Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az és mit lehet...

Miért van az és mit lehet kezdeni azzal ( több ilyen van körülöttem), hogy 30 éves pasik nem dolgoznak, nem csinálnak semmit, otthon számítógépes játékoznak meg elvannak csendes magányukban és a nyugdíjas szüleik tartják el őket?

Figyelt kérdés
Érettségizettek, nyelvtudás nélkül. Semmi motivációjuk az életere, nem járnak társaságba csak nagyon ritkán, nem csajoznak egyáltalán az, hogy elmenjenek dolgozni, eszükbe se jut. Nem pályáznak sehova, felvették a munkanélküli segélyt, de már azok lejártak, igy az önkormányzati segélyből élnek és utána meg csak a szülőkből. Nem depressziósak, mert jókedvűek, vidámak!!!
2009. ápr. 27. 07:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Pusztán csak azért mert tudják,hogy valaki eltartja őket. Az én öcsém is pont ilyen.
2009. ápr. 27. 08:11
 2/15 A kérdező kommentje:
Mi játszódhat le bennük? Miért nem motiváltak a barátnőzésre? A pénzhiány miatt?
2009. ápr. 27. 08:31
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

a battyam is ilyen, bar most eppen dolgozik, de különben nem elnenek meg. a szüleim elvaltak, egy ideig rendszeresen azt "jatszotta", hogy ahol mar szoltak neki, hogy gaz (5-6 ev utan), hogy eltartatja magat, es ugyan menjen mar el dolgozni, vagy tanulni, akkor atköltözött a masikhoz... most eppen anyut boldogitja, apu meg elvesztette az allasat, szoval meg van löve, mert anyu sem keres most igazan jol, ha ö nem dolgozik, akkor nem jönnek ki ehy honapban.

Hogy miert nem csajozik??? Meg van rola gyözödve, hogy ha mondjuk 2 lany nevet mellette, akkor öt röhögik ki. Kisebbsegi komlexus ezerrel, hiszen nincs is mire büszkenek lennie, semmit nem tett le az asztalra. Raadasul ezert sem hajlando semmit tenni. Ez egy ördögi kör, amugy. Ki van tapetazva a fala Ördög Nori kepeivel (30 eves!!!!), ha ö betoppanna, es azt mondana neki, hogy gyere, es tegy magadeva, akkor elgondolkozna rajta, aztan azt mondana, hogy na jo, de nekem ne kelljen semmit tennem erte...

Amugy melyik lany indulna be arra, hogy "hello, 30 eves vagyok, nincs erettsegim, nincs biztos megelhetesem, nem is szivesen tennek erte semmit, de gyere, elhetünk együtt anyammal, ha meg vele törtenik valami mehetünk apamhoz, vagy esetleg a hugaimhoz.. de, ha esetleg te belehuzol, eltarthatsz" remelem eleg jol leirtam a helyzetet :)

Jah, es persze, hogy vidamak... semmilyen felelösseg nem terheli, sem maga irant, sem masok irant...

2009. ápr. 27. 08:52
 4/15 A kérdező kommentje:

Siralmas. Az meg még jobban, hogy ha ők maguk ezt észre sem veszik.

Gyerekkori barátném is hasonló cipőben jár. A tesóját tartják a szüleik. És most dilemmázik, hogy mihez kezdjen, mert kértek a szülők tőle 100ezret, hogy legyen pénzük és hogy el tudjanak menni nyaralni hármasban ( a 2 szülő és az eltartott 30 éves fiuk).Szerintetek?

2009. ápr. 27. 08:58
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is ismerek ilyen fickót: ezt csak azok tudják megtenni, akiknek a szülei ehhez asszisztálnak. Nem tudom elképzelni, h' mi játszódik le egy ilyen szülő fejében, mert ez abnormális szerintem. A barátnőd nem szabadna, h' adjon egy fillért is ehhez az őrült ötlethez, mert aztán nem lesz megállás: úgy veszik, h' bármikor lenyúlhatják. És ennek semmi köze a családi összetartáshoz!
2009. ápr. 27. 09:28
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez egyértelműen a szülők hibája!Legtöbbször a kiskori elhanyagolás/nevelés hiányát akarják felnőttkorban kompenzálni a felnőtt gyermek otthontartásával(amit zsarolással,vagy kapcsolatok,munka leépítésével érnek el!)

