Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális az anyósom?

Normális az anyósom?

Figyelt kérdés
A babám 2 hetes volt mikor szinte sértődötten megkérdezte hogy miért nem megyünk már el hozzá ebédre, mert ő babázni akar. Hozzáteszem 70 km-re lakik tőlünk. Most 2,5 hónapos a babám és mondtam menjünk, mert már elegem van a nyavajgásából. 2 hete le volt beszélve, hogy gyereknapkor megyünk hozzá, és elmondtam neki hagymás, nagyon fűszeres dolgot, valamint epret stb. nem ehetek, mert szoptatok. Mondta, hogy persze tudja, majd olyat csinál. Mit ad isten eperlevest csinált. Ok mondom majd eszek második félét. Közben felébredt a babám is és elmentem szoptatni. 2 órakor már kopogó szemekkel mentem ki ebédelni, de mint kiderült nem sokat ehettem, mert hagymás krumplit hagytak bőven, de a hagyma nélkülit, ami elvileg nekem készült jól megeszegették a rántotthússal egyetemben. A saláta jó fokhagymás volt így azt is csak nézegethettem. De megvígasztalt hogy csinált tortát... Persze epreset. Tudom hogy nem direkt csinálta, alapjáraton ilyen buta az anyósom. Na de igazán az unokája miatt odafigyelhetett volna, hisz neki abból lesz tej amit én eszek... Ja és ezer éve ki nem mosott ágytakaróval volt leterítve az ágy is amin szoptattam.
2016. máj. 30. 08:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/152 anonim ***** válasza:
70%
5 hetes babám van, kizárólag anyatejet fogyaszt, ettem mar epret, csípős et tegnap is tettem a levesbe, a hagymát meg imádom, eszem is. Nem provokálni akarok, csak kérdezem: lemaradtam valamiről?
2016. máj. 30. 08:53
 12/152 anonim ***** válasza:
79%

tényleg ki ment a fejéből.

Csinált neki külön köretet, de a többiek megették... nem anyós itt a gond.

2016. máj. 30. 08:53
 13/152 anonim ***** válasza:
32%
Vihar a biliben. Legközelebb lásd te vendégül, majd meglátjuk, mire jut időd főzni. Az meg teljesen normális, ha végre látni akarja az unokáját.
2016. máj. 30. 08:58
 14/152 A kérdező kommentje:
Epret a doktornénink nem ajánlotta, ugyanis allergén és lehet nem most, hanem a későbbiekben okoz majd eperallergiát a babánál. Nem kisérletezek vele. Azt nem is írtam le hogy kértem tőle törülközőt, hogy a melleim megtörüljem, mert megmostam. Erre ide adott egy törülközőt amibe a haját törülte... Nem lihegem túl, ő akarta annyira, hogy ebédre menjünk nem én. Elmondtam neki mit nem eszem.
2016. máj. 30. 09:04
 15/152 A kérdező kommentje:
Miért ne láthatná nálunk? A többiek nem tudhatták, hogy azt nekem csinálta, mivel csak vele beszéltem.
2016. máj. 30. 09:06
 16/152 anonim ***** válasza:
41%

főzött olyant, amit megehetsz? Főzött. Nincs mit ragozni.

Nyilván még sose jártál náluk, hogy nem ismered a tisztaságot...

Éheztél szoptatás után? Mikor ettél előtte, 4-5 órát szoptattál vagy mennyit?

2016. máj. 30. 09:07
 17/152 anonim ***** válasza:
97%
A férjed miért nem tett neked félre? Ő nyilván tudja, mit ehetsz/nem ehetsz.
2016. máj. 30. 09:08
 18/152 anonim ***** válasza:
57%
Ne haragudj,de itt te vagy a hülye Nincs szád,hogy mikor odaértetek,mondtad volna,hogy azt neked csinálta főleg,hagyjanak belőle? KOMMUNIKÁCIÓ!Ne vegye már el az eszed a gyerek.Mellesleg az ajánlás egy dolog,ha azt ajánlja a "doktornéni",hogy ne vegyél levegőt,mert a baba megijed a szuszogástól,nem veszel,mert nem kockáztatsz?Itt te kapod túl.
2016. máj. 30. 09:12
 19/152 anonim ***** válasza:
62%
A doktornénid is túllihegi a dolgokat. Miért ne ehetnél szoptatás alatt is epret, hagymát, vagy fűszeres ételt? NEM lesz tőle allergiás a babád. Hasa is csak a K-betűs, puffasztó ételektől fájhat, de ez sem biztos. Éppen azért van annyi allergiás gyerek, mert túlzásba viszik az ételek kerülését.
2016. máj. 30. 09:24
 20/152 anonim ***** válasza:
86%

Ez nagyon ismerős sztori. :)

Allergiás vagyok a dió-és mogyorófélékre, előre szóltunk, erre csinált diós sütit.

Elsőre én is legyintettem, mikor anyós ezt eljátszotta, hogy biztos elfelejtette...

Megszületett a babánk, tudta, hogy szoptatom, mentünk látogatni, csinált székelykáposztát.

Aztán mikor másodszor is kizárólag olyan ételeket főzött, amiből én nem ehetek, már gyanús volt a dolog. (Babot, stb. Ezt már 30 éve se javasolták a védőnők, csak úgy szólok, tehát ő is tudja, hogy szoptatós kismama nem eheti.)

Aztán jött az, hogy micsoda hül.yeség, hogy a baba nem ehet semmit 4 hónaposan, nekiállt megetetni babgulyással.

Akkor borítottam bilit, mikor kiderült, hogy mogyoró- és diófélékre ő is allergiás, és külön kértem, hogy ne adjon a kicsinek semmit, ami ilyet tartalmaz. De majd ő jobban tudja, ez is csak divat, régen bezzeg nem volt, megint csak vele akarok kiba.szni.

Aztán megetette a gyereket mogyorós csokival, mi meg rohantunk vele kórházba, szerencsére nem lett tragédia.

De ahogy a válaszolókat elnézem, ebben az esetben is én vagyok a hisztis meny, aki ok nélkül utálja a szegény anyósát.

Mihez tartás végett, mikor nálunk vannak vendégek, én fejből tudom, melyik családtag mire allergiás, ki vegetáriánus, ki mit nem szeret, és ennek megfelelően főzök úgy, hogy mindenki ehessen bátran, és jusson mindenből.

Anyóspajtást most sem kötelezte senki, hogy pont epres kajákat csináljon, meg hagymás krumplit, főzhetett volna sima krumplipürét mindenkinek, ha azt jobban szereti a család, de neeeem...

Mert érdekes, azt se tudja, hogy a saját fia és a férje a hagymás krumplit nem szereti, csak a krumplipürét... hát hogyne!

Nem baj, ha egyedül maradok a véleményemmel, de nekem ez akkor is olyan kiba.szás-szagú történet.

Kérdező: legközelebb tüntetőleg vigyél magadnak ételt, saját innivalót, tiszta törölközőt, és ha besértődik, elmagyarázod, hogy legutóbb is előre szóltál, és akkor se volt értelme.

2016. máj. 30. 09:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!