Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogom van e ehhez, és ha igen...

Jogom van e ehhez, és ha igen hogy közöljem finoman?

Figyelt kérdés

Fiamat hamarosan kereszteljük. Nekem ez nagyon fontos, nem csak egy buli, meg zabálás. Anyósék elvileg hívők, meg van ott is keresztelve mki, ünnepeket is tartják. Mégis mikor a másik unoka keresztelője volt, egyszerűen nem jöttek el a templomba, amúgy másik város, mint ahol őklaknak Hanem ebeebéd körül befutottak, mintha ez csak egy sima ebéd lenne. Én úgy érzem elvárhato, hogy a szertartáson is jelen legyenek, hisz nem ütközik a vallasukkal, ennyi tisztelet járhatna mind a fiamnak és mind nekem, mert ez fontos esemény. Tudom nekik ez nem fontos ők ilyenek. Mégis szólni akarok, hogy a meghívás nem csak a nagy kajálásrol szól, ki lehet bírni egy órát a templomban.

Elég begyepesedett gondolkodasuak, nekem főleg úgy tűnik, nem tudják hogy viselkedjenek a templomba, és anyósom olyan letojom típus. Amúgy jóban is vagyunk, nem akarom ezzel elrontani a kapcsolatot.

2016. ápr. 14. 06:29
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
57%
Én elmondanám nekik, hogy nekem ez fontos és szeretném, ha eljönnének. Én ateista vagyok, de ebben a helyzetben elmennék ugyanúgy, ha megkérnének, nagyon szívesen. Utálok templomba járni, elég erőteljes rossz véleményem van a vallásokról, de attól függetlenül mindenkinek szíve-joga abban hinni, amit szeret. Ezzel nem erőltetsz rájuk semmit szerintem :)
2016. ápr. 14. 11:07
 22/36 A kérdező kommentje:
15os pontosan ez a lényeg, hogy lusták, leszarják az unnepséget! Ok otthon se tartottak se szülinapot, se házassági évfordulót, oké így szokták, nincs igényük erre. Tökmindegy, hogy reggel 9kor vagy délre jönnek át a szomszéd faluból. Férjem azt mondta beszél velük. Mikor a másik unoka keresztelóje volt, csak pislogtam, hogy hol vannak? Pedig már az a saját lánya gyereke. Ballagasban olyan kifogas volt, hogy nincs parkoló, úgysem látják majd a gyereket, nagy a tömeg. Nekik ilyen a hozzáállásuk, hogy ami kicsit több macerával jár, mint otthon ülni a tv előtt mackonadrgban, azzal túl sok a feszkò, inkább kihaggyák.
2016. ápr. 14. 11:12
 23/36 A kérdező kommentje:
Nem utálom anyósom, jóban vagyunk, írtam már. Hogy nem vagyunk egyformák? Ilyen van, de közös nevezőre kell jutni. Csak azt mondjátok meg, az nektek normális, hogy ebéden ott vagytok, de ami miatt az ebéd van, vagyis keresztelő, ott már nincs tomegiszony? Legalább 30an leszünk. A templomban nem tudom lesz e 10 ember? Merthogy ott is aligvvannak.
2016. ápr. 14. 11:17
 24/36 A kérdező kommentje:

19es ha keresztapád nem jár templomba, hol keresztelt téged? :)

Anyosomek nem istengyűlölők, nem utálják a templomot, volt saját templomi eskuvojuk is! Egyszerűen a vallás kimarad az életükből, nincs róla semmilyen véleményük. Nem tagadják, és nem kopkodnek az utcán, ha keresztet látnak. Nem tudom jobban elmagyarazni, férjem pl. Elsoaldozo is volt, bérmálták is. Ebből hogy jön le nektek az, hogy ők azért tartozkodnak a templomtól, mert utálják a templomot meg Istent és én hogyan varhatom el, hogy ők is megjelenjenek?

2016. ápr. 14. 11:25
 25/36 anonim ***** válasza:
54%
Úgy keresztapám, hogy annak hívom, mert a felesége a keresztanyám:)
2016. ápr. 14. 12:07
 26/36 anonim ***** válasza:
37%
Kerdezo! Teljesen elvarhato hogy reszt vegyenek a szertartason... De ha szerinted nem fognak tudni viselkedni, vagy susogos melegitoben jonnenek, szoval en biztosan nem egetnem veluk magamat. Nem hivnam el oket. Az ebedre sem.
2016. ápr. 14. 13:25
 27/36 anonim ***** válasza:
65%

Nekem is az a példa jutott eszembe, mintha valaki nem menne el temetésre, de a torra odamenne zabálni.

Pofátlan és illetlen dolog!

Az más kérdés, hogy hasonló esetben én nem törekednék arra, hogy FINOMAN közöljem az álláspontomat. :DDD

Szerintem beszélj a férjeddel, mégiscsak ő tud könnyebben szót érteni a szüleivel. Ha ő egyetért veled, akkor mondja meg ő, olyan stílusban, ahogyan helyesnek tartja, hogy vagy jönnek a szülei szertartásra IS, vagy ebédre SEM.

Ha férjed megértő a szüleivel (én mondjuk nem lennék az!), akkor esetleg férjed előtt fejtsd ki a véleményedet erről a hozzáállásról és mondd ekkor is azt, hogy hívja meg őket, mondjon, amit akar, legyen, ahogy lesz, te annyit ígérsz, hogy ott a keresztelőn nem csinálsz botrányt. De utólag esetleg el fogod mondani nekik, hogy mi a véleményed erről...

2016. ápr. 14. 13:39
 28/36 omba ***** válasza:
70%

Szerintem a fiadra koncentrálj.. ez neki esemény, meg a keresztszülőknek, nektek - anyósék itt max. vendégek.

Minek a kelletlen vendég?

2016. ápr. 14. 17:04
 29/36 anonim ***** válasza:
72%
9 es vagyok termeszetesen elmentem hiszen igy illendo. nem haltam bele, pedig tenyleg nem ismertem a menetrendet mert katolikus keresztelo volt en meg evangelikusra vagyok keresztelve nalunk nincsenek azok a dolgok amit a katolikusoknal. neztem ki mit csinal aztan utanuk csinaltam, osszekulcsoltam a kezem aztan ultem es kesz. nehogy mar ezt ne birja ki valaki foleg az unokaja erdekeben.
2016. ápr. 15. 10:29
 30/36 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem hagyd a csudába, úgyse fognak elmenni, főleg ha sose szoktak semmire. Gondolj bele, innentől kezdve akkor mindenki mindenére el kéne menniük, hogy senkit se bántsanak meg, ezt a "kellemetlenséget" meg nem fogják bevállalni. Bunkóság, az tény, nekem a párom úgy jött el az unokatesóm esküvőjére, hogy 1. nem is ismerte, 2. a vallása olyannyira más, hogy konkrétan tilos lenne betennie a lábat templomba, 3. nem is beszéli a nyelvünket, mégis eljött, végighallgatta.
2016. ápr. 15. 14:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!