Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem csinálnak semmit, és én...

Nem csinálnak semmit, és én már nem bírom?

Figyelt kérdés
Az iskola miatt Budapestre költöztem, a nővéremhez. Ő már egy éve itt élt szintén az iskola miatt. A lakás bérleti díját a szüleink fizetik. Nővérem barátja szinte itt él velünk, majdnem mindennap itt van. Itt fürdik, itt eszik itt vannak a ruhái egy része is. A gond a takarítással van. Néha néha elmosogatnak és még ritkábban felporszivoznak (havonta max 1szer). Nem szeretek koszban élni így eddig én megcsináltam. De most beteg lettem és nem tudom. Megkértem őket, de azt mondták ez csak albérlet és nem kell mindig ragyognia, lazítsak egy kicsit. Jöttek a barátaim látogatóba és nagyon szégyelltem magam a kosz miatt. Mit tehetnék? Vagy ilyenek a fősulis évek, és valóban lazítanom kellene?
2015. jún. 6. 21:31
 1/8 anonim ***** válasza:
53%

LEülnék és tisztáznám a házi szabályokat, amiket egyetértésben meg kell hoznia mindenkinek, aki itt lakik:

1. mindenki, aki heti 3-4 napnál többet tölt a lakásban, beszáll a költségekbe, pl. kaja vásárlás

2. ugyanez vonatkozik a takarításra is, akár rendszert is készítenék, kinek-mi a feladata

Egymás alapvető tisztelete elvárható együttéléskor. Állj ki magadért, mert jelenleg lenéznek és ez elfogadhatatlan! N31

2015. jún. 6. 21:35
 2/8 anonim ***** válasza:
#1 Elmeletben nagyon szepen leirtad, hogy mit mondjon nekik a kerdezo, csak eppen a novereek le fogjak magasrol tojni ezeket a szabalyokat.
2015. jún. 6. 21:40
 3/8 anonim ***** válasza:
29%
egyén függő, kinek mi a kosz, kit mi zavar. én se ugrálnék csak azért mert te kitalálsz nekem feladatokat. szerintem is inkább lazíts. ha a barátaid a porcicákra izgulnak ahelyett, hogy a társaságod miatt járnának hozzád, az az ő bajuk
2015. jún. 6. 21:41
 4/8 A kérdező kommentje:

Vásárol azzal nincs baj, így végülis beszáll a költségekbe.

Főznek, nem figyelnek oda, a csempe a tűzhely minden paradicsomos, zsíros. A barátja borotvalkozik és szőrös minden, nem takarítja el maga után. A nővéremnek hosszú haja van, hetente legalább kiszedhetné legalább a le folyóból. Fogkrémes a csempe, mosdó kagyló és még a csap is (nem tudom mit csinálnak). Ablakot nem mosnak, függönyt nem mosnak, a csilláron és minden sarokban pókháló....

2015. jún. 6. 21:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem jó dolog igénytelen állatokkal élni.

De az sem hogy te takarítasz rájuk.

Szüleid tudnak róla hogy nálatok csövel az a gyökér és még csak a rezsibe se ad semmit?

2015. jún. 6. 21:55
 6/8 A kérdező kommentje:

Tudjak, hogy sokat van ott de nem szólnak érte. Igazából még örültek is, hogy a nővérem nincs egyedül Budapesten.

Évente egyszer jönnek anyuék, és szólnak előre így olyankor napokig takarítanak.

2015. jún. 6. 22:02
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Helyedben elkoltoznek. Vagy legalabbis megemlitenem a szuleimnek, hogy szeretnek masik helyre menni es ha kerdezik miert elmondanam, hogy nem szeretek koszban elni es masok utan takaritani.
2015. jún. 6. 23:03
 8/8 anonim ***** válasza:

Okos a nővéred barátja.. ingyen kaja, pia, pi..a... És még téged is leolt, ha a háztartásba kéne besegíteni. Az szép. Ez a kifogás amit mondtak nem a fősulis évekre jellemző, hanem az igénytelenségükre :)

Ha anyukádéknak ennyire nincs ellenvetése az ellen, hogy a nővéred palija ott portyázik, kérd meg, h had lakjál külön albiban. Ott nem lesz ilyen gondod. Én biztos ezt tenném.

2015. jún. 7. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!