Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fizetnél anyukádnak/anyósodnak...

Fizetnél anyukádnak/anyósodnak pénzt azért, hogy vigyázzon a gyerekedre?

Figyelt kérdés

Heti 1 alkalom, kb 3 óra.

A nagyszülők nyugdíjasok.

2013. nov. 19. 13:49
1 2
 11/20 londonsgurl válasza:
100%

Ne fizess.

Szerintem ez alap dolog minden csaladba hogy vigyaznak a gyerekre/gyerekekre ha ugy van.

2013. nov. 19. 14:06
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Viszont olyat hallottam, hogy valaki teljesen a nagyszülőkre bízta a gyereket, míg dolgozott és azért adott is némi pénzt. De ez így rendben is van szerintem.
2013. nov. 19. 14:11
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem fizetnék ... Eleve anyumnak eszébe sem jutna ,hogy pénzt kérjen tőlem ,mert az unokájára vigyáz !!! Nekem anyum dolgozik ,a párom is külföldön .Olykor iskolai szünetekben anyu segítségét kell kérnem .Akkor anyu átszervezi a dolgait ,és bármikor szívesen vigyáz az unokájára ,de ugyanakkor pénzt nem várna és nem is fogadna el.
2013. nov. 19. 14:14
 14/20 anonim ***** válasza:
90%
örömmel szívvel lélekkel vigyázok az unokámra!!Imádom!!nekem az a fizettség ahogy a rám vigyorog:)))
2013. nov. 19. 14:14
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

11 éves a fiam. Mikor született suliba jártam. Egyedül neveltem őt, anyám ELVÁRTA, h fizessek neki érte, a gyerekkel pedig nem foglalkozott. Volt, h tőle egyenesen a kórházba vittem, mert megégett a keze. Akkor még tudott érzelmileg zsarolni, most már lesz.rom. Hivatásos bébiszitter ugyanannyiért vigyáz rá becsülettel.

Ez is egy tapasztalat.

2013. nov. 19. 14:16
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Max. ha sokat van ott, hagynék kajára pénzt, de "munkadíjat" nem számolnék fel.
2013. nov. 19. 14:34
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2013. nov. 19. 14:45
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha pénzre lenne szükségem a lányom adna (egyszer meg is történt),de,hogy azért pénzt fogadjak el,hogy vigyázok az unokámra,na az elképzelhetetlen!És amíg erőm van és bírom addig azt se fogom hagyni,hogy bébiszitterre vagy "idegenre" bízzák! A nagyfiamat anno szinte anyukámék nevelték,aztán a lányomnál már csak anyu volt és sokat betegeskedett,nem bírt vigyázni rá! Később a kisebbik fiamnál sajnos már ő sem volt! Másik nagyszülők szintén nem voltak,tehát én megéltem azt is amikor mindig kéznél van a mama és azt is amikor senkire nem számíthatok gyerekfelügyeletben! Amíg élek és bírom egészségileg addig mindig az unokám rendelkezésére állok!:)
2013. nov. 20. 15:57
 19/20 anonim ***** válasza:

Az lenne a korrekt, ha a nagyszülők önként felvállalnák, szeretetből, ez a normális.

Nálunk azonban nem így volt, anyu mindenfélét elkér cserébe vagy bevásárolgat és nem adja vissza a visszajárót kb. 50-3000 ft/alkalom. Így ritkán küldöm /kérem meg vásárlásra.

Az anyós meg eleve óradíjjal vigyáz a gyerekre.

2014. jan. 6. 07:25
 20/20 anonim ***** válasza:

19/19 vagyok

hozzá kell tennem nem iszákos segédmunkás, hanem értelmiséginek tartott család vagyunk

És azt is hozzátenném még, hogy a saját gyerekemtől el sem várnék anyagi ellenszolgáltatást, majd ha egyszer szüksége lesz rám.

2014. jan. 6. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!