Úgyhogy jobban teszik a hölgyek,ha az ilyen férfiakat nagy ívben kerülik!

2009. ápr. 27. 09:37
 7/15 A kérdező kommentje:
Mint társat elkerültem....:) de, szeretnék valamit kezdeni egy másik ilyen ismerősömmel...az egyik amolyan baráthaver féle, a másik családtag ( az utóbbi egyértelműen azért van otthon tartva a szülők által, hogy apuka nem érezze a saját öregedését)...viszont aranyos a fiú, csakolyan, mint egy 13 éves...mivel lehetne felrázni szerintetek?
2009. ápr. 27. 09:42
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

szinte semmivel,ezek a fiúk(lányok is vannak bőven)annyira függők,hogy normális kapcsolatot nem lehet kialakítani velük(persze ha valaki pont erre vágyik)ált. a szülők halála után keresnek valakit,de ez a függés megmarad(ha nem teszed ki a tiszta ruhát egy hétig ua jár,ha nem mered ki a tányérba az ételt sír hogy nincs kaja stb...természetesen dolgozni csak a minimumot hajlandók,más szükségleteire nincsenek tekintettel)Sajnos ez van.Ha a szüleit rá lehet döbbenteni,hogy ez így nem jó lehet változtatni,de erre minimális az esély ,mert pont a szülőnek van "szüksége"erre a helyzetre.

Szóval,ha a fiú anyukájával le tudnál ülni beszélgetni,hogy nem lenne -e jobb,ha büszke lehetne a fia által elért eredményekre,esetleg unokát szeretne-e .Nehéz.

2009. ápr. 27. 10:11
 9/15 tade ***** válasza:
35%
SZia. Nekem a parom 35 eves es kulfoldi. En 25 eves vagyok. A parom is az anyukajaval lakott eddig (o kesoi gyerek,mikor 19 eves volt apukaja meghalt, es utanna anyukajaval maradt) Anyukaja mar 70 eves, de a parom ugyanugy dolgozott, fizette a szamlakat, anyukaja meg fozott, mosostt ra. Nem volt otthonulos, mindig kijart szorakozni, elte az eletet. Mar 5 eve vagyunk egyutt es 2 eve hozzakoltoztem. (anyukaja elkoltozott, o most egyedul el.) Arra meg nem gondoltal, hogy a ferfiak azert nem koltoznek el otthonrol, mert egyedul nem tudjak magukat fenntartani? A parom is azert maradt otthon az anyukajaval, mert a sajat fizetesebol nem tudta volna magat fenntartani. Most, hogy anyukaja alberletbe koltozott, mert nem akart beleszolni az eletunkbe, mi fizetjuk az alberletet, mert itthagyta nekunk a hazat, es nem tartom tisztessegesnek, hogy mi nem fizetunk alberletet, o meg 70 evesen igen. De mondjuk azok a ferfiak, akik nem is tesznek semmit a helyzetuk ellen, es inkabb otthon ulnek, es varjak a sultgalambot, meg, hogy majd rajuk talal a szerelem csak ugy, azzal en sem ertek egyet.
2009. ápr. 27. 11:45
 10/15 A kérdező kommentje:

"Arra meg nem gondoltal, hogy a ferfiak azert nem koltoznek el otthonrol, mert egyedul nem tudjak magukat fenntartani?"

az elköltözés náluk fel sem merül, mint hogy az sem, hogy munkába álljanak, évek óta nem dolgoznak és nem is tunulnak

( 3 ilyen ismerősöm van)

2009. ápr. 27. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!