Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan reagálnátok hasonló...

Hogyan reagálnátok hasonló helyzet (ek) ben?

Figyelt kérdés

Előre szólok, hogy hosszú, nagyon hosszú lesz, amit írok, emiatt nem kell beszólni. Mindig olvasom, hogy részletesebb leírást kértek a kérdezőktől, így most próbálok alapos lenni.

Mielőtt megszületett a kisfiúnk, sógornőm szólt, hogy akciós az a pelenka, ami neki nagyon bevált mindkettő gyereknél. 100 db van egy csomagban, kértünk 3 csomaggal. Anyósom a megkérdezésünk nélkül még 3 csomaggal vetetett a sógornőmmel. Kaptunk tehát 600 db 3-5 kilós babának való pelust. Kicsit érdekesnek találtuk, hogy miért nem kérdezett meg minket, hát a férjem rákérdezett, hogy mi alapján küldött nekünk ennyit. Ő a sógornőmet kérdezte meg, hogy mennyi pelusra lesz nekünk szükségünk. Sógornőm napi 10-12 pelust használt el, úgyhogy ők kiszámolták, hogy akkor 2 hónapra előre megvették nekünk a legszükségesebb dolgot. Hitték ők, mert a mi kisfiúnk nem így gondolta, és 5 hetes korára kinőtte a pelenkát. Megmaradt 4 teljes csomag és még kb 60db. Sógornő mondta, hogy semmi gond, be lehet cserélni a nagyobbra, csak juttassuk vissza. (500 km-re lakunk egy másik országban...)

Másik eset:

Anyósék jöttek babanézőbe, kérdezték, hogy mit hozzanak ajándékba, mondtuk hogy dm-es pelenkát legyenek szívesek. Hoztak is... egy zsák krumplit.

Sütöttem-főztem, hogy legyen egy jó ebéd, mire ideérnek (akinek újszülött babája van, az tudja, hogy ez nem is olyan egyszerű), de ők hoztak maguknak enni, ők azt kérik.

Másik:

Nem titok, hogy jó módú a férjem családja, (helyesebben a szülei)számítottunk is egy nagyobb összegre tőlük. Nem azért, mert olyan nagy szükségünk lenne rá, hanem mert náluk ez a szokás. Ez sose volt téma, ez olyan, mint a menyasszonyi táncba való bedobás. Gyerek születik és kapsz pénzt. Ennyi. Hát mi nem kaptunk. Vagyis dehogynem. 30 ezer forintot. És ebben már a karácsonyi ajándék is benne van, azt mondta a férjem. A testvére 1 millió forintot kapott gyerekenként, hogy tudjatok mihez viszonyítani. Tudom, hogy ebből a sztoriból én jövök ki rosszul, mert pénzéhes dög vagyok és csak a markomat tartom, de ez nem igaz. Inkább még ezt a pénzt se adták volna, mert ezzel csak egy dolgot értek el. Mégpedig, hogy a férjem iszonyúan érzi magát. Hogy talán a mi kisfiúnk nem érdemli meg? Mit tett ez a pár hetes csöppség, hogy ilyen megkülönböztetésben van része? Így is úgy is megkap tőlünk mindent, nem a szülői támogatástól függ az ő jóléte. Tudom, hogy szólni fog az apjának, hiába kértem többször, hogy ne tegye. Nem ér annyit, hogy egy elég kellemetlen beszélgetés kerekedjen belőle.

Egészen idáig olyan jól megvoltunk, segítettük egymást, semmi gond nem volt. Most viszont nap, nap után jönnek elő a hülyeségek, amiket nem tudunk hová tenni. Sokszor apró dolgok (leginkább azok), de olyan mennyiségben, hogy nehéz elviselni.

Sorolhatnám még a fura és bosszantó eseteket, de azt hiszem, aki meg akarta érteni a problémát, az megértette.

Tőlük kérdezem, hogy ilyenkor mit lép az ember. Vagy nem lép, csak csinálja a saját dolgait tovább? Lehet szarni a szülőkre, akármit is tesznek, vagy nem tesznek?

2015. dec. 13. 16:53
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
49%

A pelenkatémát, a krumplit, és a hozott ételt szerintem felfújod. Mindegyikkel csak jót akartak, más kérdés, hogy nem tudják, nektek mi a jó. Ezt lezárnám ennyivel, kár ezen pörögni.

Azt mondjuk megértem, hogy rosszul esik, hogy így megkülönböztetik a két unokát. (egyiknek 1 millió, a másiknak 30 ezer). De erre is azt mondom, hogy nem látjuk a hátteret. Ha zavar benneteket, kérdezzetek rá, hátha van rám valami magyarázat, és elejét veszitek a találgatásnak, meg az esetleges rossz hangulatnak: pl. épp le van kötve a pénzük, és nem tudtak pont akkor nektek is egy milliót adni.

