Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogom van e ehhez, és ha igen...

Jogom van e ehhez, és ha igen hogy közöljem finoman?

Figyelt kérdés

Fiamat hamarosan kereszteljük. Nekem ez nagyon fontos, nem csak egy buli, meg zabálás. Anyósék elvileg hívők, meg van ott is keresztelve mki, ünnepeket is tartják. Mégis mikor a másik unoka keresztelője volt, egyszerűen nem jöttek el a templomba, amúgy másik város, mint ahol őklaknak Hanem ebeebéd körül befutottak, mintha ez csak egy sima ebéd lenne. Én úgy érzem elvárhato, hogy a szertartáson is jelen legyenek, hisz nem ütközik a vallasukkal, ennyi tisztelet járhatna mind a fiamnak és mind nekem, mert ez fontos esemény. Tudom nekik ez nem fontos ők ilyenek. Mégis szólni akarok, hogy a meghívás nem csak a nagy kajálásrol szól, ki lehet bírni egy órát a templomban.

Elég begyepesedett gondolkodasuak, nekem főleg úgy tűnik, nem tudják hogy viselkedjenek a templomba, és anyósom olyan letojom típus. Amúgy jóban is vagyunk, nem akarom ezzel elrontani a kapcsolatot.

2016. ápr. 14. 06:29
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
60%
Én a helyedben helyedben ezt nem erőltetném senkire. A vallás egy kényes dolog. Attól senki nem lesz hívő, hogy megkeresztelik, karácsonyra jól teletömik a fa alját, sőt attól sem,ha minden héten templomba járnak. Én megmondanám,hogy szeretném őket meghívni, és személy szerint nagyon sokat jelentene, ha a szertartásra is eljönnének. Ha meg nem mennek,örülj, nem fogsz azon feszengeni,mit csinál anyós após, miért nem imádkozik, miért nem énekel...
2016. ápr. 14. 06:49
 2/36 anonim ***** válasza:
94%
Mondd meg nekik, hogy x orakor talalkozzatok a templom elott, legyenek ott, mintegy gyulekezon, hatha bevalik. Nagy port ne kavarj, megha neked ez fontos is ( nekem is az lenne), mert ha rosszul sul el , el sem mennek. Te es a ferjed ott lesztek , a keresztszulok is, vegeredmeny ugy is ez a lenyeg.
2016. ápr. 14. 06:50
 3/36 anonim ***** válasza:
11%

Már volt itt kèrdésed, akkor valami ajándèkkal volt probléma...

Ezek a "nagy" hívôk nem tudnak lenyugodni...

2016. ápr. 14. 06:53
 4/36 anonim ***** válasza:
28%

1. JOGOD van hozzá, de le nem várhatod senkitöl, hogy a templomba is elmenjen.

2. Attól, hoyg anyósék "hívök", még nem jelenti azt, hogy ugyanazt a vallást tartják - és sokan nem mennek más felekezet templomába.

3. Az, hogy "nem tudják, hogy viselkedjeben a templomban" arra utal, hogy ök nem ebben a vallásban hisznek.

4. Ha szólsz, akkor nagy valószínüseégel nem érsz el mást, minthogy rossz lesz a kapcsolatotok és a férjed meg két tüz közé kerül.

5. Annyi lelki szabadságot illik megadni másoknak, hogy eldönthessék, akarnak-e a ti templomotokba menni vagy sem.

2016. ápr. 14. 07:23
 5/36 anonim ***** válasza:
46%

Ezek szerint te vallásodat gyakorló hívő ember vagy. Akkor fogadd el, hogy van, aki máshogy gondolkodik. Neked fontos a keresztelő, tehát ha te és a gyereked ott van, akkor jó.

Minek a közónség? Ti ezek szerint a keresztelőt fontosnak tartjátok, minden héten templomba jártok, ügy éltek, ahogy a vallásotok megkóveteli. Van, akinek nem ennyire fontos, fogadd el.

2016. ápr. 14. 07:39
 6/36 A kérdező kommentje:

Nem azt akarom, hogy áhítattal vegighallgassák a misét, meg egycsapásra hívők legyenek. Csak legyenek ott, ennyi.

Náluk inkább az van, hogy utálnak únnepsegre járni. Ballagasba se mentek el, esküvőre se, még a polgárira se, pedig ezeknek semmi köze a valláshoz. Nem szeretnek kiöltózni, csak egyenek oszt kész. Viszont én így nem értem akkor ők mit akarnak ünnepelni, ha magát a keresztelőt kihaggyák?

Meg ez a dolog engem nem érdekel, hogy ők amúgy hagyományok nélkül élnek, hisz ő életük, azt csinálnak amit akarnak, csak itt most a mi csaladunkrol van szó és a mi szokasinkrol, egyszer kibirhato sztem.

Amúgy megkertem férjemet, hogy beszéljen velük, hátha így jobb lenne.

2016. ápr. 14. 07:51
 7/36 anonim ***** válasza:
18%
Itt semmiféle jogról nincsen szó. Csupán attól, hogy te rendíthetetlenül meg vagy győződve a saját véleményed, hited, szokásaid kizárólagos fensőbbségéról. Sok gondod lesz még az életben ilyen merevség mellett.
2016. ápr. 14. 07:57
 8/36 A kérdező kommentje:

4es ők nem más felekezetüek, keresztények, akik nem hisznek sem Istenben, sem másban. Nincs vallasuk.

Ez nem a vallásról szól. Nem kell hallelujat énekelni Az én Istenemnek. Csak az unokajuk kereszteloje lesz, ami egy ünnep és szeretném, ha ők isrrészesei lennének ! Ugyanolyan rosszul esne, ha a ballagási únnepsegre nem jönnének el, csak az azt követő ebédre.

2016. ápr. 14. 07:57
 9/36 anonim ***** válasza:
92%

En sem vagyok hivo (meg vagyok keresztelve) de termeszetes volt hogy az ismeros gyerekenek a kereszteloje a templomi szertartassal kezdodik es utana van az ebed.

MOndd azt nekik hogy neked nagyon sokat jelentene erzelmileg es maskent is hogy a nagyszulok ott legyenek amikor az unokat keresztelik , szeretned ha a templomi szertartasra is eljonnenek.

2016. ápr. 14. 08:00
 10/36 A kérdező kommentje:
9es és te, annak ellenére, hogy hidegen hagy az egész vallási macera, azért te is elmentel a templomba nem? Pedig csak ismerős gyerek, nem közeli. Azt, hogy nem tudják mit kell csinálni egy mise alatt, nem gond, felállnak meg leülnek mikor a többi azt csinálja, nem őket nézi ott senki. Meg azért tegyük hozzá, hogy nagyon kevés olyan hívő van, aki betéve tudja a mise rendjét. Ez tök megszokott, engem pl. Nem haborit fel, ha nem tudja az imát, vagy nem terdel le, mert fáj a lába. Keresztelő lesz, nem verseny.
2016. ápr. 14. 08:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!