Tényleg nem vészes, amit csinálnak?
Nem a szülőkkel van a gond, hanem veled.
Az én anyósom közel 20 éve mindig várja a telefont ha tőle hazamegyünk, és mi közel 20 éve mindig felhívjuk, hogy minden rendben van. Volt nem egy olyan utunk autópályán amikor letakart testeket láttunk, és ilyenkor eszembe jut, hogy a szerencsétlenek a szülei, családja hamarosan összeroppannak a hír miatt. Ezért én megértem, hogy egy normális szülő aggódik.
Viszont nálad valami nagyon nem jó, ha te egy aggódás miatt szorongásos lettél, és el kezdtél félni. Ez nagyon nem jó..
28 vagyok, és ha az ötvenes szüleim mennek valahova, mindig felhívnak, ha hazaértek, amiért én hálás vagyok. Sőt, a nagyit is felhívják.
Tök mindegy, ki hány éves. Aggódnak, és rengeteg a bamba barom az utakon.
(Én is járok pont szorongás miatt pszichológushoz, de ez volt előbb. Az, hogy hiszel az önbeteljesítő jóslatokban, buta dolog. Vagy valahol te is látod, hogy valós félelem, hogy meghalsz az autópályán.)
Szerintem meg lehetne velük beszélni, hogy ne ilyen negatívan fogalmazzanak. De hidd el, normális hogy aggódnak, az a pár telefonhívás meg nem tart semeddig, ha megnyugszanak tőle, ennyit meg tehetsz. Próbálj meg úgy hozzáállni, hogy nem cseszegetni akarnak, csak aggódnak, mert fontosak vagytok nékik. Így fejezik ki a szeretetüket.
Nem lehetséges, hogy magnézium hiánytól vagy ilyen ingerült? Kipróbálhatnál egy MagneB6 kúrát, hátha segít. Stresszes időszakokban énis azt szedek, illetve a citromfű és a levendula tea is segíteni szokott.
Őszintén remélem, hogy hamar megoldódnak a gondjaid! Jobbulást kívánok! :)
Az is kicsit túlzás amit ők csinálnak a folytonos sopánkodással. De alapvetően a párodnak van igaza, egyszerűen nem kellene ezzel foglalkozni. Abba sem haltok bele, ha odaszóltok hogy hazaértünk, felhívod, megnyugszik, kész, le van tudva.
Nekem nagymamám ilyen, mindig elmondja a mai napig hogy Pest veszélyes, meg amíg kolis voltam addig is mindig végigmondta hogy vigyázzak mert ő látta a tv-ben hogy ott drogoznak, isznak, verekednek, és olyan az élet mint egy mexikói börtönben...holott tudom hogy nem így van, így nem is törődök vele.
Neked sem kellene ezen fennakadni, mert szemmel láthatóan csak magadnak ártasz vele.
Találkozzatok kicsit ritkábban a párod szüleivel.
Ha még erősebb érzelmi zsarolásokat alkalmaznak majd, akkor pedig egyre ritkábban.
A szorongás egyik fő oka pedig esélyes, hogy pont abból ered, hogy nem tudod ezeket az érzelmi zsarolásokat (és bizonyos agressziókat idegenektől) kezelni.
A szorongás, de főleg a pozitív gondolkodás elég egyszerű témakör egy pszichológusnak, tehát akár ügyetlenebb (valamennyire véletlenszerűen kiválasztott) szakembertől is kérhetsz segítséget.
a nagyszüleim is fel kell hivni,hogy hazaèrtünk.a szüleim is felhívják őket,ès èn is, ha külön vagyok náluk.
volt több halálos baleset a családban,úgyhogy talán ezèrt is aggódnak ennyire. de emiatt nem leszek szorongásos beteg,tök normális, hogy aggódnak miattunk a szeretteink. de ha tèged ennyire zavar,hát kuldjetek akkor csak egy smst,hogy minden ok hazaèrtünk.:)ez nem olyan nagy ügy szerintem.de komolyan,ha emiatt pszichológushoz kell jarnod,az nem az ő hibájuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!