Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan reagálnátok hasonló...

Hogyan reagálnátok hasonló helyzet (ek) ben?

Figyelt kérdés

Előre szólok, hogy hosszú, nagyon hosszú lesz, amit írok, emiatt nem kell beszólni. Mindig olvasom, hogy részletesebb leírást kértek a kérdezőktől, így most próbálok alapos lenni.

Mielőtt megszületett a kisfiúnk, sógornőm szólt, hogy akciós az a pelenka, ami neki nagyon bevált mindkettő gyereknél. 100 db van egy csomagban, kértünk 3 csomaggal. Anyósom a megkérdezésünk nélkül még 3 csomaggal vetetett a sógornőmmel. Kaptunk tehát 600 db 3-5 kilós babának való pelust. Kicsit érdekesnek találtuk, hogy miért nem kérdezett meg minket, hát a férjem rákérdezett, hogy mi alapján küldött nekünk ennyit. Ő a sógornőmet kérdezte meg, hogy mennyi pelusra lesz nekünk szükségünk. Sógornőm napi 10-12 pelust használt el, úgyhogy ők kiszámolták, hogy akkor 2 hónapra előre megvették nekünk a legszükségesebb dolgot. Hitték ők, mert a mi kisfiúnk nem így gondolta, és 5 hetes korára kinőtte a pelenkát. Megmaradt 4 teljes csomag és még kb 60db. Sógornő mondta, hogy semmi gond, be lehet cserélni a nagyobbra, csak juttassuk vissza. (500 km-re lakunk egy másik országban...)

Másik eset:

Anyósék jöttek babanézőbe, kérdezték, hogy mit hozzanak ajándékba, mondtuk hogy dm-es pelenkát legyenek szívesek. Hoztak is... egy zsák krumplit.

Sütöttem-főztem, hogy legyen egy jó ebéd, mire ideérnek (akinek újszülött babája van, az tudja, hogy ez nem is olyan egyszerű), de ők hoztak maguknak enni, ők azt kérik.

Másik:

Nem titok, hogy jó módú a férjem családja, (helyesebben a szülei)számítottunk is egy nagyobb összegre tőlük. Nem azért, mert olyan nagy szükségünk lenne rá, hanem mert náluk ez a szokás. Ez sose volt téma, ez olyan, mint a menyasszonyi táncba való bedobás. Gyerek születik és kapsz pénzt. Ennyi. Hát mi nem kaptunk. Vagyis dehogynem. 30 ezer forintot. És ebben már a karácsonyi ajándék is benne van, azt mondta a férjem. A testvére 1 millió forintot kapott gyerekenként, hogy tudjatok mihez viszonyítani. Tudom, hogy ebből a sztoriból én jövök ki rosszul, mert pénzéhes dög vagyok és csak a markomat tartom, de ez nem igaz. Inkább még ezt a pénzt se adták volna, mert ezzel csak egy dolgot értek el. Mégpedig, hogy a férjem iszonyúan érzi magát. Hogy talán a mi kisfiúnk nem érdemli meg? Mit tett ez a pár hetes csöppség, hogy ilyen megkülönböztetésben van része? Így is úgy is megkap tőlünk mindent, nem a szülői támogatástól függ az ő jóléte. Tudom, hogy szólni fog az apjának, hiába kértem többször, hogy ne tegye. Nem ér annyit, hogy egy elég kellemetlen beszélgetés kerekedjen belőle.

Egészen idáig olyan jól megvoltunk, segítettük egymást, semmi gond nem volt. Most viszont nap, nap után jönnek elő a hülyeségek, amiket nem tudunk hová tenni. Sokszor apró dolgok (leginkább azok), de olyan mennyiségben, hogy nehéz elviselni.

Sorolhatnám még a fura és bosszantó eseteket, de azt hiszem, aki meg akarta érteni a problémát, az megértette.

Tőlük kérdezem, hogy ilyenkor mit lép az ember. Vagy nem lép, csak csinálja a saját dolgait tovább? Lehet szarni a szülőkre, akármit is tesznek, vagy nem tesznek?

2015. dec. 13. 16:53
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
49%

Helyesen: kisfiunk.

A pénz dolgot félig megértem, félig nem: ha a másik testvér kapott, a férjednek is adhattak volna, DE ez nem kötelező, nem jár, hanem adható.

Az apró dolgokról és hülyeségekről viszont nem írtál semmit, így felmerülhet a gyanú, hogy csak hisztizel.

Nem értettem meg a problémát, mert nem írtad le.

2015. dec. 14. 14:17
 42/49 anonim ***** válasza:
21%

Nos...akik szerint álszent, hazug ember, aki nem foglalkozik azzal, hogy a tesója mennyit kapott: én tudom, hogy 2 milliót kaptam akkor, amikor egyetem után hazaköltöztünk a férjemmel a szülővárosomba. Nagyrészt ebből vettük anno az első lakásunkat. Azt is tudom, hogy a tesóim is kaptak, a házasságkötésük környékén, de fogalmam nincs, hogy mennyit, és eszembe se jutott megkérdezni. Annyi biztos, hogy mindannyian saját lakásban kezdtük az önálló életet, hogy kinél mennyit raktak bele innen és onnan, gőzöm nincs, nem is érdekel. Volt egymás között is (tesók között) oda-vissza segítés, ha éppen szükség volt rá, erről meg a szüleink nem tudtak, mert nem volt téma. Lényeg, hogy mindenki jól boldogult.

Nekem ez a normális, nem gondolom, hogy a családi összejövetelek a pénzről kell, hogy szóljanak, patikamérlegen kimérve, nehogy megsértődjön valaki. Mindannyiunkat tisztességesen felneveltek, taníttattak, utunkra engedtek, hogy jönnék én ahhoz, pláne a házastársam, hogy bármit is számon kérjek/kérjen rajtuk?

