Fizetnél anyukádnak/anyósodnak pénzt azért, hogy vigyázzon a gyerekedre?
Heti 1 alkalom, kb 3 óra.
A nagyszülők nyugdíjasok.
Ilyen esetben nem.
De emlékszem, mikor én voltam kicsi, sokat vigyázott rám a nagymamám. Akkor édesanyámék fizettek neki, mert főzött rám, stb.
Heti egy három órás alkalomra nem kellene fizetni, az alatt igazából nem sok vizet zavar egy gyerek.
Nem!!
Anyukám majdnem 1000 km-re van, ha itthon van, nem is kérdés, viszi az unokát ha kell, ha nem. :)
Anyósom a szomszéd utcába, ha két napig nem látja a fiam fel van háborodva, sokszor vigyáznak rá, de az esetek többségében csak "elköti" a gyereket. Egyszer csak beállít, hogy jött látogatni, 2 perc múlva már öltöztetni és bociszemekkel megkérdezi, hogy nem e probléma. Ha nem akarjuk elengedni akkor kiviszi egy kicsit az udvarra, ha elengedjük akkor 1-2 óra múlva megyünk érte, vagy hozza haza :)
Attól függ, hogy nekik mennyire lenne szükségük a pénzre, meg én megengedhetem-e magamnak.
Azért arra gondolni kell, hogy egyrészt sok nyugdíjasnak igen kevés pénze van, másrészt ha ök nem vállaják, akkor egy bébiszitter ingyen nem vállalja.
Ha anyagilag rászorul arra a pénzre, sem mondanám ki, hogy fizetek a gyerekvigyázásért. Inkább tekintsük ajándéknak, ahogy az ő ideje is ajándék, amit az unokájával tölt.
Ha nem szorul rá, de követeli a pénzt, hogy térítsem meg a fáradságát, akkor elgondolkodnék rajta, mennyire szereti az unokáját. Heti egy alkalom szerintem nem nagy kérés.
Nem.
Ha rászorul a segítségre, akkor általánosságban segítek neki, de semmiképp nem áraznám be az unokát.
Vérig sérteném vele anyukámat, anyósomat is.
Ha rászorulnak arra a kis pénzre, azt mással próbálnám kompenzálni. (Pl. úgy főznék, hogy tudjon másnapra elvinni, tartós élelmiszer, ruhák, vagy kiváltanám a gyógyszert, befizetni 1-2 csekket).
Itt többen mondják, hogy ha rá vannak szorulva a pénzre, akkor fizetnének, vagy nem pénzben (pl. élelmiszerben) kompenzálnák.
Nos, ha az én szüleim meg lennének szorulva, akkor segíteném őket, akkor is, ha nem vigyáznának a gyerekre.
De magáért a gyerekfelügyeletért nem fizetnék. Ez nekik is öröm jó esetben normális családban.
Heti 1x3 óra az semmiség. Ennyi időre akkor is jönnének, ha nem kellene vigyázni rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!