Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogom van e ehhez, és ha igen...

Jogom van e ehhez, és ha igen hogy közöljem finoman?

Figyelt kérdés

Fiamat hamarosan kereszteljük. Nekem ez nagyon fontos, nem csak egy buli, meg zabálás. Anyósék elvileg hívők, meg van ott is keresztelve mki, ünnepeket is tartják. Mégis mikor a másik unoka keresztelője volt, egyszerűen nem jöttek el a templomba, amúgy másik város, mint ahol őklaknak Hanem ebeebéd körül befutottak, mintha ez csak egy sima ebéd lenne. Én úgy érzem elvárhato, hogy a szertartáson is jelen legyenek, hisz nem ütközik a vallasukkal, ennyi tisztelet járhatna mind a fiamnak és mind nekem, mert ez fontos esemény. Tudom nekik ez nem fontos ők ilyenek. Mégis szólni akarok, hogy a meghívás nem csak a nagy kajálásrol szól, ki lehet bírni egy órát a templomban.

Elég begyepesedett gondolkodasuak, nekem főleg úgy tűnik, nem tudják hogy viselkedjenek a templomba, és anyósom olyan letojom típus. Amúgy jóban is vagyunk, nem akarom ezzel elrontani a kapcsolatot.

2016. ápr. 14. 06:29
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Természetesen nem jöttek el, miután hazaertunk a templomból kettő (!!!) perc múlva viszont a hazunknal voltak. Hoztak két tortát, nem baj, hogy én sütöttem 3fele süteményt és egy nagy tortát is, ezeket muszáj volt becsomagolnom a többi rokonnak, mert ránk romlott volna. Nem is értem miért hozott süteményt mikor tudta, hogy mindig csinálok Mindegy!

Anyósom evett 3 kanál levest, aztán kiment cigizett. A tortát se várták meg, már aposomnak mutogatott, hogy keljen fel a székről.

És a legszebb, hogy milyen ócska ruhába jöttek. Anyos melegitonadrag, színes zokni szandállal, fehér póló, kardigán. Apos szakadt kék póló és terepmintas munkasnadrag.

Férjemnek megmondtam, többet nem hívom őket. Egy hétig suroltam a lakást és 4 órát aludtam, hogy elvégezzek az ebéddel, ők meg még felöltözni se tudnak. Ilyen embereknek én többet nem főzök.

Azért emeltem ki a kérdést, mert muszáj volt kiirnom magamból :( férjem is azt mondta, inkább zárjuk le a témát, mert neki is szar.ul esett az egész.

2016. máj. 1. 12:45
 32/36 anonim ***** válasza:
47%
Szegenyem nagyon sajnallak, de a ferjednek igaza van zarjatok ki ezt a dolgot. en a helyetekben oket is kizarnam minden szinten az eletetekbol. nem meltoak ra, bunkok szivtelenek ha lehet ne igen tartsatok veluk semmifele kapcsolatot. Hidd el az ilyen nagyszulo a kesobbiekben sincs jo hatassal a gyerekre, es ha kezdettol nincs kapcsolat akkor nem fog hianyzani se neki.
2016. máj. 2. 12:14
 33/36 anonim ***** válasza:
87%

Sajnálom hogy így jártál. Ez tanulság neked hogy nem kell elvarassal élned felejuk mert ilyenek.

Nyilván a cél a jó viszony fenntartása ok már nem fognak megvaltozni neked kell sohajtani és legyinteni rájuk.

2016. máj. 4. 10:38
 34/36 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy így alakult.

Én soha nem hittem, bár megkereszteltek, ennyiben kimerült a "vallásos" nevelésem.

Ennek ellenére minden keresztelőre elmegyek, ha meghívnak családtagok, és az eseményhez méltóan jelenünk meg, és viselkedünk.

Imátkozni, ilyesmikre nem vagyok hajlandó, szép csendben elnézelődök, és tisztelem, hogy másnak ez fontos.

Fura egy anyósodék vannak, legközelebb ne is szóljatok nekik ilyen alkalmakkor, és kész.

A karácsonyi menüt is mackóban eszik? Mindig ilyen igénytelenek?

Az én anyósom is egy borzalom sok tekintetben, de már nem is mondok semmit a férjemnek, mert iszonyú rosszul esik neki, látom rajta. De nem lehet beszélni vele, mert ha kényes téma szóbakerül mindenféle pánikrohamot, meg fulladást meg ilyesmiket produkál. Aztán meg az a vége, hogy mi tesszük ez vele...

Ha még bisszankodsz miatta ne mutasd neki, panaszkodj nekünk, vagy baránődnek, ne a férjednek.

Apám iszonyú parasztul tud viselkedni, és ha igaza van is a férjemnek, nekem is nagyon rossz, mikor szidja, pedig igaza van tudom.

2016. máj. 4. 14:18
 35/36 A kérdező kommentje:

Karacsonykor se öltöznek ki. Sogornőm még odaszólt, hogy anyu egyik gyerek keresztelője se jött el, ne vegyem a szívemre.

Nem akarok annyira belemenni, de szerintem azért viseli rosszul a társaságot, mert otthon dolgozik, kertészetben. Nála kimerül a beszélgetés annyiból, hogy épp mi kel a fóliában. Hétköznap még elhallgatom, hogy a legkülönfélébb pl. politikai téma után is képes visszakanyarodni arra, hogy mennyit kell locsolnia! Szó se róla, az én szüleim is földdel foglalkoznak, de más egyéb érdeklődési körük is van, nem azon dumalnak mindig, hogy kikelt e mán a búza! Sajnálom kimondani, de olyan igazi selát sehall falusi bunkók. Hihetetlen, pedig csak pár kilométerre laknak, megsincs igényük semmire, ami megkülönbözteti a hétköznapokat egymástól!

Igen Köszönöm hogy ide kipanaszkodhattam magam, mert baromira bennem van még.

2016. máj. 4. 15:48
 36/36 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy így alakult :(

Ne vedd magadra, ez nem ellened szólt, vagy a gyerek ellen, hanem egyszerűen ennyire primitívek. Teljesen világos, hogy a koncepciót sem értik, az ő szemszögükből még jófejek is voltak gondolom, hiszen vittek sütit. Engedd el és máskor ne hívd őket ilyen alkalomra, mert sajnos képtelenek felnőni hozzá.

2016. máj. 4. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!