2015. dec. 13. 18:06
 12/49 anonim ***** válasza:
51%
Az már régi szokás, hogy adnak valamennyi pénzt, ha kisbaba születik. A kérdezőék jól ki vannak párnázva, lehet, hogy az 1 millió nekik aprópénz. A tesóék megkapták, azt mondom, tök mindegy, hogy ki a szegényebb, kérdezőéknek is épp úgy "jár". Nem úgy vettem ki, hogy a kérdező férje rosszba lenne a szüleivel, érthető, hogy megdöbbent a megkülönböztetésen. Viszont nem szólnék. Ez egy elég kényes téma, ha van pénz, ha nincs. Ezt le kell nyelni, éppúgy, mint a többi felsorolt dolgot.
2015. dec. 13. 18:13
 13/49 A kérdező kommentje:
Ami igaz, az igaz, a testvére nincs olyan anyagi helyzetben, mint a szülők, vagy mi. Viszont a pénzt nem azért kapták egyik esetben sem, mert szükség volt rá, vagy mert kérték. Nekem most lett világos, hogy milyen sok pénzbe kerül egy kisbaba érkezése és az ellátása. Mindenkinek jól jön akármekkora összeget kapjon is.
2015. dec. 13. 18:21
 14/49 anonim ***** válasza:
43%

Ajándék pelenka helyett krumpli?? Nem lehetséges, hogy anyósodék már szenilisek? Nem tudom elképzelni, hogy megkérdezem, hogy mit kérsz, te megmondod, és én mást viszek. Akkor minek kérdeztem meg, hogy mire van szükséged?

Ez nekem magas.

2015. dec. 13. 18:29
 15/49 anonim ***** válasza:
54%

Nagyon egy emocionális,szerető család lehettek ti,semmi más a központi téma csak a pénz.

Elképzelem ahogy álltok a karácsonyfa körül,mindenki felveszi a jópofi maszkot,de belül megfojtaná a másikat egy kanál vizben mert X ezerrel többet kapott.

Bocsi de én ettől hányok...

2015. dec. 13. 18:53
 16/49 A kérdező kommentje:

15-ös, ezt nem értem, hogy miből szűrted le. A pénz körül forog minden?? Egész pontosan mi minden? Megkérdezés nélkül vett anyósom 300 db pelenkát és most mi oldjuk meg, hogy eljusson Magyarországra és kicseréljék. Hajnaltól délig főztem plusz elláttam a kisbabát, hogy legyen egy valamire való ebéd, mire megérkeznek, erre kiderül, hogy ő hozott enni, csak éppen nem szólt, hogy ne strapáljam magam, sőt nem is azt ettük, amit én készítettem, mert őneki az övére volt gusztusa.

Neked nem ment át azt hiszem, hogy mi a problémánk. Te a pénzt látod mindenhol és mindenkiben csak azt nézed, hogy mennyire a pénzre ácsingózik. Ha lenne elég pénzed, tudnád, hogy egy idő után semmi jelentősége nincsen, mert van.Mindig és bármennyi. Csak azok ugrálnak ezen, akiknek nincs.

2015. dec. 13. 19:19
 17/49 anonim ***** válasza:
22%
2 felnött hogy tud úgy gyereket vállalni hogy nem tudja hogy egy vagon pénz felnevelni a csemetét...
2015. dec. 13. 20:18
 18/49 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó, ezzel leírtad a magyar háztartások 70%-át. Jé, a gyerek pénzbe kerül? Jé, ha még több van, akkor még több pénzbe kerül? Jéé, a hitel nem ingyen van, hanem vissza kell fizetni?
2015. dec. 13. 20:22
 19/49 anonim ***** válasza:
50%

ott kezdett el kerekedni a szemem, hogy te 300 db pelenkát rendeltél meg...mikor már a 3-as pelenka 4 kg-tol van...neked sincs tul sok eszed.

meg annak sem, aki napi 12 pelenkát használ el.

anyosod nem hiszem, hogy rosszat akart volna..csak nem erossége a gondolkodás :D

2015. dec. 13. 20:27
 20/49 anonim ***** válasza:
93%

Kérdésedre válaszolva: ha nincs belőle valódi hátrányotok, akkor csinálja tovább a dolgait, legfeljebb leszűri a konzekvenciát. Ha jó a kapcsolatotok, ilyesmi miatt nem érdemes elrontani.

A pelenka- és krumpliügyben én sem érzek rosszindulatot, még azt is el tudom képzelni, hogy az első pelenkaügy miatt vitt inkább olyat, amiről tudta, hogy biztosan fel fogod használni, hiszen főzöl. Talán félt, nehogy megint túllőjön a célon, vagy rossz méretet vigyen, elég hülyén érzi magát az ember, ha az ajándéka több kellemetlenséget okoz, mint örömet. Az ebéddel is jót akart sztem, szokás az új anyukának ételt vinni. Legközelebb, ha bejelentkeznek, beszéljétek meg egyértelműen, hogy főzöl, vagy vigyen ő valamit.

A pénz: megértem, hogy rosszul esik. Nem tudom, mi lehet a háttérben, talán tényleg nincs most annyi mozgósítható pénz, vagy úgy gondolják, hogy ti - a sógornővel ellentétben - nem szorultok rá, azt meg nem feltételezik, hogy ti tudjátok a pontos összeget, amit ők kaptak. Néha nem könnyű a szülőnek egyensúlyozni, hogy egyik gyereke se érezze magát háttérbe szorítottnak - ha nektek is annyit adnak, a sógornőd háborodhatna fel, hogy minek, amikor ő sokkal rosszabbul áll. A szülő azon is igyekszik, hogy minden gyereke jól boldoguljon, ha az egyik elmarad, annak sokszor jobban segít.

Ettől függetlenül ha a férjed beszélni akar erről a saját szüleivel, ne fogd vissza, inkább arrafelé told, hogy ez ne hangozzék számonkérésnek. Jobb tisztázni a dolgokat, mint magatokban fortyogni, de ezt hagyd csak rájuk, neked nem kell ott lenni, mikor megbeszélik.

2015. dec. 13. 20:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!