Normális az anyósom?
tényleg ki ment a fejéből.
Csinált neki külön köretet, de a többiek megették... nem anyós itt a gond.
főzött olyant, amit megehetsz? Főzött. Nincs mit ragozni.
Nyilván még sose jártál náluk, hogy nem ismered a tisztaságot...
Éheztél szoptatás után? Mikor ettél előtte, 4-5 órát szoptattál vagy mennyit?
Ez nagyon ismerős sztori. :)
Allergiás vagyok a dió-és mogyorófélékre, előre szóltunk, erre csinált diós sütit.
Elsőre én is legyintettem, mikor anyós ezt eljátszotta, hogy biztos elfelejtette...
Megszületett a babánk, tudta, hogy szoptatom, mentünk látogatni, csinált székelykáposztát.
Aztán mikor másodszor is kizárólag olyan ételeket főzött, amiből én nem ehetek, már gyanús volt a dolog. (Babot, stb. Ezt már 30 éve se javasolták a védőnők, csak úgy szólok, tehát ő is tudja, hogy szoptatós kismama nem eheti.)
Aztán jött az, hogy micsoda hül.yeség, hogy a baba nem ehet semmit 4 hónaposan, nekiállt megetetni babgulyással.
Akkor borítottam bilit, mikor kiderült, hogy mogyoró- és diófélékre ő is allergiás, és külön kértem, hogy ne adjon a kicsinek semmit, ami ilyet tartalmaz. De majd ő jobban tudja, ez is csak divat, régen bezzeg nem volt, megint csak vele akarok kiba.szni.
Aztán megetette a gyereket mogyorós csokival, mi meg rohantunk vele kórházba, szerencsére nem lett tragédia.
De ahogy a válaszolókat elnézem, ebben az esetben is én vagyok a hisztis meny, aki ok nélkül utálja a szegény anyósát.
Mihez tartás végett, mikor nálunk vannak vendégek, én fejből tudom, melyik családtag mire allergiás, ki vegetáriánus, ki mit nem szeret, és ennek megfelelően főzök úgy, hogy mindenki ehessen bátran, és jusson mindenből.
Anyóspajtást most sem kötelezte senki, hogy pont epres kajákat csináljon, meg hagymás krumplit, főzhetett volna sima krumplipürét mindenkinek, ha azt jobban szereti a család, de neeeem...
Mert érdekes, azt se tudja, hogy a saját fia és a férje a hagymás krumplit nem szereti, csak a krumplipürét... hát hogyne!
Nem baj, ha egyedül maradok a véleményemmel, de nekem ez akkor is olyan kiba.szás-szagú történet.
Kérdező: legközelebb tüntetőleg vigyél magadnak ételt, saját innivalót, tiszta törölközőt, és ha besértődik, elmagyarázod, hogy legutóbb is előre szóltál, és akkor se volt értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!