Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tényleg nem vészes, amit...

Tényleg nem vészes, amit csinálnak?

Figyelt kérdés
A párom szüleiről lenne szó. A párom 30 éves, évek óta nem lakik a szüleinél. Eleinte, mikor hozzám jött, az ő kocsijukkal, csak 20 km-es táv, de mindig fel kellett hívnia a szüleit (25-6 évesen), ha ideért hozzám. Akkor azt hittük, csak a kocsi miatt aggódnak, azonban a helyzet azóta sem változott. Azóta összeköltöztünk és 3 órányira lakunk tőlük. Mivel sokminden a régi otthonunkhoz köt, a párom maszek munkái, család..stb., 2-3 hetente hazajárunk. Ezt viszont a párom szülei nagyon sérelmezik, szerintük nem kellene ennyit hazajárni, mert nagyon veszélyes az út (szinte végig autópálya), könnyen történhet velünk valami az úton. Mindig, ha pl felérünk a lakásunkba egy otthoni látogatás után, fel kell hívni a párom anyját, különben állítólag nem tud aludni, mert azt hiszi, valami biztos történt a fiával. A hétvégén otthon voltunk, és mikor este visszaértünk a lakásba, megcsörgettük a telefonját, erre a párom apja visszahívta a páromat, biztos felért-e, túl korán odaértünk, nem-e csak kamuból csörgette, közben meg még oda sem értünk, csak meg akarjuk őket nyugtatni. Nálam valahol itt szakadt el a cérna, így is unom már a minden alkalmas csörgetgetést, hívogatást. Ráadásul akárhányszor ottvagyunk náluk, mindig elmondják, hogy veszélyes az út, ne járjunk annyit haza, nehogy balesetünk legyen. Bevallom, nekem mostanában amúgy is szorongásos betegséggel kell orvoshoz járnom, nehezen viselem a beszólogatásokat és már kezdek az úton félni, kezdek félni a hazajárástól, sőt már az autóvezetéstől is, amit korábban határozottan élveztem. Állandóan eszembe jut, hogy ne fessük az ördögöt a falra, különben megjelenik és az is, hogy létezik önbeteljesítő jóslat és ha ennyit magyarázzák, hogy nehogy meghaljunk egy balesetben (persze, nem így mondják, de ez a lényege), előbb-utóbb megfogunk. Mikor a páromat kértem, hogy állítsa le erről a szüleit, mert már kezdek félni az autóban a fülembe ültetett negatív gondolatok miatt, csak leteremtett engem, hogy ne foglalkozzak ezzel és kész, de nekem ez nem megy. Szerinte én reagálom túl, szerintem meg a szülei. 30 éves embernek miért kell a szüleit hívogatnia, ha hazaért egy 3 órás útról?! Miért traktál azzal minket az anyja, hogy különben nem tud aludni, mert fél, hogy történt a fiával valami baj?! Csak szerintem túlzás ez és én reagálok túl érzékenyen rá? El kellene engednem a fülem mellett ezeket?
2016. jan. 20. 00:11
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
62%

Itt aztán bárki írhat neked bármit, csak a tieddel megegyező véleményt fogadod el. Pedig marhára nincs igazad. Csak tudnám akkor minek teszel fel itt kérdést.

Megéled még, amikor a gyereked azt mondja neked, hogy ne hívogasd, mert zavarja. Nagyon fog fájni.

2016. jan. 20. 17:52
 22/23 A kérdező kommentje:
A válaszolók egy jó része csak mocskolódó, támadó válaszokat volt képes adni, ilyen emberek válaszára sosem adtam, nem is kértem őket. Kérdeztem a normális emberek véleményét, sokan nem értenek velem egyet, ezeket elolvastam és köszönöm, de ettől az én véleményem nem változik. És kétlem, hogy bármikor is hasonló helyzetbe kerülnék, ugyanis én nem ezt a szülői mintát láttam, számomra ez nem normális dolog, miért is követném. Az én szüleim sosem csinálták ezt hála Istennek, és emiatt sosem éreztem, hogy ezért engem kevésbé féltenének. Hozzáteszem, ha pl út közben gond lenne az autóval,az én édesapám lenne az első, akit hívnánk és az első, akitől segítséget várhatnánk, sajnos a párom szülei eddig csak hátat fordítottak nekünk hasonló helyzetekben. Ha baj van, akkor ne hívjuk őket, csak azért, hogy nem haltunk-e meg, szép felfogás.
2016. jan. 20. 18:34
 23/23 anonim ***** válasza:
52%

Na mondtam én hogy úgyis arra jutsz hogy mindenki hülye csak te nem :D

Csak tudnám minek kéred ki mások véleményét, ha képtelen vagy elfogadni a kritikát.

2016. jan. 20. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!