2015. dec. 14. 14:23
 43/49 anonim ***** válasza:
31%

Ja,az meg csak nekem szúr szemet,hogy neked amúgy a fiad = pénz? Betaksálod hogy mennyit ér a születése,mennyit KELL kapjatok? Ez szerintem extragáz. Aki esetleg,hangsúlyozom esetleg! pampoghat a szüleinek az a férjed,de mondd már meg nekem ugyan,hogy neked anyósodék anyagi döntéseihez mi a fészkes fene közöd van?

Azzal meg magadat minősíted (még lejjebb) hogy a férjedről kipakolsz hogy aranyásónak minősítették mielőtt veled összejött... Ezek után baromi hiteles,hogy te a lelki megbántottsága miatt aggodsz ezen a kérdésen. Baromi életszerű!

Anyóst meghallgatnám! Mert az hogy az itt leirt dolgok "csöppet" el lettek ferdítve,az fix!

2015. dec. 14. 14:25
 44/49 anonim ***** válasza:
50%

na jönnek az irigyek, meg a jólmegmondók.

csak nevetek rajtatok, milyen butaságokat hordtok itt össze vissza, itt akárki esetleg jobb anyagi háttérről beszél, az biztos aranyásó, haszonleső, pénzéhes szuka lehet.

annyira ostobán fogjátok fel a kérdés tartalmát, tökre látszik hogy mindenki a saját nyomorúságos életéből indul ki.

mondjuk nem is érdemes itt fejtegetni a témát, főleg hogy néhányan több regisztrációval irkálnak ide, és közben a saját butaságaikat ajnározzák a válaszokban, vagyis kiállnak maguk mellett egy kamu regisztrációban, tiszta szánalmas :D

legalább ha privátot írtok, akkor figyeljetek oda a stílusra, mert hiába más a név, a proli stílus mindig ugyan az marad, így elég hamar kiderül, hogy itt néhányan több regisztrációról is jelen vannak :)

2015. dec. 14. 14:32
 45/49 anonim ***** válasza:
32%

64%-os te amúgy most mit pattogsz itt?

tiszta nevetséges amit művelsz, lehetsz kb 15 éves, az mellett meg egy frusztrált idegbeteg palotapincsi módjára ugatod tele az egész kérdést.

2015. dec. 14. 14:35
 46/49 anonim ***** válasza:
29%

Utolsó: te pedig a kérdező vagy ez egyértelmű. Xd

Ez a legcikibb hogy saját kérdésedre írogatsz.

És honnan tudom? Van benne egy freudi elszólás.XDDD

Jesszus de szánalmas vagy te!

2015. dec. 14. 14:36
 47/49 anonim válasza:
45%

Kérdező,hát ez a legcikibb öngól,hogy bejelentkezve maradtál a kérdésre válaszolós kamu regeddel és ezek szerint saját magadnak válaszolgatsz.

Ha a válaszolókat csak ócsárolni tudod,akkor mi a fenének írtad ki a kérdést?

Egyébként én a helyedben (nem vagyok abban és nem is szeretnék) a következőket tenném: anyósom elé állnék és egyenesen megkérdezném,kedves anyuka a julcsiék 1 mill Huf-ot kaptak amikor megszületett Petrezsely,engem borzasztóan zavar hogy mi miért csak annyit,tessék nekem megmondani miért,mert a Józsinak meg nekem ez borzasztóan fáj.

És akkor majd megmondja a választ. De szerintem azt nem fogod zsebre tenni...

Ja vagy annyira mégsem nagy a pofád ,hogy egyenesen elé állj, csak ahhoz, hogy kipakolj róla egy fórumon?

2015. dec. 14. 16:20
 48/49 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, csak a kérdést. Az elsőnél nem értem a problémát. Oké, nem kérdeztek meg titeket erről a pelenka históriáról, de ha megmarad és neked az bonyolultabb, hogy visszaküldd, mert messze laksz, akkor még mindig el lehet adni a pelusokat. Amit anyós adott, azt nyilván ajándékba adta, tehát ti azért pénzt se adtatok. Szóval nem értem, miért puffogsz ezért. A második dolog valóban nem volt szép tőlük, én a következő látogatásnál szólnék anyósomnak, hogy legyen szíves tájékoztatni, hogy most is hoznak-e magukkal kaját, mert ha igen, akkor te csak magatoknak sütsz-főzöl. És ehhez tartanám magam. Ha meg pampog, akkor megmondanám, hogy a múltkor kidobtál egy csomó kaját, mert nem ették a főztöd, ezért került most sor erre és be lehet fogni. A harmadik esetnél én úgy gondolom, csakis a férjednek lenne beleszólása, de neki sem követelően, hogy mikor és mennyi pénzt adnak a nagyszülők. Neki kellene megkérdeznie, hogy a másik gyerek miért kapott olyan sokat, míg ti szinte semmit. De valójában azért az hozzá tartozik, az ő pénzük és azt tesznek vele, amit akarnak.
2015. dec. 15. 11:01
 49/49 anonim ***** válasza:
100%

Ha annyira jól megy és mindegy a pénz akkor mit köcsögölsz 300 pelenkán,miért nem adod oda valami anya otthonnak (biztos abban az országban is van ) mi nem élünk fényesen de max 15 000Ft ról van szó és babákon segítesz.

Biztos viccesen megjegyeztem volna a krumpira, "oh ez új pelenka márka a DMben" az is biztos létszükséglet amúgy ...

A pénzt meg igen is érdemes tisztázni , inkább mint évekig pörögni magatokban.

2016. jan. 23. 00:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!