villamosmegállóra lakunk egymástól, ha nem vagyunk otthon ő jön virágot locsolni és nem anyósjelölt 50 km-ről. Nekem is van kulcsom anyuhoz hasonló okokból.
Ha fordítva lenne, tehát anyósjelölt lakna közel, akkor simán adnék anyósjelöltnek kulcsot praktikusságból, de így nincs rá szüksége.
Most már nem lakik ott a mamád, nincs szükség pótkulcsra,
anyukádtól kell visszakérni a kulcsot.
Egyiknek sem legyen, az a ti otthonotok, és ne feledd, az a férjed otthona is. A te anyukád pedig neki anyósa és nem az anyja. Ha nem szól a férjed, akkor sem normális, hogy amitől az ő anyja esetében ájuldozol, a te anyukádnál magától értetődő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!