Jogom van e ehhez, és ha igen hogy közöljem finoman?
Fiamat hamarosan kereszteljük. Nekem ez nagyon fontos, nem csak egy buli, meg zabálás. Anyósék elvileg hívők, meg van ott is keresztelve mki, ünnepeket is tartják. Mégis mikor a másik unoka keresztelője volt, egyszerűen nem jöttek el a templomba, amúgy másik város, mint ahol őklaknak Hanem ebeebéd körül befutottak, mintha ez csak egy sima ebéd lenne. Én úgy érzem elvárhato, hogy a szertartáson is jelen legyenek, hisz nem ütközik a vallasukkal, ennyi tisztelet járhatna mind a fiamnak és mind nekem, mert ez fontos esemény. Tudom nekik ez nem fontos ők ilyenek. Mégis szólni akarok, hogy a meghívás nem csak a nagy kajálásrol szól, ki lehet bírni egy órát a templomban.
Elég begyepesedett gondolkodasuak, nekem főleg úgy tűnik, nem tudják hogy viselkedjenek a templomba, és anyósom olyan letojom típus. Amúgy jóban is vagyunk, nem akarom ezzel elrontani a kapcsolatot.
19es ha keresztapád nem jár templomba, hol keresztelt téged? :)
Anyosomek nem istengyűlölők, nem utálják a templomot, volt saját templomi eskuvojuk is! Egyszerűen a vallás kimarad az életükből, nincs róla semmilyen véleményük. Nem tagadják, és nem kopkodnek az utcán, ha keresztet látnak. Nem tudom jobban elmagyarazni, férjem pl. Elsoaldozo is volt, bérmálták is. Ebből hogy jön le nektek az, hogy ők azért tartozkodnak a templomtól, mert utálják a templomot meg Istent és én hogyan varhatom el, hogy ők is megjelenjenek?
Nekem is az a példa jutott eszembe, mintha valaki nem menne el temetésre, de a torra odamenne zabálni.
Pofátlan és illetlen dolog!
Az más kérdés, hogy hasonló esetben én nem törekednék arra, hogy FINOMAN közöljem az álláspontomat. :DDD
Szerintem beszélj a férjeddel, mégiscsak ő tud könnyebben szót érteni a szüleivel. Ha ő egyetért veled, akkor mondja meg ő, olyan stílusban, ahogyan helyesnek tartja, hogy vagy jönnek a szülei szertartásra IS, vagy ebédre SEM.
Ha férjed megértő a szüleivel (én mondjuk nem lennék az!), akkor esetleg férjed előtt fejtsd ki a véleményedet erről a hozzáállásról és mondd ekkor is azt, hogy hívja meg őket, mondjon, amit akar, legyen, ahogy lesz, te annyit ígérsz, hogy ott a keresztelőn nem csinálsz botrányt. De utólag esetleg el fogod mondani nekik, hogy mi a véleményed erről...
Szerintem a fiadra koncentrálj.. ez neki esemény, meg a keresztszülőknek, nektek - anyósék itt max. vendégek.
Minek a kelletlen vendég?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!